PARTNER SERWISU
mumxebpp
Julietta

Julietta

Ostatnie 10 wpisów
wczoraj ukazał się bardzo ciekawy artykuł w Parkiecie na temat - REJSÓW WYCIECZKOWYCH.

Polski rynek wyjazdów motywacyjnych dla firm może być wart nawet miliard złotych

Coraz prężniej rozwija się rynek luksusowych wycieczek integracyjnych i motywacyjnych dla firm. Duża część wyjazdów organizowana jest na pokładach statków wycieczkowych, a rejsy uzupełniane są o bogatą ofertę atrakcji na lądzie.

www.parkiet.com/artykul/130828...

Kod:
mod: usunięto informacje o stanie posiadania jako niezgodną z regulaminem

Z dostępnych publicznie materiałów wynika, że na całym świecie rocznie na rejsy wycieczkowe udaje się ponad 20 milionów osób, z czego Polacy to wciąż zaledwie od 6 do 12 tysięcy. Rynek jednak rozwija się dynamicznie. Jako wyjazdy motywacyjne w rejsy wycieczkowe swoich pracowników wysyłają zagraniczne firmy, ale coraz chętniej udają się w nie także klienci indywidualni.
Statystyki mówią, że w 2013 r. w podróż statkiem wycieczkowym uda się na całym świecie niemal 21 milionów osób. Najwięcej spośród nich to Amerykanie – około 11,7 miliona. W Europie w ten sposób najchętniej wypoczywają Brytyjczycy (1,7 miliona) oraz Niemcy (1,4 miliona). W ciągu najbliższych czterech lat liczba osób wybierających ten sposób wypoczynku może wzrosnąć nawet do prawie 24 milionów rocznie. Choć statystyki wskazują, że najchętniej w rejs udają się starsi, zamożni turyści. To tyle o rynku, który myślę, że jest dla nas doskonałym drogowskazem.

Na NC znalazłam tylko jedną Spółkę działającą na tym rynku, niestety nie zanalazłam zbyt dużo opinii na jej temat na forach finansowych, więc jeśli macie jakieś informację będę wdzięczna jeśli się ze mną czy też z innymi ciekawskimi podzielicie:)

Z mojej analizy raportów Spółki wynika, że w ostatnim kwartale VENITI osiągnęło break point. W 4Q 2012 roku wypracowało ponad 230 tys. złotych zysku netto przy poziomie sprzedaży 1,3 mln. Patrząc na poprzednie kwartały widać wyraźnie przekładający się trend rynkowy na ten podmiot. Jednym słowem uważam, że Spółka doskonale wypełnia polską niszę turystyczną.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 13 stycznia 2014 13:22:57
Liczba wpisów: 2
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,184 sek.

fermdqzp
mcbycsck
xcnkvwle
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kpxlgovu
gxowzace
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat