PARTNER SERWISU
iebgobkv
bigban1

bigban1

Ostatnie 10 wpisów
wysłałem zapytanie na Relacje Polnordu ale prócz zapewnienia że się tym zajmą jest cisza.
Jakby się to nie skonczyło jest to moja ostatnia przygoda z tą spółką.

potwierdzam kasy nie ma na rachunku. u mnie w DB. Przydalaby sie jakaś informacja ze strony spółki.

jak sądzisz, co może być przyczyną spadku WSE1016?
W tym tempie do wykupu nominał obniży cię do 90 %
Jakiś kłopot płynnościowy, czy nerwowy posiadacz obligów, potrzebujący na gwałt gotówki?

co tu sie wyrabia?
Wszystkie serie stoją po 100-104 a ta z wykupem w pazdzierniku zaraz bedzie po 96. Rentownosc ociera sie o 20-30 %. Czy to normalne na tym smiesznym catalyst?

już są 82,5.
Oczywiście w spółce nic się nie dzieje a zarząd nie komentuje notowań giełdowych.

catalyst przekształca sie po woli w "cmentarz dla frajerów". EFM spada drugą sesję z rzedu i z 102 % notowany jest po 90 a być moze zaraz 80. I co ? I nic. Głucha cisza choć w kasie ponoć do niedawna były 3 mln w gotówce. Tym sposobem ten rozwijający się rynek zaraz będzie wyglądał jak cała GPW. Już jedzie padliną.

Po dzisiejszym spadku EFM0915 zrobiło się dziwnie.To jedyna spółka w moim portfelu nie notowana na GPW i bez wykresu nie wiem co myśleć. Jednak kreski pozwalają sporo przewidzieć a w przypadku EFM potrzebna jest szklana kula lub znajomości w zarządzie. Ten co dziś sprzedawał bez opamiętania albo potrzebował kasy na waciki albo miał przeciek nt. rocznego raportu. Obstawiam to drugie. Dziwne bo seria zapadająca w przyszłym roku jest wyżej wyceniana. Macie jakies przemyślenia? To niezbyt popularna seria...

Witam wszystkich
Konstruuje portfel, który ma w założeniu przynosić nieco większy zysk od obligacji skarbowych EDO przy minimalnym ryzyku. Mój horyzont inwest. to 2-4 lat. Prosiłbym o sugestie i uwagi gdyż będzie to mój pierwszy kontakt z rynkiem Catalyst.
50% - MBK1223
10% - obligacje MCI
10% - obligacje Kruk
5% - obligacje Bank Pocztowy
3% - obligacje Robyg
3% - obligacje Ronson
3% - obligacje Sygnity
4% - obligacje Gino Rossi
3% - obligacje Getin
3% - obligacje Zastal
2% - obligacje Cz. torebka
2% - obligacje bank
Interesuje mnie zwłaszcza opinia nt. pozycji MBK. Jedna obligacja jest warta 100 tys. zł. Płynność zapewnia animator DMPKBP. Wydaje mi się że inwestycja w obligacje dużego banku notowanego na GPW jest tak samo bezpieczna jak w PKN, ale liczę na wasze uwagi.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 17 lutego 2017 17:09:29
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,582 sek.

hqwpzhcs
hwcozwfw
vozmexgh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 694,79 zł +383,47% 96 694,79 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iprsbudx
szeqdsef
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat