PARTNER SERWISU
tipoqqti
Skarbbek

Skarbbek

Ostatnie 10 wpisów
dzięki za dobre wieści Ghanmenghast - proszę napisz z jakiej procedury korzystałeś? co i kiedy zrobiłeś i jeśli można to wzór wezwania

jgasowski napisał(a):
Dostałem umowę ugody, podpisałem, otrzymałem pierwszą ratę z odsetkami zgodnie z harmonogramem zaproponowanym przez spółkę i zaakceptowanym przeze mnie. Jak spłacą całość, to mam przesłać spółce pisemko, że nie mam wobec nich żadnych roszczeń.

a jak to odbyło się dokładnie?
1/zapytałeś ANTI a w odpowiedzi poprosili Cię o dane: Adres zameldowania, numer rachunku pap wartościowych, ilość szt. obligacji i biuro maklerskie
2/ i co dalej? nie boisz się że za jakiś czas Twój adres zamieszkania wycieknie niechcący oczywiście i przyjadą do Ciebie napakowane chłopaki - bo po to jest KDPW by czuć się bezpieczniej
3/czy dostałeś wartość nominalną plus odsetki?

mi na pytanie: jeśli podam swoje dane to w jakim terminie otrzymam zaległość w tytułu wykupu obligacji? jaka jest procedura?
odpowiedzieli: Uwzględnimy Pana przy najbliższej transzy spłaty naszego zadłużenia obligacyjnego
po czy ja: jaki jest planowany termin najbliższej transzy spłaty zadłużenia obligacyjnego?
i ANTI: Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie tego określić
następnie kilka razy taka sama odpowiedź na pytanie o termin i ciągle nalegają o podanie danych
po co? oto odpowiedź:
"wprowadzamy dane do arkusza "Obligatariusze",
przekazujemy do KDPW informacje o rozksięgowaniu obligacji na biura maklerskie,
oraz do biur - informacje na rachunki papierów wartościowych
jeśli nie mamy poszczególnych danych Obligatariuszy - nie możemy przekazać info do KDPW"
lub
"Emitent przekazuje do KDPW oraz Biur Maklerskich informacje potrzebne do rozliczenia spłat obligacji Obligatariuszom"

pytałem też: czy za okres od dnia 31 sierpnia 2011 do dnia spłaty zostaną naliczone odsetki ustawowe?
odpowiedź: tak, naliczamy odsetki ustawowe
ale co innego mogli odpisać

witam wszystkich na forum
chciałem zapytać co myślicie, jaka jest Wasza opinia ws. ugody pozasądowej pomiędzy Obligatariuszem a ANTI?
może wiadomo czego dotyczy ta oferta? czy ktoś już korzystał? czy warto podać im te dane o które proszą?
na moje mail'e najpierw ANTI a teraz recoverysolutions odpowiadają że nie ma ustalonych terminów spłaty zadłużenia oraz domagają się podania danych - tylko nie potrafią wytłumaczyć do czego im te dane potrzebne: "Emitent przekazuje do KDPW oraz Biur Maklerskich informacje potrzebne do rozliczenia spłat obligacji Obligatariuszom" a wydaje mi się że emitent powinien przekazać 'kase' bo przecież BM wie co zrobić dalej

pytam... bo nic nie mogę poszukać ... czyżby oferta była tak korzystna że wszyscy milczą ... dzięki

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 30 maja 2012 11:08:04
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,186 sek.

agjmjaef
qmfcihgp
aonafvfs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qjdreznb
molhhxnw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat