Temat:
GTC
Na wykresie dziennym zauważyłem wybicie z trendu spadkowego, co prawda o nie wysokim wolumenie, ale poparte sygnałami wejścia z MACD i STS. Uważacie, że to korekta czy rzeczywiste przełamanie trendu ? Pozdrawiam. p.s. Jestem początkującym proszę o wyrozumiałość ;) „Żeglarz nie może opanować oceanu, ale potrafi zapanować nad sobą. Studiuje układy prądów oraz mapy pogody. Uczy się techniki bezpiecznego żeglowania i zdobywa doświadczenie. Wie, kiedy należy wypłynąć, a kiedy lepiej pozostać w porcie. Dobry żeglarz robi użytek ze swojej inteligencji.” A. Elder - Zawód inwestor giełdowy
|
|
Chyba dotychczas tylko DM ING i FIO.pl mają dostępne zlecenie trailing stop, jeśli chodzi o rynek akcji. „Żeglarz nie może opanować oceanu, ale potrafi zapanować nad sobą. Studiuje układy prądów oraz mapy pogody. Uczy się techniki bezpiecznego żeglowania i zdobywa doświadczenie. Wie, kiedy należy wypłynąć, a kiedy lepiej pozostać w porcie. Dobry żeglarz robi użytek ze swojej inteligencji.” A. Elder - Zawód inwestor giełdowy
|
|
Wydaje mi się, że to zależy na jakich spółkach chcesz grać, jeśli z tych większych (WIg20) to obserwuj i kieruj się tym indeksem, jeśli spółki z wig20, wig40, wig80 to kieruj się WIg-iem ogólnym. Może ktoś z bardziej doświadczonych zweryfikuje moją opinię. „Żeglarz nie może opanować oceanu, ale potrafi zapanować nad sobą. Studiuje układy prądów oraz mapy pogody. Uczy się techniki bezpiecznego żeglowania i zdobywa doświadczenie. Wie, kiedy należy wypłynąć, a kiedy lepiej pozostać w porcie. Dobry żeglarz robi użytek ze swojej inteligencji.” A. Elder - Zawód inwestor giełdowy
|
|