broker12 napisał(a):1. Sprawdzenie a odpowiedzialność to dwie różne rzeczy. Jeśli mój dostawca nie płaci VATu, to jak ja mogę za to odpowiadać? Przecież to sprawa między nim a Urzędem, ja nawet o tym nic nie wiem.
2. Teraz może i tak, ale ja pytam bardziej o to co było wcześniej. Bo nie wydaje mi się, żeby Briju tyle czasu mogło otrzymywać zwroty VAT gdyby byli w coś umoczeni. Możesz się zdziwić gdy przyjdzie do ciebie pismo z US informujące że, musisz zapłacić ponownie vat za paliwo które kupiłeś na stacji benzynowej "kogucik". Ponieważ "kogucik" vat-u nie odprowadzał do US. Taki mamy klimat w Polsce, tym razem padło na Briju a innym razem na p. Kowalskiego
|
Temat:
11BIT
@albercik8503 Mylisz się co do ceny gry na steam, nie wszyscy płaca w euro. Bezpieczniej w liczeniu jest przyjąć 20$ https://steamdb.info/app/282070/W ekstremalnych przypadkach gra kosztuje 6$ w krajach: Russian Federation, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Republic of, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Ukraine.
|