relrtacf
Advertisement
PARTNER SERWISU
xjubuhys
prix

prix

Ostatnie 10 wpisów
Nie jest prawdą że wszyscy analitycy wypowiadają się negatywnie o SEN .Właśnie jeden z nich w TVNCNBC , wypowiadał się bardzo pozytywnie o spółce. Jego zdaniem odkrycie ropy na Ukrainie otwiera nowy rozdział w historii SEN .Jest nadzieja na istotne zwiększenie przychodów i wyników SEN.Za tym powinny iść pozytywne rekomendacje , co przełoży się na wzrost kursu .
Dla WAS SEN to jednak firma kierowana przez ruską mafię , od której lepiej trzymać się z daleka.Nie warto mówić o wydobyciu ropy w Tunezji , parafowanym kredycie EBOR w wys.60 mln dol., planach podwojenia tego wydobycia .Po co , wiecie przecież lepiej , a do błędu nigdy się nie przyznacie !

SEN odkrył ropę na Ukrainie , na GPW + 15% , a u WAS żadnego komentarza...

Dzisiaj 1,46 .Wybicie górą potwierdzone .Przydałaby się jakaś nowa analiza z komentarzem....

Cały wywiad z Kulczykiem można oglądnąć na tvncnbc.Rzeczywiście powiedział ,że rozpoczyna budowę rafinerii w Nigerii.Kiedy słuchałem go na żywo ,przeoczyłem to .Mea culpa.Ciekawe skąd weźmie
3 miliardy dolarów na taką rafinerię i czy KOV z tego coś skorzysta ....

Widziałem ten wywiad , ale niczego nowego na temat KOV nie powiedził .Mówił ogólnie ,że powinno sie więcej inwestować w Afryce , np. w Nigerii ,która ma wieksze zasoby ropy i gazu niżn Rosja , a nie ładowac miliardy dolarów w ratowanie Grecji.

Może mi ktoś z KOV-u odpowie ,dlaczego koszty zarządu wyniosły aż 9 mln zł i wzrosły w stosunku do poprzedniego kwartału o 100 % !!! , ogólnie raport jest ok.

Próbowałem policzyć mniej więcej zysk netto w 2012 roku dla KOV-u.Wychodzi mi około
10 mln zł w I kwartale oraz po 30 mln w następnych .Razem około 100 mln zł w 2012 r.
Może być jednak troche mniej , bo od połowy tego roku mają zacząć spłatę kredytu .
Zobaczymy 15 maja / raport za I kw/ , jak sie mają te prognozy do rzeczywistości .

No to już konkretnie wygląda :) Obstawiam, że w takim Lempuyang-1 można było uzyskać przepływ spokojnie ponad 10 mln cf/d.

Wszystko pięknie , tylko nie wiem , jak ten gaz odebrać , jakie są koszty i możliwości uruchomienia
wydobycia tego gazu...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 listopada 2013 23:43:16
Liczba wpisów: 23
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,299 sek.

mxsxgpig
rezyanad
ocllyevn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 965,67 zł +379,83% 95 965,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cwmibxlt
ehncgsza
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat