Temat:
CIGAMES
Witam serdecznie Wybralem sie dzis na zakupy zeby zobaczyc jak sie ma sprzedaz Snipera w UK. W HMV - sieci z grami filmami i muzyka, Sniper zajumje 3 miejsce na Xbox Chart top 20  kliknij, aby powiększyćWynik calkiem niezly tylko firma musi postawic na wieksza liczbe plakatow w sklapach tak jak to robi microsoft z ich nowym Halo, gra poprostu musi byc musi byc bardziej widoczna wiem ze trudno jest konkurowac z potentatem jakim jest microsoft ale wystarczy pogadadac z wlascicielami sklapow z grami i uda sie przemyc kilka plakatow np w promocji nowa konsola + sniper kolejna opcja sa kampanie banerowe w sklepach online jak HMV game station, game stop przyklad - fifa 11 Gra jest zupelnie nie widoczna na amazonie zamiast obnizac cene mozna by przeznaczyc pieniadze na lepsze pozycjonowanie na takich stronach to zaprocentuje przy promocji kolejnej czesci. To tyle na temat spostrzen ze sprzedazy ten sam schemat mozna powtorzyc w Ameryce Kanadzie Australi, Nowej Zelandi oraz w innych krajach ktore maja wysoki wskaznik HDI ( Human development index ) pozdrawiam i zycze wielu sukcesow.
|
|
Temat:
TRION
Wskazanie zdarzeń, które wystąpiły po dniu, na który sporządzono skonsolidowane sprawozdanie finansowe, nieujęte w tym sprawozdaniu, a mogących w znaczący sposób wpłynąć na przyszłe wyniki finansowe. 1) W dniu 14 kwietnia 2010 r. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy INTUR KFS Sp. z o.o. podjęło decyzję o rozwiązaniu spółki 2) Zarząd TRION S.A. informuje, iż w dniu 13.05.2010 r. zawarł z CRONIMET PL Sp. z o.o. umowę sprzedaży części nieruchomości w Inowrocławiu przy ul. Marcinkowskiego 154 za cenę 4 900 000 zł. Środki uzyskane ze sprzedaży zostały w większości przeznaczone na spłatę zobowiązań bankowych zabezpieczonych hipotecznie na zbywanej działce oraz na spłatę zobowiązań podatkowych. Umowa została zawarta w ramach wykonania postanowień umowy przedwstępnej z dnia 30 grudnia 2009 r
Musza być porządnie przyparci do muru skoro główna siedzibę firmy sprzedają. Proponuje spojrzeć na terminy spłat kredytów na stronie 28 nie wyglądają za ciekawie Z raportu również wynika ze nikt z zarządu nie posiada akcji.
|
|
Temat:
TRION
Musi spaść do 30-40 groszy. wtedy można myśleć o kupnie :)
|
|
Temat:
KREZUS
Będąc na miejscu Romana Karkosika i mając przed sobą wyeliminowanego głównego konkurenta na rynku restauracji ( Cofee Heaven ) i ogromy potencjał rozwoju Costa coffee w Polsce przypuszczam ze docelowo będą chcieli mieć z 200 restauracji do końca 2012 roku, potencjału zarobienia na turystach w czasie i po euro 2012 nie odsprzedałbym takiego interesu a) zbyt tanio b) wcale... Wg mnie wariant b) jest bardziej prawdopodobny ponieważ po co stawać się develop agent'em ( master franczyzobiorca )i odsprzedawać coś w co się włożyło tyle wysiłku i kapitału na rozpromowanie marki, to by było nielogiczne, skoro można być potentatem w tej dziedzinie i żyć z procentu ( royalty fee ) Jeśli ktos z was ma informacje odnośnie jak grupa Whitbread postępuje lub postępowała w takiej sytuacji co teraz w innych krajach z master franczyzobiorcą, będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam
|
|
Temat:
KREZUS
Costa Coffee zrobiła niebywałą karierę UK jest w każdym większym mieście, w ilości restauracji wyrala ze strabuksem wynikiem 750 do 114 (źródło: starbucks.co.uk/en-GB/_Our+Sto...www.costa.co.uk/uk_franchise.a... ) Myślę ze Roman Karkosik chce powtórzyć sukces Costa Coffee w Polce, pytanie jak długo zajmie mu zbudowanie sieci restauracji oraz czy całkowity koszt otworzenia kawiarni Costa w Polsce nie jest zbyt duży ( nie mam dokładnych danych).W UK wynosi on 250k funtów. Jeśli w Polsce koszt otworzenia wynosi tyle samo może okazać się sumą zaporowa dla polskich przedsiębiorców. Co do wrażeń z pobytu w kawiarni: zawsze pełno ludzi, krotki czas czekania, ciastka delikatnie za drogie, cieple wnętrze, wygodne siedzenia, kawa stawia na nogi. Reasumując interes będzie przynosił dochód niezależnie od sytuacji na rynku ponieważ ludzie musza się gdzieś spotykać, umawiać na randki, omawiać plany biznesowe, czekać na pociąg, orzeźwiać podczas długiej trasy itp
|
|
Temat:
VRG
Vistuli przydałby sie spec od Customer Relationship Management(CRM) ktory zrobilby research i dowiedział się, kim są obecni klienci firmy, spytać potencialnych klientów czego im brakuje w obecnej ofercie, czego potrzebują, ile sa w stanie zapłacić za produkt. (osobiście mogę polecić ta firme http://www.accenture.com znają się na sprawie ) wg mnie firma pozostawia sporo do życzenia, zła polityka cenowa, marketing (bez komentarza)
|
|
Temat:
TECHMEX
na pb napisali ze dzis jest spotkanie z syndykiem wiecie moze o ktorej sie konczy ?
|
|
Temat:
TECHMEX
Jakie propozycje macie dla tych co nie zdarzyli wyjść na czas ?
|
|