Hej, możecie mnie oświecić o jakim indeksie franka ten pan mówi na początku swojego wpisu:? analizatechniczna.blox.pl/2011...Cytat:Od wielu miesięcy frank umacnia się do wielu walut. Przedstawiliśmy wykresy głównych par walutowych (GBP/CHF, USD/CHF, EUR/CHF, JPY/CHF). Dołączyliśmy również silne waluty jak dolar australijski i korona norweska. Po długim blisko rocznym okresie względnej równowagi od kilku tygodni również i te waluty uległy osłabieniu w relacji do franka. Sądzę, że blisko 4 miesięczny trend osłabiania się wielu walut np. euro i złotego do franka jest bliski zakończenia. W sierpniu możliwe jest rozpoczęcie mocniejszej korekty. Mogłaby ona kilka tygodni. Kurs franka do złotego mógłby spaść o 30-40 groszy. Niestety patrząc na franka w dłuższej perspektywie widać, że na razie długoterminowy trend wzrostowy jest niezagrożony. Może pytanie jest głupie ale trudno znaleźć w internecie jakieś wartościowe informacje na ten temat. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków
|
Dzięki wielkie, a miałbyś jakieś źródło do tego?
|
Jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich serdecznie.
Od kilku dni staram się dowiedzieć czym dokładnie jest tzw.: "Spadkowa piątka"
Prosiłbym o pomoc w wyjaśnieniu mi tego problem, a najlepiej podaniu jakiegoś sensownego źródła gdzie będę mógł poczytać na ten temat.
Z góry dziękuje za pomoc.
|