Temat:
ALIOR
 teraz to może ktoś powalczy o Aliora i jego dziewiczy pakiecik, proste kto da więcej ten kupi pakiecik
|
Temat:
PZU
le rom napisał(a): Krzyk mody to miec to co jest trendy. A trendy jest to co jest drogie. W przelozeniu na jezyk GPW mamy spolki treny:np. PZU, LWB, ZAP, ATT, PKO,LTS,KTY, KGH... A spolki przysparzajace wstyd i obciach:np. PXM, PBG, JPR, UCG, TRK, OPG, GNT,DSS ...-wprost parza I to nie ma znaczenia jak bedzie za rok lub dwa. Oznacza to, ze PZU to ostatnio krzyk mody i valor nalezy miec - bo tylko burak wypuszcza kruka z rak. Co mi tam 400zl, co mi tam 440 zl co mi tam 500 zl - tu mozna wyladowac na 800 a moze 1000 zl. Tak, tak - krzyk mody ma niebywala sile bowiem nie liczy sie z fundamentami. Nie bez znaczenia jest fakt, ze kreatorzy mody (utrendowiania) valorow maja poniekad i inne profity. Na rynku coponiektorzy cala uwage skupiaja wlasnie indeksie. Alez kazdy ma prawo widziec rzeczywistosc przez wlasne okulary . No trochę z tym 800 to cię poniosło to nie tego typu spółka. Może raczej PBG które tak krytykujesz może wyskoczyć na takie poziomy bo od swojego minimum wzrosło już ze 100 %.
|