witam czy ja mogłabym prosić o pomoc mam do rozwiązania pewne zadania z analizy rynku i nie wiem jak mam je ugryz próbowałam na wszystkie sposoby i nic.. a musze to zrobić na 3.02.12.
treść zadania: Zadanie 4. Spożycie jajek kurzych w sztukach na jednego mieszkańca w Polsce w latach 2004-2009 wynosiło odpowiednio: 211 215 214 207 205 206. Wyznaczyć prognozy rocznej pojemności dla rynku jajek kurzych miasta A na 2010, 2011 i 2012 rok, jeśli prognozy liczby ludności na te lata wynoszą odpowiednio: 22000 23000 i 23500.
Rozwiązanie Wykres przedstawiający wielkość spożycia w poszczególnych latach:
( tu musi powstać wykres..)
Wybór metody prognostycznej: .................................................................................................................................. .................................................................................................................................. .................................................................................................................................. .................................................................................................................................. Obliczenia
Wyznaczone prognozy spożycia: Rok 2010:.................................... Rok 2011:.................................... Rok 2012:....................................
Obliczenia prognoz pojemności rynku na kolejne lata:
Wyznaczone prognozy pojemności: Rok 2010:.................................... Rok 2011:.................................... Rok 2012:....................................
Z góry dziękuje za pomoc.. :)
|