Temat:
CORMAY
Wydaje mi się że dla nich ważniejsze są patenty i know how.
|
|
Powinniśmy dodać Ireneusz Król [IDEON + GKS + POLONIA]
|
|
Temat:
CORMAY
A Orphee myślałem że w CORMAY weszli, Może to dla nich emisja niby wcześniej mieli już 700 000 akcji tak przynajmniej to wyglądało na ostatnim walnym, może chcą dobrać te 1 300 000 akcji. Poczekamy zobaczymy.
W sumie skupić z rynku obecnie taką ilość to praktycznie mało realne, bo niby ff na poziomi 48% ale jest pewnie sporo funduszy którzy mają po 3-4% i nie mają zamiaru narazie wychodzić , chociażby AMPLICO, czy ING
|
|
Temat:
CORMAY
No news flow (jak to się mówi w środowisku inwestorów :) istnieje i sukcesywnie premiera bluboxa i przejęcie jest przekąłdane, miało być w lutym potem maju, teraz w grudni a już czytałem że pewnie luty marzec. Więc flow jest, szczególnie u prezesa któremu ładne słowa bardzo łatwo przychodzą.
W międzyczasie miał być chyba skup akcji z rynku.
|
|
Temat:
CORMAY
Kurs ładnie rośnie, przebity opór na 13,1 PLN wygląda na to że szybko zostanie przebity na 14 PLN. Następnie droga otwarta do 17-18 PLN.
Ciągle nic nie wiadomo na temat przejmowanej spółki, a wygląda że inwestorzy mocno już wycenili to przejęcie i czekają na to. W przypadku przesunięcia na inny termin, lub okaże się że kupiono go bardzo drogo może być jazda w dół. Tutaj rośniemy wolno, spadalibyśmy bardzo szybko.
Pozostaje tylko czekać z ręką na pulsie
|
|