Dostałem wiadomość od Administratora Hipoteki w którym informuje iż zostały spełnione przesłanki pozwalające na wszczęcie przeciwko Emitentowi procedury prowadzącej do zaspokojenia Obligatariuszy. Procedura taka obejmowałaby między innymi wniesienie do właściwego sądu pozwu w postępowaniu nakazowym w celu uzyskania tytułu egzekucyjnego. Wiązałoby się to z koniecznością uiszczenia opłaty za zainicjowanie postępowania sądowego w kwocie co najmniej 56.000 PLN
|
Jakie cyrki?
|
Wysyłał już ktoś wezwania do zapłaty za serię A?
|
Witam to mój pierwszy post na tym forum. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem obligacji GPF Causa które do chwili obecnej nie zostały wykupione. Dostałem od nich jeden e-mail 29.03.2014r w którym napisali, iż chcieliby się spotkać i wymienić obligacje na akcje. Od tamtej pory cisza. Żadnej odpowiedzi na pytanie na jakich warunkach miałoby dojść do zamiany oraz kiedy mogę się z nimi spotkać. Czytałem na innym forum, że ktoś zbierał informacje na temat złożenia do sądu wniosku o nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym. Czy ktoś z obligatariuszy podjął takie kroki? Z jakim efektem? Czy komuś udało się odzyskać pieniądze?
|