Temat:
JSW
Cholera, Szutnik - kim ty jesteś? Gadasz tak, że słuchałbym Cię godzinami. Chętnie bym Cię poznał, bo wydajesz się facetem (?) mądrym i roztropnym. A co do : "Mea culpa!" ze strony szefów central... no to chyba sobie zażartowałeś... żaden szef związkowy ze swoją świadomością stanowiskową nie będzie sam sobie dawał kopa w tyłek - ale przecież jako bardzo inteligentny człowiek o tym doskonale wiesz.
|
|
Temat:
LESS
W jakim celu  Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie GROCLIN S.A., działając na podstawie art. 393 pkt. 3 Kodeksu Spółek Handlowych, postanawia: 1. Wyrazić zgodę na zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki na rzecz spółki zależnej od GROCLIN Spółka Akcyjna, tj. części działalności operacyjnej Spółki związanej z produkcją wiązek elektrycznych obejmującą organizacyjnie wyodrębniony w przedsiębiorstwie Spółki zespół składników materialnych i niematerialnych przeznaczony do prowadzenia działalności obejmującej produkcję wiązek elektrycznych w Grodzisku Wielkopolskim, wraz ze zobowiązaniami („ZCP”), w skład którego wchodzą w szczególności: a. prawa z umów najmu; b. środki trwałe, przedmioty nietrwałe i inne wyposażenie; c. prawa z umów z dostawcami dostarczającymi materiały do produkcji w ZCP; d. prawa z innych umów (w szczególności dotyczących umów o pracę, dostawy mediów, ochrony itp.); e. prawa z umów z odbiorcami, dla których ZCP dostarcza wyroby gotowe i materiały; f. materiały do produkcji i wyroby gotowe. Ktoś to skomentuje. Bo mi się to nie podoba.
|
|
Temat:
LESS
 Nie rozumiem w jakim celu zaznaczyłeś mi ten fragment. Moje pytanie właśnie skierowane było do szoolera czy wie ile jest fabryk w UA i jakie generują przychody, bo moim zdaniem chyba nie wie. Z drugiej strony sam GCN w raporcie jako czynniki ryzyka kilkakrotnie podkreśla - fabryka na Ukrainie. Moim zdaniem bardziej trzeba wziąć pod uwagę czynniki ryzyka związanego z poziomem rentowności i z koncentracją sprzedaży niż fabrykę w UA. Te czynniki są przedstawione dość mocno w sensie b.negatywnym. Co nie znaczy, że Ukraina ma marginalne znaczenie. Ale może się grubo mylę i kurs sprawi nam znowu pozytywną niespodziankę - oczywiście żartuje z tym kursem . Pozdrawiam
|
|
Temat:
LESS
Być może niektórym robi się śmiesznie czytając o ewentualnej upadłości. Śmieszne tez może być spojrzenie np. na wskaźnik Altmana - ale przy Groclinie nie wszystkim będzie do śmiechu (zresztą nawet bez tego nie jest) Czy wiesz ile posiada GCN fabryk w UA i jaki mają one udział w ogólnych przychodach grupy? Aha i na koniec czy planujesz zakupy jeśli kurs zejdzie do 8 zł.? Pozdrawiam i oby dobry humor zawsze był z Tobą.
|
|
Temat:
LESS
W tydzień prawie -30% to mocno mnie zdziwiło  . Czyżby szykowanie się do upadłości? Aż niemożliwe aby tak zachowywał się kurs w miarę normalnej spółki. Wiec albo potencjalna lista alarmów do upadłości albo mocna spekulacja na papierze. Co o tym sądzą mądrzy i starzy wyjadacze?
|
|
Temat:
LESS
No to mamy raport . Według mnie bardzo zły, ale chyba spodziewany. Dodatkowo dodruk znajomym królika. Nie wygląda to dobrze. Proszę o komentarz.
|
|
Temat:
LESS
Bez urazy Leszczor. Rozumiem chęć podzielenia się swoją wizją spółki i ogólnie chęć rozmowy, ale mam wrażenie, iż szukasz jedynie potwierdzenia swojej teorii, że kurs nie wiadomo dlaczego idzie systematycznie w dół, a powinien lecieć w górę. Bardzo chętnie poczytam Twoje posty, natomiast forma postów z forum onet.pl czy bankier.pl mnie niestety nie odpowiada na forum Stockwatch - ale to tylko moje nic nie znaczące zdanie. Dlatego była to tylko i wyłącznie prośba. Jeszcze raz proszę Szutnika, jeśli by mógł napisać co sądzi o obecnej sytuacji GCN. Pozdrawiam
|
|
Temat:
LESS
Witam forumowiczów, zarejestrowałem się gdyż chciałbym prosić użytkownika Leszczor aby nie zaśmiecał swym życzeniowym biciem piany forum. Oczywiście dobrze by było przeczytać merytoryczne posty Leszczora, ale na razie.... Przy okazji, czy Szutnik mógłby przedstawić swój pogląd na temat obecnej sytuacji GCN- bardzo cenie jego zdanie i podziwiam wiedzę. Dziękuję bardzo.
|
|