Króki wpis o współćzynniku BETA, i modelu Sharpe'a. finguin.blog/2017/09/14/czym-jest-model-sharpea-i-jak-zarobic-wiecej-niz-rynek-krotko-o-wspolczynniku-beta/Zapraszam do lektury! Pozdrawiam!
|
|
Nowy artykuł na blogi Finguin poświęciłem dywidendzie. Artykuł głównie oparty na publikacjach A.Damodarana i kilku własnych przemyśleniach. Zapraszam do podzielenia się swoją opinią w tym temacie. Pozdrawiam! Trzy koncepcje dywidendy. – A. Damodaranfinguin.blog/2017/08/21/trzy-k...
|
|
Księżyc, Św. Mikołaj i cykle na rynku.finguin.blog/2017/08/08/ksiezyc-sw-mikolaj-i-cykle-na-rynku/ Nowy wpis o cyklach na rynkach finansowych. O Świętym Mikołaju, Styczniu, Cyklu Kondratiewa i fazach księżyca. Zapraszam!
|
|
|
|
Cześć. Postanowiłem ruszyć ze swoimi tekstami blogowymi. Głównie będą to teksty edukacyjne i popularnonaukowe. Postaram się też co jakiś czas dorzucać pojedyncze analizy (głównie fundamentalne). Na blogu pojawią się wpisy z dziedzin inwestycji, finansów, zarządzania portfelem, ekonomii. Pierwszy wpis na blogu już dostępny : https://finguinblog.wordpress.com/Tytuł: Analiza funduszy inwestycyjnych: Wskaźnik Sharpe’aKolejne zaplanowane: 1. Masowe imprezy sportowe, a gospodarka. 2. Świece Japońskie 3. RSI 4. GOODWILL w analizie fundamentalnej 5. Karty Podarunkowe - analiza ekonomiczno-rachunkowa Zachęcam do zostawiania opinii.
|
|
Czy zna ktoś może jakiś kurs maklerski w Katowicach/Krakowie, południowej Polsce, ewentualnie w Warszawie, który jest prowadzony w trybie dziennym? Chodzi mi o kurs przed egzaminem wiosennym na MPW. Wszystkie, które do tej pory znalazłem są w trybie weekendowym, co mi nie odpowiada ze względu na studia. Dziękuje za pomoc.
|
|