falomcvq
Advertisement
PARTNER SERWISU
sbcbomge
Plaski10

Plaski10

Ostatnie 10 wpisów
@MarcinR-nie widzę logiki w tym żeby ktoś zamykał krótką otwieraną np. 2 kwartały temu bo lepiej zostawić do wygaśnięcia opcję po np. 5 zyla każdą niż zamykać np. po 1 pkt czyli 10 zyla + 2 prowizja...
Jak mamy np 10 sztuk to lepiej być na zamknięciu prowizję 50 niż 120 PLN

Pytanie do wszystkich, czy testował ktoś strategię :
np:
1 FW20 po 2000 pkt i do tego -10 ow20cenawykonania2400 po 10pkt każda.... zakkładamy że depo na FW20 ma 10%, płacimy 2000 pln to z opcji dostajemy 50% depa czyli 1000 pln... i teraz
wszystko fajnie jak rynek spada, stoi lub lekko idzie do góry... opcje nam się starzeją i jest cool... ale co jak rynek poleci 200 pkt do góry w dwa dni tudzież trzy?
Opcje oszaleją i zacznie nam się robić gorąco i teraz moje pytanie co robić???
W którym momencie dokupić nastęny FW20 ewentualnie dokupywać następne???

p.s.przytoczona startegia jest czysto teoretyczna ale mój znajomy na takiej dostał dobrze w łeb...

A czy kupienie 1 (słownie jednej )akcji jest czy nie jest manipulacją kursu gdzie kupno tej jednej akcji było jedyną transakcją w trakcie sesji?
Pamiętam że jakiegoś stefana który to robił dość często na jakims/jakiś walorach posądzili o to że mainpulował kursem...

Czy mozecie mi wytłumaczyć po jaką cholerę kupuje ktoś opcje np ow20c3000 po 0,5-1 pkt? Przecież wiadomo że nie wykona mu się ta opcja. Rozumiem że krótkieum opłaca się zrobić taką transakcję nawet żeby zamknąć pozycję, ale po jakiemu długa komuś???

To fakt buldi, przy strategii i to złożonej jak to w opcjach bywa rolowanie mija się z celem ale jak wy obserwujecie ceny, możliwe jest wychwycenie chwilowego wachnięcia cen i wejscie na inną serię po dobry koszcie i zamknąc starą , a jak wiadomo opcję są kwotowane do futuresów a nie indeksu. A kontrakty jak kontrakty, lubią czasem charce robić ;-)
Tylko że wtedy animator nagle się ulatnia...

@humanista-mnie chodzi o rolowanie pozycji wejsciowych tj:
wchodzimy po 2200 call'em 2400, przy cenie 2400 przeskakujemy na call 2500 tudzież 2600 na następnej serii - oczywiście miesiąc przed wygaśnięciem. Ostatni miesiąc jak wiadomo z założenia żle działa dla nabywców opcji. Chodzi o wymieniony czas, nawet zmienność nieraz tu nic nie zdziała...
@buldi-wiadomo że są droższe, ale proporcjonalnie droższe będą też I & U.
Problem jest ze spreadem, to fakt ale one w sobie wartość i tak będą trzymać więc lepiej je kupić niż wystawić :)

Witam...
A nie lepiej by było gdybyście te opcje nie trzymali do wygasnięcia tylko rolowali pozycje miesiąc przed wygasnięciem na następną serię?
Przecież wiadomo że wartość czasowa na dalszych seriach mniej spada a nawet jak w jakiś sposób spadnie przy boczniaku to jest większa szansa na trafienie jakiegoś większego ruchu który spowoduje szybszy przyrost wartości opcji ze względu na w/w czas...

Posiadam Metasa9, mam plik *.DTA i chcę go wrzucić do metasa ale nie mam nic takiego jak podane jest w instrukcji pliku.
Oto instrukcja pliku:
Cytat:
5) Otwórz f(x) z listwy Menu
6) kliknij "organizer"
7) rozpocznij import *.DTA ,kliknij folder z nazwą systemu w przesłanym pliku aby zaznaczyć źródło danych do przekazania dla Metastock

jak otwieram file to mam tylko New, Open i Exit
jak wciskam klawisz f lub x nic sie nie dzieje...
nigdzie nie ma przycisku "organizer"
wiec jak importować ten plik *.DTA?

POMOCY!!!!!

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 22 lutego 2012 10:10:11
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,272 sek.

hxepfmvr
lpsxgmoj
gngkzcmk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
savvrxok
coiwgaxn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat