a jak student to co myślicie o DM BZ WBK ?
|
a swoją drogą czy możecie polecić jakieś konto maklerskie i w którym banku ?
PS Dzięki za odpowiedzi ;)
|
Dzięki.
Czy ta książka objaśni mi (dla ZUPEŁNEGO laika) 1. "Zawód Inwestor giełdowy" Elder pomoże mi w zrozumieniu czym jest giełda, indeks, akcja itd ?
|
Dobra, to może tak, temat podany powyżej nie podaje jakiejś lektury, a chciałbym jakiś taki elemntarz dla osoby, która chciałaby lokować swoje oszczędności na giełdzie, abym wiedział mniej więcej co i jak, co się opłaca co nie, co dane słowo oznacza, jak funkcjonuje giełda itd. Możecie polecić jakis tytuł (wolałbym aby nie był anglojęzyczny) i aby to nie była książka w stylu "ma mało wspólnego z giełdą ale otworzy tWój umysł", bo taką lekturę to sobie poczytam po zaznajomieniu się z zasadami.
|
Może zacznijmy od tego od czego zacząć, może jakaś lektura o giełdzie i inwestycjach, trochu poduczyć się słownictwa branżowego itd. Jakąś konkretną lekturę polecacie ?
|
Witam, chciałbym zaczać inwesować na giełdzie, ale powiem szczerze, że nie wiem od czego zacząć. Czy mielibyście wskazówki dla osoby początkującej na giełdzie co ma robić ?
Poza tym, czy w tej chwili, jako że wszystko tanieje opłaca się skupować akcje ? ;>
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie odpowiedzi !!
|