wysłałem zapytanie na Relacje Polnordu ale prócz zapewnienia że się tym zajmą jest cisza. Jakby się to nie skonczyło jest to moja ostatnia przygoda z tą spółką.
|
|
potwierdzam kasy nie ma na rachunku. u mnie w DB. Przydalaby sie jakaś informacja ze strony spółki.
|
|
Temat:
GIGROUP
jak sądzisz, co może być przyczyną spadku WSE1016? W tym tempie do wykupu nominał obniży cię do 90 % Jakiś kłopot płynnościowy, czy nerwowy posiadacz obligów, potrzebujący na gwałt gotówki?
|
|
co tu sie wyrabia? Wszystkie serie stoją po 100-104 a ta z wykupem w pazdzierniku zaraz bedzie po 96. Rentownosc ociera sie o 20-30 %. Czy to normalne na tym smiesznym catalyst?
|
|
już są 82,5. Oczywiście w spółce nic się nie dzieje a zarząd nie komentuje notowań giełdowych.
|
|
catalyst przekształca sie po woli w "cmentarz dla frajerów". EFM spada drugą sesję z rzedu i z 102 % notowany jest po 90 a być moze zaraz 80. I co ? I nic. Głucha cisza choć w kasie ponoć do niedawna były 3 mln w gotówce. Tym sposobem ten rozwijający się rynek zaraz będzie wyglądał jak cała GPW. Już jedzie padliną.
|
|
Po dzisiejszym spadku EFM0915 zrobiło się dziwnie.To jedyna spółka w moim portfelu nie notowana na GPW i bez wykresu nie wiem co myśleć. Jednak kreski pozwalają sporo przewidzieć a w przypadku EFM potrzebna jest szklana kula lub znajomości w zarządzie. Ten co dziś sprzedawał bez opamiętania albo potrzebował kasy na waciki albo miał przeciek nt. rocznego raportu. Obstawiam to drugie. Dziwne bo seria zapadająca w przyszłym roku jest wyżej wyceniana. Macie jakies przemyślenia? To niezbyt popularna seria...
|
|
Witam wszystkich Konstruuje portfel, który ma w założeniu przynosić nieco większy zysk od obligacji skarbowych EDO przy minimalnym ryzyku. Mój horyzont inwest. to 2-4 lat. Prosiłbym o sugestie i uwagi gdyż będzie to mój pierwszy kontakt z rynkiem Catalyst. 50% - MBK1223 10% - obligacje MCI 10% - obligacje Kruk 5% - obligacje Bank Pocztowy 3% - obligacje Robyg 3% - obligacje Ronson 3% - obligacje Sygnity 4% - obligacje Gino Rossi 3% - obligacje Getin 3% - obligacje Zastal 2% - obligacje Cz. torebka 2% - obligacje bank Interesuje mnie zwłaszcza opinia nt. pozycji MBK. Jedna obligacja jest warta 100 tys. zł. Płynność zapewnia animator DMPKBP. Wydaje mi się że inwestycja w obligacje dużego banku notowanego na GPW jest tak samo bezpieczna jak w PKN, ale liczę na wasze uwagi.
|
|