osobiście czuję się oszukany i to również przez RB , słowem nie powiedział ,że konwersji nie będzie, wygląda na to że bardziej dbał o interesy zabezpieczonych niż o nas, zarząd też milczał o wycofaniu się inwestora i tak oto uśpili moją czujność, droga ta nauka dla mnie,teraz tylko czekać jak po spłacie zabezpieczonych ogłoszą upadłość i wszyscy ziuu do ciepłych posadek firm zabezpieczonych obligatariuszy.
|
|
Obligatariusz kontakt napisał(a):PinkTool napisał(a):sprawa jest prosta... RW z RB na czele załatwiła "w plecy" 19% tym którzy chcieli konwersji...dziękujemy 1/Wierzyciele, w zdecydowanej większości, poparli w głosowaniu układ. Takie są zasady PPU. 2/ Do tych, którzy piszą o UOKiK i zaniedbaniach RW to zwracam uwagę, że RW oraz Spółką nie są uprawnieni do występowania do UOKiK z takim wnioskiem - takie prawo mają tylko wierzyciele/ obligatariusze 3/ Może któryś z wierzycieli-prawników wskaże, czy mając wiedzę o planowanej konwersji wystąpił z wnioskiem do UOKiK cytując klasyka -"nie chce mi się z tobą gadać"
|
|
sprawa jest prosta... RW z RB na czele załatwiła "w plecy" 19% tym którzy chcieli konwersji...dziękujemy
|
|
jestem za odwołaniem ,jeżeli to możliwe RB z RW.
|
|
hmmm..czy w ramach negocjacji nie powinno się zaznaczyć ,że w każdej chwili może powstać grupa bojkotująca ich inwestycje w Velvet,Diverse,Graal,AAAauto?
|
|
a ja się jeszcze łudzę,że Abris jest rozsądny,bo czy nie będzie tak ,że jak położy spółkę GetBack i straty poniosą mniejszościowi akcjonariusze i obligatariusze to ich inne biznesy czyli Velvet,Diverse ,Graal mogą ponieść większą stratę?
|
|
dla mnie to nowy prezes robi za dobrego policjanta a Abris za złego,trochę to dziwne bo to Abris może stracić więcej,nadal nie wiem czy Abris zdaje sobie sprawę o zagrożeniach ich inwestycji w Velvet,Diverse,Graala itd?
|
|
Temat:
CAPITEA
nie wiem ilu jest mniejszościowych akcjonariuszy,ale obligatariuszy jest 9 tys. plus ci co umoczyli w fundach które miały obligi GetBack,teraz pomnożyć to przez średnio 3 osoby ( w rodzinie)i dodatkowo 2-3 osoby którym ludzie pożalą się na zarządzanie Abrisu,może nazbierać się spora grupa ludzi( myślę że będzie kilka setek tysięcy) którzy czują się skrzywdzeni przez Abris,tak więc nie lekceważyłbym kilkuset tysięcy ludzi mających w grubszy portfel.Tylko czy Abris zdaje sobie sprawę,że trudno będzie im znaleźć teraz kolejnych "łosi" na inwestycje czy zakupy ich produktów Velvet,Diverse,Graal,AAAauto? Pewnie ,że PiS będzie to chciał zamieść pod dywan,ale zostaje następny dylemat,przecież to też są wyborcy,a tłumaczenie ,że GetBack postał za czasów Tuska jest śmieszne.Ja z pewnością będę trzymał się z daleka od Velvet,Diverse,Graala i AAAauto.
|
|
Temat:
CAPITEA
Abris powinien dosypać kasy do Getback aby ratować spółkę i własną reputację.Ciekawe czy zdają sobie sprawę ,że gdy położą GetBack ,albo przerzucą całość obciążeń na obligatariuszy to mogą spotkać się z generalnym bojkotem ich inwestycji w Velvet,Graal,Diverse,AAAauto?
|
|
zdecydowanie nie potrzebuję akcji GetBack,to Abris powinien dokapitalizować spółkę ,a jeżeli tego nie zrobi czy nie powinien czuć ,że jego inne inwestycje typu Velvet,Diverse,Graal..będą bojkotowane przez obligatariuszy i mniejszościowych akcjonariuszy?
|
|
podsumowanie było takie ,że to wina Tuska bo GetBack powstał w 2012 roku hehehe
|
|
nie liczyłbym na inne rozwiązania niż układ,a żeby był korzystny raczej powinniśmy robić presję na Abris,by był świadomy ,że niepowiedzenie układu zakończy jego działalność w Polsce w ogóle..czyli ich inwestycje w Velvet,Graala,Diverse,AAAauto nie odniosą sukcesu w związku z złym PR ich działalności w GetBack
|
|
|
|
joshep masz rację ,jakby inwestor był..to by sam się ujawnił i wykazał zainteresowanie ,tu KK nic już nie zdziała ,no chyba ,że inwestor chce jeszcze poczekać aby było jeszcze gorzej aby Abris był na łopatkach
|
|
Temat:
CAPITEA
nie wierzem.... cytując klasyka... banki i inni pośrednicy nam nie pomogą, nie wierzę w to... Ponawiam zaś pytanie : Czy Mecenas Tatara mógłby być naszym Przedstawicielem w Radzie Wierzycieli i ile by nas to kosztowało? potrzebna nam jest na prawdę osoba bardzo dobrze znająca materię.
|
|
Temat:
CAPITEA
no nie... jakoś nie godzę się na to,żeby prosić o pieniądze na portalach typu "pomagam"...nie róbmy tego ,ludzie nas wyśmieją,powinniśmy niestety sami sfinansować pomoc prawną. NIE i NIE
|
|
wiem,że można odwołać- tak podstawową wiedzę posiadam,chodziło mi raczej o aspekt "psychologiczny"(udzieliłem pełnomocnictwa a nie znam się i męczy mnie to wszystko ,więc kamień z serca mi spadł,teraz mogę tylko czekać i wierzyć ,a wierzyć chce każdy)
|
|
część osób z facebooka już pewnie wysłała pełnomocnictwa do kancelarii i może być problem z cofnięciem ich,ale odnoszę wrażenie ,że łatwiej byłoby nam przekonać niektórych Obligatariuszy na realnych spotkaniach"regionalnych" promowanych na stronie facebooka. Jednak rozmowy w realu budują większe zaufanie.Napisałem ten pomysł na maila,ale jak na razie nie otrzymałem akceptacji-poparcia dla tego wariantu .Myślę też,że wybranie Osoby do Rady Wierzycieli nie będzie łatwe,w grę wchodzi pozyskanie dużego stopnia zaufania,dlatego pytam czy do takiej Rady można wybrać Mecenasa Tatarę? i ile mogłoby to kosztować?
|
|
a może jednak na przedstawiciela Obligatariuszy do Rady Wierzycieli wybrać jakiegoś mecenasa..w końcu zawód zaufania publicznego..może Pana Tatarę...tylko ile miałoby to nas kosztować?
|
|
Temat:
CAPITEA
"taka grupa powstała. Mamy liderów grupy, którzy odwalają kawał dobrej roboty. Zapraszamy wszystkich obligatariuszy do współpracy, w celu wynegocjowania dla nas jak najlepszych warunków. Piszcie na maila obligacje_getback@wp.pl aby do nas przyłączyć. Nie wymagamy żadnych danych tylko, prosimy o informację w jakiej kwocie macie wykupione obligacje Taka informacja daje nam wiedzę jaką mamy siłę. Na obecną chwilę jest to kwota kilkuset mln zł.. Mamy też własną stronę internetową http://www.pogetback.pl oraz forum na stockwasch www.stockwatch.pl/forum/wpis-n...Działajmy wspólnie dla dobra Nas wszystkich."
|
|
odnoszę wrażenie,że wskazane byłoby spotkanie na żywo,a że grupa może okazać się duża i rozsiana po całej Polsce to może lepiej byłoby jednak organizować się z podziałem na miasta np wojewódzkie i wybranie koordynatorów grup.
|
|
oj oj..zauważasz,że przy ich zarządzaniu to układ może tylko odwlec zwykłą upadłość,a my tylko będziemy pocieszać się dwa lata ,skoro obligatariusze mają objąć akcje po 8,63 to niech Abris dokapitalizuje spółkę w tej cenie proporcjonalnie,wtedy gra gitara
|
|
trochę poniosło chłopaków z ceną emisyjną 8,63 zł...hmmm...a po ile Abris obejmował?
|
|
czy złożenie samego wniosku o wcześniejszy wykup z datą przyszłą powoduje,że przestaje się się być obligatariuszem ? i zostaje się po prostu wierzycielem?
|
|
niestety ja nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie
|
|
ale w ten sposób to każdy wybór jest nieprzejrzysty,poza tym to sam się waham czy to ma sens
|
|