Temat:
ASSETUS
Ejj... było narzekanie, że w spółce nic się dzieje, a jak się dzieje, to milczenie, tylko ja się tu produkuję!
Rzucę jeszcze takie info, znalezione w raporcie. Otóż, jak wspomniana wyżej emisja się nie uda, spółka ma partnera kapitałowego, który obejmie akcje serii D.
Ktoś, coś?
|
Temat:
ASSETUS
Jak pisałem wyżej - jest ciekawie (wystarczy spojrzeć na kurs). A od dzisiaj do 22 października trwają zapisy na emisję akcji serii D z prawem poboru. Cena - 1 zł.
Warto, nie warto? Moim zdaniem tak, ale już oceńcie sami. Zwracam tylko uwagę na to, co napisałem wyżej - drewniane konstrukcje, domy, dachy - to przyszłość.
|
Temat:
ASSETUS
Od czterech lat nikt nie dodał nic w tym wątku, a myślę że warto. Assetus zmienił profil swojej działalności - agencja reklamowa to już przeszłość.
Teraz spółka stoi na konkretnych fundamentach - i to dosłownie - przejęła kontrolę w firmie Modern Dach, która produkuje i stawia domu w konstrukcjach szkieletowych - drewnianych i wszelkie konstrukcje drewniane (dachy, budynki gospodarcze).
Biznes jest konkretny, spółka informuje o kontraktach zagranicznych, a sam Modern Dach nie jest firmą przypadkową - działa od roku 1995, ma własną fabrykę k. Lipna na Kujawach.
Nie nudzę dalej, ale zachęcam do ożywienia dyskusji w tym wątku.
|