witajcie, czy ktoś wie jak estymować modele ARCH i GARCH w excelu? widziałem kilka filmików na youtube ale nie do końca wszystko rozumiem. potrzebowałbym pomocy od a do z :) pozdrawiam
|
|
witam, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć modele ekonometryczne dzięki którym będę w stanie obliczyć/ocenić wpływ zdarzenia na kurs akcji?? pozdrawiam
|
|
Czy orientuje się ktoś, gdzie można znaleźć sprawozdania spółek działających zagranicą?
|
|
temat bardzo ciekawy. tylko tutaj pojawia się problem jak i wedlug czego te wskazniki interpretowac
|
|
potrzebowałbym struktur finansowania fuzji/przejęć oraz później jaki efekt to przyniosło. w ogóle dużo dałyby mi jakieś konkretne przykłady takich transakcji.
|
|
Witajcie, mam problem z wyborem tematu pracy licencjackiej. Początkowo chciałem pisać o finansowaniu fuzji i przejęć, ale wszystkie spółki z którymi się kontaktowałem odmówiły udostępnienia takich danych. Kolejnym wyborem były przekształcenia spółek cywilnych, ale tym razem temat upadł przez opinię promotora jako mało związany z finansami przedsiębiorstw. Może ktoś podrzuci mi inny pomysł, gdzie pozyskanie danych do badań nie będzie aż tak trudne;) temat seminarium - zarządzanie finansami przedsiębiorstw
z góry dzięki za pomoc, pozdro:)
|
|
witam, czy orientuje się ktoś gdzie można znaleźć informacje na temat struktury finansowania transakcji fuzji i przejęć? czy przedsiębiorstwa są zobowiązane takie informacje publikować? dziękuję za pomoc i pozdrawiam
|
|
dokładnie, chodziłoby mi o przykłady konkretnych transakcji
|
|
cześć,
Jestem w trakcie pisania pracy na temat struktur finansowania fuzji i przejęć. Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć strukturę finansowania przeprowadzanych fuzji?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc,
pozdrawiam.
|
|