Temat:
I3D
Tak w ramach informacji dla osób nie z branży,
w mojej jednoosobowej firmie muszę mieć: 1. mocny komputer do pracy (około 15 tyś zł), 2. oprogramowanie w wersji komercyjnej do 3D (3D Studio Max - około 19 tyś zł), 3. nie wspominam już o monitorach, windowsie, photoshopie i innych.
wiec 40 tyś to takie minimum dla firmy pokroju i3D
grafik
|
Temat:
I3D
Fakt, jestem młodym człowiekiem, wolnym strzelcem na rynku w zakresie grafiki.
Natomiast jeśli dobrze rozumiem, to spółka ma zarabiać pieniądze. Więc w czym problem skoro nadal zarabiają i to coraz więcej i projektami są obłożeni?
A na akcjach to chyba właśnie teraz można świetnie zarobić bo według mnie spółka jest niedoceniona. Bo zarabiać nadal zarabia i to widać że z kwartału na kwartał coraz lepiej - a jak zacznie sprzedawać w stanach i akcje będą odpowiednio kosztować to już będzie za późno jak ktoś teraz okazję przegapi.
pozdrawiam i życzę więcej optymizmu.
grafik
|
Temat:
I3D
Sam jestem grafikiem komputerowym i fanem i3D, więc jak widzę takie głupoty na forum to się zarejestrować musiałem.
ja was po prostu nie rozumiem, czy wy czytać nie umiecie ??
- koszty jak koszty ... każdy je kiedyś ponosi (zdajecie sobie sprawę że jedno stanowisko komputerowe dla grafika w takiej firmie to koszt 40 - 50 tyś złotych? a nowych ludzi trochę zatrudnili)
Spółka już zarobiła 4.2 mln złotych na chwilę obecną !!!!! a to dopiero półrocze, zarobili więcej niż w pierwszym kwartale a wy tu marudzicie.
O wiele bardziej bezpiecznie się czuje lokując moje oszczędności w i3D niż 11bit ... Gry komputerowe to olbrzymie ryzyko i strasznie już oklepany temat, a real-time to przyszłość i z tego co ja śledzę poczynania firmy to jestem spokojny.
Naprawdę nie rozumiem.
grafik
|