Temat:
I3D
marc1n napisał(a):Wchodziliście może na aplikacje na stronie ihome.pl czy inart.pl? Jak wrażnia? Niestety na linuksie nie działają (bo wymagają Unity Playera). Ale zobaczyłem to na windowsach i niestety wrażenie dość marne (a nie jestem żadnym znawcą 3d). Aplikacje wyglądają na niedorobione, ładują się koszmarnie wolno, zamulają komputer i trudno się połapać jak się w nich nawiguje. Dla porównania interaktywna strona 3d, która szybko się ładuje, bardzo płynnie chodzi na linuksie, a nawigacja jest intuicyjna: http://www.ecodazoo.com/. Zespół I3D ma sporo do nadrobienia/douczenia się w tej dziedzinie. Panowie, jestem drobnym inwestorem, a bardziej hobbystą niż giełdowym graczem - ale zajmuję się zawodowo IT i dlatego jestem fanem takich spółek jak i3D oraz 11bit. Zatem muszę się wtrącić i niestety sprostować powyższe twierdzenie. Nie można porównywać aplikacji typu iHome napisanej w silniku graficznym takim jak Unity, z aplikacyjką internetową zrobioną we Flashu pokroju "interaktywnej kartki świątecznej". To dwie zupełnie różne gałęzie i dwa odmienne produkty. Z tego co ja widziałem po zalogowaniu się na portal - iHome, to jest to ambitne narzędzie do tworzenia mieszkania, od ścian po całkowitą aranżację wnętrza i u mnie działa bezproblemowo. Wszystkie podobne produkty aranżacji mieszkań nie dorastają im do pięt (wystarczy poczytać forum Unity) i poszperać w internecie. Natomiast co do: to chyba wizualnie jednak inArt.
|