KRU1217 - nie otrzymałem kuponu. Posiadam konto maklerskie w mbanku. Czy ktoś ma podobny problem?
|
|
KRU1217 - czy kupon nie powinien być wypłacony właśnie dziś?
|
|
Czy ktoś zna powód dzisiejszego zawieszenia FFI0315 ?
|
|
Obserwując ruch w jednej z placówek BDM to szacuję dużą redukcję - jakieś 80%. Strzelam, że kolejna oferta obligacji Kruka wyjdzie z obniżoną marżą.
|
|
Byłem dziś w CDM Pekao i dostałem informację, że nie ma u nich możliwości zakupu i zdeponowania obligacji na innym koncie maklerskim niż CDM.
Podobną informację dostałem w Xelion'ie.
W takim razie pozostaje jeszcze wycieczka do PKO BP.
|
|
Stan Aktualny:
MVP0415 kws0914 kri0116 GNB0218 GNB0418 MUR0515 lst0614 odr1114 cap0715 ffi0315 dtp1114 kln1115 pre0814 kr10517 rob0616 rob0615
Miałem też:
BLI1213 PCM0312 PCM0312 MIR0513 FFI01113 ROD0813 GNT0912 rbc0912 GND0513 rob1213 MVP0813 HKA0913 ROB0415
Średnie oprocentowanie ważone: 8,35% brutto ( ważone ytm )
|
|
Dziś przypada termin wypłaty kuponu kws0914. Czy otrzymaliście kupon?
|
|
W mbanku jest już nominał. Obligacje wykupione.
|
|
W jakim biurze masz rachunek maklerski? W noble securities jeszcze nie widać.
|
|
|
|
Seria rbc0912 została wykupiona. Widzę już przelew w mbanku.
Można powiedzieć, że jest happy end, bo w ostatnim miesiącu powiało grozą. Kto kupił w ostatnich dniach przed wykupem ten dobrze zarobił.
|
|
Chyba można zaryzykować stwierdzenie, że tę emisję obligacji LST Capital zaliczy do "nieudanych". Pozyskano tylko 690 tyś. z planowanych 4 mln, przy kosztach sięgających blisko 60 tyś. Koszty stanowią ponad 8,5% pozyskanego kapitału.
Spółka ma wysoki rating, obligacje są zabezpieczone, oprocentowanie wysokie - a mimo to chętnych na obligacje nie było. Zastanawiam się co było przyczyną tak nieudanej emisji.
|
|
Cześć, 6 lipca napisałem do spółki maila z prośbą o informację jaki jest aktualny status rejestracji w KDPW. Otrzymałem taką informację zwrotną: Cytat:Witam serdecznie!
Szanowny Panie, w imieniu Zarządu spółki LST CAPITAL SA uprzejmie informuję, iż w dniu 12 czerwca br., Zarząd Spółki dokonał przydziału obligacji i tym samym potwierdził dojście emisji obligacji do skutku.
W dniu 27 czerwca br., Zarząd BALTIC CERAMICS SA złożył w formie aktu notarialnego oświadczenie o ustanowieniu hipoteki na nieruchomościach, stanowiących zabezpieczenie roszczeń obligatariuszy. Wniosek o wpis hipoteki został złożony w sądzie wieczysto-księgowym.
Kolejnym krokiem będzie rejestracja obligacji w firmie inwestycyjnej, do czasu ich rejestracji w KDPW i dematerializacji. Po wpisaniu hipoteki obligacje zostaną zarejestrowane w KDPW i zdematerializowane, a następnie wprowadzone do obrotu na rynku Catalyst.
Zarząd pragnie Pana zapewnić, że Spółka podejmuje wszelkie działania, aby proces wprowadzenia obligacji na Catalyst przebiegał zgodnie z planem.
Z poważaniem, Małgorzata Piasecka Generalnie nic konkretnego. Żadnych konkretnych dat - co kiedy nastąpi. Myślę, że rejestracja w KDPW może jeszcze długo potrwać.
|
|
Seria PCM0312 została wykupiona bez problemów. W mBanku już jest nominał i odsetki.
|
|
Nawiązując jeszcze do emisji GNB (obligacje seria PP-I) , dajcie znać koledzy i koleżanki kiedy obligacje zostaną zdeponowane na Waszych kontach. Wg. komunikatu emitenta termin przydziału przypada na 23.02.2012
|
|
Tak. Jest dokładnie tak jak pisałeś powyżej.
Na jedną obligację wpłynęło 1,92 czyli (0,87 + 1,5 ) = 2,37. Po odjęciu podatku wychodzi 1,92.
|
|
Zaglądam właśnie do mBanku i widzę 2 transakcje. Pierwsza (narosłe odsetki + premia) * 0,81 , druga -zwrot nominału. Wszystko w porządku.
|
|
Seria A zostanie wykupiona dokładnie 19 stycznia 2012. Kod:piątek, 13 stycznia 2012 18:53 Fundusz wskazał dzień 19 stycznia 2012 r. jako Dzień R (dzień na który ustala się stany na rachunkach papierów wartościowych w celu ustalenia liczby papierów wartościowych będących przedmiotem przedterminowego wykupu) oraz dzień 27 stycznia 2012 r. jako dzień wykupu.
W dniu 13 stycznia 2012 r. Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. oraz Bond Spot S.A. zadecydowały o zawieszenie obrotu Obligacjami serii A na rynku Catalyst począwszy od dnia 16 stycznia 2012 r.
|
|