Panie Radku proszę o udzielenie informacji na 2 pytania: 1. O ile gorsze warunki otrzymalibyśmy gdyby nie Pana wkład w PPU. Jeżeli byłaby to upadłość to w jakim % I czasie bylibyśmy zaspokojeni. 2. Czy nie uważa Pan, że powinien Pan na ZW tak jak postąpił Pan Wojcik zrezygnować z zasiadania w RW wtedy byłby to jasny sygnał w stronę rynku, sądu itp. że ten układ został przegłosowany bez zgody członków RW wybranych przez niezabezpieczonych obligatariuszy.
|
Czytam wpisy p. Radka I stwierdzam, że p. Radek gdzieś odeciał nie ma go tutaj... Proszę zrozumieć, że PU, które nam Pan załatwił to jest najprościej mówiąc jest ochłap. Nie wyobrażam sobie sytuacji biorąc to wszystko co się działo do tej pory aby mogły być gorsze. Poszliście po najprostszej linni oporu. Gdyby tak działali lekarze to większość z nas chodziłoby z krótszymi o 75% nogami I rękami, bo najłatwiej amputować. I jeszcze stwierdzenie, ze My z pozycji siły działamy wobec biedego ABRISu I banków.
|
Jest to mój pierwszy post na tym forum ale z racji, że jestem szczęśliwym posiadaczem obligacji GetBack śledzę temat od początku afery. Nie głosowałem z p. Radkiem bo od początku swoimi wpisami nie wzbudził mojego zaufania I szczerze mówiąc byłem bardzo zdziwiony gdy ogłoszono wyniki głosowania do RW I zdobył tak duże poparcie. Osobiście poznałem p. Wójcika I to na niego oddałem swój głos. Marna to pociecha ale przynajmniej mam satysfakcję, że nie oddałem głosu na p. Radka co jak się teraz okazuje moje przeczucia były właściwe. Nie byłem osobiście na głosowaniu ale przez cały dzień śledziłem relacje na żywo I nie mogłem uwierzyć w to co czytam. Po 9 miesiącach " ciężkiej pracy " na stole w ostatniej chwili zostały PU w wersji dłużnika, które z oczywistych względów są najgorsze dla poszkodowanych obligatariuszów niezabezpieczonych. Gdybym w życiu przychodził tak przygotowany na egzaminy jak RW, NS to był wyleciał ze studiów po pierwszym semestrze albo I wcześniej, gdybym tak przygotowany pojechał do klienta to bym wyleciał z hukiem .... Ciężko mi się pogodzić, że w tym kraju o takich sprawach decydują ludzie którzy nie mają honoru ambicji widzą tylko swój interes. Twierdzenie, że większość poparła PU uważam za manipulację, bo ich do ostatniej chwili nie znaliśmy I nie wiedzieliśmy co będzie głosowane. Nie znamy zupełnie sytuacji spółki I musimy podejmować tak ważne decyzje to jest dramat.
Oprócz zastrzeżeń do PU interesująca jest również wypowiedz pana prezesa podczas ZW, który stwierdził, że wiedział o rezygnacji Hoist z zakupu wierzytelności już w czwartek, a podał tą informację dopiero w poniedziałek wieczorem, kilka godzin przed ZW. Nie podaruje tego I zgłoszę to do prokuratury zachęcam do tego samego inne osoby.
|