Temat:
SERINUS
Hm, tutaj zawsze będzie kłopot w odbiorze przez akcjonariuszy. Z jednej strony spółka musi pozyskiwać środki, po to weszła na rynek, z drugiej jednak ilość akcji jest najdelikatniej mówiąc "spora":). Obawiam się, że tak duża podaż może zepchnąć kurs niżej, ale... fusy, kula, ciastko z wróżbą - narazie TYLKO tam możemy szukać odpowiedzi...
|
|
Temat:
TRION
Nie ma co się denerwować. Mam nadzieję, że nie wszedłeś w tego typu spółkę jakimś dużym kapitałem. Zaatakowałeś przy górnym ograniczeniu kanału i czekaj cierpliwie, dopuki spółka nie będzie chciała wyjść dołem nic złego nie dzieje. Jeśli tak się stanie poprostu ją zamknij na SL. Chyba!:), że dostrzegasz jakiekolwiek inne przesłanki poza AT aby ją trzymać. Ja nie widzę:)
Dywersyfikacja i jasno określone TP i SL to podstawa, wtedy zyski cieszą, a straty nie bolą, bo plan został zrealizowany - dyscyplina bardzo pomaga dźwignąć się takim emocjom jak Twoje, jak na forexie!
Najważniejsze, żeby niebo nie zwaliło nam się na głowy:)
|
|
Temat:
TRION
:)
Głównie licze na pomoc szerokiego rynku, a są ku temu fundamentalne przesłanki: - wzrost cen surowców (ropa, miedź) - nasz rynek jest surowcowy - spadek USD/PLN oznacza napływanie kapitału zagranicznego na nasz rynek - dzisiejsze dobre zachowanie SP500
Szkoda tylko, że obroty słabe, ale miejmy nadzieje, że po dzisiejszym dniu rozpoczniemy silniejszy ruch wzrostowy, który dźwignie pare spółek w krótkim terminie...:)
|
|
Temat:
TRION
 kliknij, aby powiększyćPierwszy opór przy wybiciu widzę przy 79-80gr. Górny długi cień z kwietnia sugeruje absolutną dominację podaży na tym poziomie cenowym, co więcej w styczniu był on chwilowym wsparciem dla spadków co umacnia ten punkt. Gdyby udało się przekroczyć to dalej droga na 99gr - 1zł wydaje się otwarta. A tam już bardzo solidny R + psychologiczna złotówka...:)
|
|
Temat:
TRION
Nakreskowałem to sobie i...  kliknij, aby powiększyćGeneralnie spółka wiele straciła przez lata. Fundamentalnie jest klopsem jak sporo na gpw Natomiast technicznie wygląda conajmniej ciekawie. Jak widać mamy zmiane trendu na wzrostowy, a bynajmniej śmiało możemy powiedzieć, że trend spadkowy został zatrzymany. Korzystając z S/R można nakreślić newralgiczne punkty, które były wielokrotnie testowane (im częściej wartość była testowana, tym solidniejsze ewentualne wybicie). Wydaje mi się, że można mieć sporą dozę optymizmu w momencie gdy spółka wyjdzie poza górny SOLIDNY opór (69-70 gr). Stopa bym postawił (53-52 gr) tuż za wsparciem - także wielokrotnie testowanym. Osobiście chyba zaryzykuje wejście już teraz z eleganckim stopem, poprostu boje się, że w przypadku ruchu ponad opór już nie wsiąde po dobrej cenie. Jest to tylko i wyłącznie inwestycja krótkoterminowa w moich oczach... howgh
|
|
Temat:
SYGNITY
WatchDog napisał(a):Nie lubię rzucać ot tak linkami, ale "ktoś" to wylicza codziennie: www.stockwatch.pl/gpw/sygnity,...Od razu zastrzegam jednak, że wyceny dochodowe nie są możliwe dla spółki, która przynosi straty. Niski rating jest zasługą tylko i wyłącznie straty operacyjnej. Grupy nie stać na odsetki, więc może mieć nie tylko kłopoty z rolowaniem kredytu, ale też jego obsługą. Gdyby tylko zerowała się na poziomie operacyjnym, rating byłby B. Czemu taki mały? Tutaj z kolei ciąży duża strata z lat ubiegłych. Gdyby i ona była zerowa, mielibyśmy BB. Znowu mało? No bo nie ma z czego wycisnąć więcej. Kolejnym zawadzaczem jest niski kapitał obrotowy, niecałe 47 mln zł, podczas gdy jeszcze rok temu był niemal 3x wyższy. Wielkie dzięki za wyczerpujące/wskazówkowe info!!!
|
|
Temat:
SYGNITY
Witam,
Szukam spółeczek na długi termin...
Z czego tak naprawdę wynika, aż tak niski rating Sygnity (CCC)? Zawsze mi się wydawało, że oni sobie radzą na tym ciężkim rynku. To chyba jedna z wiodących firm informatycznych w Polsce...?!
4 letni trend spadkowy też kusi, przecież odbicie musi nastąpić...:) (marzenia)
Cena w publicznej w 2005 była ponad 100 zł, a teraz w 2010 mamy 13 zł za akcję... Czy ta spółka się uwstecznia od lat i inwestorzy to widzą? Przecież to nie Duda...
Ma ktoś może wyliczone ile w tej chwili wg. wskaźników powinna kosztować 1 akcja Sygnity - o ile jesteśmy w stanie przy wszystkich dostępnych danych to policzyć...:)
dzięki,
|
|
Temat:
MCI
|
|
Temat:
ATONHT
misek napisał(a):gru napisał(a):Skoro dodatkowa emisja dla koleżków po 1zł to jak ma się krew nie lać!!!:))
Czekam na przedział 1-2 zł i sam wsiadam:)
Ładnie zarząd atona potraktował kolegów posiadaczy...
Proponuję czytać ze zrozumieniem.... Oj, przepraszam... rzuciłem zbyt pobieżnie okiem! Przepraszam, za wprowadzenie w błąd!
|
|
Temat:
ATONHT
|
|
Temat:
MCI
Solidna ta czkawka na MCI...teoretycznie siła waloru krzyczałaby "akumulować", ale odnosze wrażenie, że ktoś solidnie zatkał jej usta:(
|
|
Temat:
DEVELIA
Ja tez po 0,58. Z at mamy zloty krzyz no i pieknie byl papier wybierany na wsparciu...droga na 1 zł otwarta...!:)
|
|