Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witam, przeklejam z innego forum. TWOM na Windows 10.
No to macie pod dyszla, co wiąże się z wyciekiem plakatu na XBOX. ??? Co z synchronizacją Xboksa One oraz Windows 10? www.spidersweb.pl/2015/01/xbox...Podczas prezentacji mogliśmy zobaczyć, jak dwóch graczy wspólnie działało na jednej mapie, zagrywając się w Fable Legends. Nic nadzwyczajnego? Jeden z nich grał na komputerze osobistym z systemem Windows 10, drugi na Xboksie One. Oczywiście tak zwane gry cross-platformowe już wcześniej pojawiały się na sklepowych półkach. Jednak dzięki Xbox App połączenie między dwoma grupami konsumentów ma być naturalne i błyskawiczne. Ciekawe, ilu producentów zdecyduje się jednak na wspieranie takiego rozwiązania. Doświadczenie pokazało, że w wielu przypadkach niszczy to balans rozgrywki. Po serii sensacji chyba nikogo nie zaskoczy, że wraz z Windowsem 10 oraz Xbox App do środowiska komputerowych gier przedostaną się achievemety oraz gamerscore. Dokładnie tak samo jak prywatne wiadomości, zaproszenia, komentarze, polubienia i cała spuścizna środowiska Xboksa, z którym dotychczas mieliśmy do czynienia na konsolach Microsoftu. Przyjmuję to z ogromną satysfakcją. To właśnie grywalizacji systemu rozgrywki brakuje mi na PC, co już niebawem się zmieni. www.windowscentral.com/what-mi...Game 4 from Behemoth is coming to Windows 10, as well as Swordy, This War of Mine, Wasteland 2, Cuphead, Shovel Knight Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
I o co tyle szumu i narzekan ? Zrobili sobie gre, ktora delikatnie mowiac szalu nie robi. Chwala im za to. W wolnym czasie zrobili cos ekstra. 11 nie zdecydowala sie tego wydac i tyle. Moim zdaniem slusznie, bo powiedzmy sobie szczerze..hit to to nie jest. A wy juz wpadliscie w panike ze kradna pracownikow, ze nowe firmy zakaldaja... ludzie, na litosc boska, opanujcie sie :) - mobile za rogiem - zyski jakie sa - wiemy - konsola w pelni - c/z - 9.... - przyslosc rozowa - przejscie na glowny ( dodruku brak ) Siedziec, czekac i nie dac sie zwarjowac :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
vladinho napisał(a):Za wcześnie żeby wyrokować zmianę moim zdaniem:  kliknij, aby powiększyćW tej chwili opór jest na 62zł, dodatkowo wzmocniony opadającą EMA100. Powyżej są linie (krótkiego) trendu spadkowego. Kurs nadal porusza się mniej więcej wzdłuż dolnej wstęgi bollingera co wskazuje na kontynuację spadków. Warto zwrócić uwagę na bardzo niskie RSI, od odbicia (od 38,2% zniesienia) urosło zaledwie do 35 i właściwie już wytraca impet - końcówka sesji może coś zmienić ale wątpię - kluczowy jest opór na 62zł. Interpretuję to następująco: Brakuje chętnych do kupna, sprzedających ciągle jest mniej więcej tak samo. Chwilowa panika pokazała, że chętni do kupna są w okolicach 55zł, ale ciągle tam czekają nie angażując się na wyższych poziomach (to wynika z wolumenu). Sprzedający widząc lekką poprawę zawahali się, ale w następnym tygodniu znowu mogą działać nerwowo (możliwy ponowny test 55zł). Polepszenia oczekiwałbym raczej po pozytywnym komunikacie - który nastąpi ? ... no właśnie kiedy ? ;) Witam, Jak teraz przedstawia sie sytuacja wg Ciebie ? Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Wg mnie 55, potem 46 a potem 37. Niech Kolega Szutnik da krechy, moze on cos naswietli :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Panowie, na ile szacujecie 1 KW ? Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Wszystko fajnie...ale WatchDog nie puscil nawet sztuki akcji. Siedzi i trzyma. Nie straszny mu nawis prawie 100k pod wasza "dystrybucje" ? Pozdrawiam. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
rockq napisał(a):farat napisał(a): Nawet gdyby było poniżej 10% to mamy 1.5 miesiąca sprzedaży w 2014 oraz 2.5 miesiąca w 2015. Na pewno sprzedaż premierowa i świąteczna była wysoka ale 20% na dzień obecny wydaje się realistyczne.
Dynamika przybywania komentarzy przeczy Twojej tezie. 1 stycznia było około 5400 komentarzy, dzisiaj jest 7643. Czyli sprzedaż z ostatnich niemal 4 miesiecy odpowiada 41% sprzedaży z pierwszych sześciu tygodni. In plus może działać fakt, iż w tym okresie były tylko dwie wyprzedaże - na początku stycznia i ostatnia. Pewnie nie sledzisz komentarzy, ale jeden gosc na innym forum robi to codziennie. W oparciu o jego obserwacje, komentarze sa usuwane. Mielibysmy juz duzo wiecej, gdyby nie to. Polecam obserwacje 1-2 dniowa, jesli mi ktos nie wierzy. W jednej chwili jest 7000*, potem 7020*, a za kilka godzin 7008* ( *liczby wymyslone na potrzeby podania przykladu ) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Nie zgodze sie, bo zakladam ze duza czesc z tego co sie mieli, to z reki do reki. No ale to takie bajanie, bo nigdy sie nie dowiemy. Wazne ze korekta plaska, bez zjezdzania do FIBO i tych 50-55 pln ta usilnie tutaj wyczekiwanych :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
"cyrki" na kursie sa zwiazane z tym, ze w FF jest malo akcji i ktos sie musi niezle nameczyc, aby w konsoli, ktora juz leci 3 miesiac, odebrac papier. 3 miesiace to dla przecietnego grajka wiecznosc do potegi N-tej. A fakt ze jest malo papierow w FF to najmocniejsza strona calej zabawy, ktora ty chcesz popsuc emisja :) Emisja i owszem, ale przy kursie 3 cyfrowym, a nie teraz, gdy pieniedzy nie potrzebuja. Uwazam tez, ze nie powinno sie komus mowic jak ma prowadzic biznes,zwlazcza ze biznes ma sie niezle ( a po TWOM - znakomicie ). A jak juz bardzo chcesz, to skrzyknij kilku chlopakow na forum, pozamykajcie sie w garazach, zrobice hita ( przeciez to nie problem wg Ciebie ) i sprzedawajcie wasze cudo po 6.99,albo najlepiej po 2.99 tak jak w "specjalistycznych magazynach" nakazuja. Wprowadz spolke na gielde, zrob emisje, stworz AAA na miare GTAV i spokojnie spedzaj rezte zycia na hamaku na kajmanach. pozdrawiam :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Tak czytam Rocq twoje posty i mam wrazenie ze sie bardzo meczysz z akcjami na rachunku :) To konkurencja nas zje, to samotne wilki w garazu wyprodukuja hita, a to z kolei trzeba zus zaplacic ( teraz rozumiem ze zusu nie placimy, budynkow nie wynajmujemy? ;) ) A to gry tansze, a to unreal za darmo. Same problemy i jak to nazywasz "zagrozenia". A ja Tobie powiem, ze jedynym zagrozeniem do zarobienia na akcjach jestes ty sam, bo nie widzisz prostego faktu, jakim jest ze firma przez TWOM ma juz renome. Jesli wyjdzie kolejna gra, to kazdy kto gral w TWOM sobie ja kupi, bo bedzie wiedzial ze jest szansa na fajna zabawe, za te jedyne 19.99 euro / dolcow. I nie sa to zadne duze pieniadze, dla przecietnego europejczyka. To jakbym ja mial wydac 20 pln na steamie i sobie kupic gre w celach testowych. Za duzo sie martwisz, w momencie gdy trzeba po prostu siedziec i nic nie robic, a sprawa z kursem wyjasni sie sama, a wlasnie na MACD przekrecamy sie na K, wiec prawdopodobnie bedzie 82 do testu :) pozdrawiam Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Ja zakladam ze ktos siedzi juz pod progiem i bedzie sie ujawnial. Jak bedzie, zobaczymy za 5 dni, bo zakladam ze te z dzisiaj po 68 przebija prog 5%. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Wszystko zgodnie z planem. Czekamy kto sie ujawni.Bo za duzo poszlo. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
No wlasnie, sek w tym ze nikt nie wie ile bylo pudelek, bo firma milczy jak zakleta. Ale moje 500k kopi bierze sie do porownania sprzedanych FC4. Skoro samych pudelek puscili 400k, to gdzie sprzedaz cyfrowa ? ( a ta jest duzo wyzsza od pudelkowej). DLatego ja, tez strzelam w okolice 18 milionow :) Jeszcze tydzien i bedzie wszystko wiadome, ale na kursie widac ze jakies podrygi juz mamy :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Ja troche spuscilem z tonu, ale nadal uwazam ze kolo 400k - 500k sprzedanych kopi bedziemy mieli. Keszowo spodziewam sie kolo 18 milionow. Ponizej 10-8 bede czul sie zawiedziony. Mozna mnie cytowac i chloastac w dniu wynikow :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Z rana wspominali o nas w tvn24, a tutaj artykul: Cytat:Firma analityczna Newzoo szacuje, że polska branża gier w zeszłym roku osiągnęła przychody ok. 280 mln dol. To daje jej drugie miejsce w całym regionie. wyborcza.biz/biznes/1,101716,1... Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
W swietle tego, ze faktycznie musieli pozbyc sie akcji, wycofuje sie ze wzcesniejszych stwierdzen, ze jak leszcze oddali w dolku :) Skorzystali z okazji, ktora mogla sie nie nadazyc. A raczej nikt nie smial twierdzic ze kurs moze zawedrowac w miejsce gdzie jest aktualnie. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Szutnik napisał(a):Cytat:Fundy w dolkach oddaja, a na gorkach odbieraja Jesteś pewien? To w takim razie każdy fundusz byłby "na czerwono" na swoich rocznych wynikach. A jednak sporo funduszy ma się czym pochwalić. Czyżby kupowali na mniejszych górkach i sprzedawali na wyższych dołkach? Lekceważysz przeciwnika. Życzę Ci, żeby ten przeciwnik był dla Ciebie łaskawy, bo jak nie, to będzie bolało.... Absolutnie nie lekcewaze. ALe uwazam ze w przypadku 11bit skrewili i tyle. I w sumie bardzo dobrze ze sa poza burta :) Jak zaczna sie kiedys ladowac, to bedzie sygnal dla mnie ze czas znikac. Co do dolkow i gorek, to moze faktycznie troche mnie ponioslo. ALe w glownej mierze chodzilo mi o bita, wiec podtrzymuje :) pozdrawiam Ps. Powoli wychylamy czolo ponad tafle wody ;) Dzisiaj ladna sesja. Zazynamy ruchy przedwynikowe. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Wniosek jest prosty, nie ja na niego wpadlem, ale z nim sie zgadzam. W dzien w ktorym otworzylo sie z luka, przemielilo sie duzo kwita. Ktos stal na podazy i nie byl to przeciwnik klasy lekkiej.Siedzial tam Metlife. Kto to wzial na siebie ? Nie wiem i pewnie sie nie dowiem. Fundy w dolkach oddaja, a na gorkach odbieraja. Nie ich kasa, wiec ich to zbytnio nie martwi. Wiem jedynie, ze jak pewnego pieknego dnia, zalozmy przy 300 pln ( ;) ) okaze sie ze wchodzi fund/ tfi i bedzie komunikat, to pierwsza czerwona lampa zaczyna sie palic :) Schemat prosty: fund sypie --> "prywatny inwestor znany jako gruby" odbiera ---> ponpa pod wyniki/ przyszlosc/ cokolwiek --> pojawiaja sie raporty i jest czarno na bialym ze firma zarobila tyle i tyle --> wiadomsoc dla fundow ze mozna brac --> inwestor sypie, tamci przekraczaja 5%. To w skrocie. I mysle ze kazdy wie o co chodzi. Tymczasem znowu obilismy sie o gorna bande ;) Czekamy az w koncu ktos nie wytrzyma i pojdzie dalej. Edit: Jak tylko skonczylem pisac, to chyba ktos postanowil odpalic maszyne :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Kolego, oni tych akcji nie maja juz od poziomow 15 pln gora do 20 pln. Oddali wszystko z pocalowaniem w reke a jak fundy zaczna odkupowac, to trzeba bedzie sie wtedy ewakuowac :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Jest juz coraz lepiej :) 71-72 do pokonania, potem 75-78 ( tam sie pojawi ten wlasiciwy vol ) i mozna zaczynac granie pod wyniki :) Moze dzisiaj, moze przyszly tydzien. Czasu coraz mniej, to i nerwowosc wieksza :) Powodzenia wszystkim. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
A jakbys mial akcje np Orlenu, to tez bys co 2 tygodnie chcial wiedziec ile oleju napedowego sprzedali ? Oczywiscie ze bys chcial. A czy firmy na GPW to praktykuja ? Oczywiscie ze nie. Od tego sa raporty. Resazta zajmuja sie insajderzy i k/s w zaleznosci czy jest bardzo dobrze/bardzo zle. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
ALe co dalaby dokladnie Tobie kolego ilosc sprzedanych kopi ? Przeciez samemu bedzie mozna to wyliczyc w granicach jakiegos bledu. Bedzie pokazany czysty zysk. Od tego odejmiesz maks 2 miliony za anomaly, zalozysz sobie jakas marze i bedziesz mial mniejwiecej ilosc sprzedanych kopi. Nawet jak sie pomylisz o 20k, to co za roznica ? Wazne ze na steamie sobie radzimy, a od premiery juz troche czasu uplynelo. Potem tablety, DLC, industrial. Jest pod co grac jeszcze dlugie miesiace :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Nikt nie obserwuje ? Dobilo / dobija do gornej granicy kanalu. Przejdzie to 31 do testu. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
No a czy na podstawie zysku nie bedzie mozna szacowac mniej wiecej ile kopi sie sprzedalo ? Mysle ze w jakims zakresie nie powinno byc problemu. Conajwyzej pomylimy sie o te 5%. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Kolega Szutnik uraczyl nas kolejnymi kreskami. www.attrader.pl/pl/akcje/11BIT...Z tymi sie zgadzam, rozstrzygniecie blisko. Oczywiscie kierunek jak dla mnie znany i porzadany jest tylko jeden. Tymczasem na forum cisza, bo i pisac nie ma za bardzo o czym. Do wynikow 3 tygodnie z malym ogonkiem. Pozdrawiam Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Z innego forum: Pytanie zadane na forum 11bit.
odpowiedz admina na moje pytanie: Spółka poinformowała że koszty stworzenia gry wyniosły 1-2 mln pln i że gra zwróciła się w 1 weekend sprzedażowy. Dlaczego spółka nie poda konkretnej kwoty kosztów stworzenia gry. Różnica między 1 mln a 2 mln pln to 100% dlaczego spółka posługuje się tak olbrzymimi widełkami kosztowymi ? Z góry dziekuję za odpowiedź. odpowiedź: @agieh Dlatego, że to luźna estymacja mieszcząca się w widełkach. Z pewnością górna granica widełek została osiągnięta w pierwszy weekend. === Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Widac ze dziennikarz, bo odpowiedz natychmiastowa :) Czyli zostaja 1-2 miliony.
Witam Firma faktycznie posługiwała się kwotą 1-2 mln zł. Ja, podając nieco wyższą, dodałem też sumy, które będą kosztowały wersje „TWoM” na kolejne platformy. Każda taka adaptacja to kilkaset tysięcy złotych. Pzdr. Dariusz Wolak -------------------- Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Szkoda ze spolka jak zwykle milczy, bo w pierwszej wersji czytalem ze miedzy 1-2 miliony ksoztowala gra. Teraz w rzepie okazuje sie ze 3 miliony. Z dnia na dzien coraz drozej czy ktos sie mija z prawda ( wtedy albo teraz ). Popelnie maila do goscia z rzepy ktory to napisal i zadam pytanie skad informacja o 3 milionach. Moze odpisze. Dam znac jak mi poszlo. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
pieniek1 napisał(a):Mr Exclusive napisał(a):I to jest ladnie narysowany kanal.A cala reszta to tylko chciejstwo. akurat w tym przypadku chodzilo o to , że przebicie oporu konsolidacyjnego dlugoterminowego, bedzie poteznym sygnalem kupna.I tak było a że otworzyli sie z luką i było potezne ssanie potem , to tym lepiej. Ten kanał wzrostowy bedzie korygowany, bo tutaj wyniki obecne i przyszle beda mialy znaczenie przy takich kapitalziacjach, a nie to żeby koniecznie trzymac sie w kanale wzrostowym, jakby AT miala tu decydujace zdanie ,a nie to jak dynamiczny rozwój spólka przechodzi jesli chodzi o zyski i perspektywy kolejnych wyników, to już dawno by pozamykali tych pare LUK. AT jest pochodna a nie baza do analizy tego co dzieje sie na 11 bit i przez jakis czas to kurs bedzie biegł za fundamentami, bo moim zdaniem obecna kapitalizacja jest zdecydowanie za mała i nie odzwierciedla jeszcze wynikow spolki juz osiagnietych i osiąganych w najblizszej przyszłosci. Ale ja sie zgadzam w calej rozciaglosci. Uwazam ze to wskazniki, kanaly i cala reszta podazaja za cena a nie odwrotnie. Jak dla mnie jest bardzo tanio i lada dzien /tydzien nastapi pokonanie oporu i lecimy na mniejwiecej na 100 pln. Widzac Twoj wpis i kanal,odnioslem sie do tego co narysowal kolega Szutnik. Wg niego bijemy o gorna bande kanalu, a moim zdaniem juz dawno mamy to za soba. Siedze i codziennie obserwuje jak kilku uzytkownikow proboje "schlodzic glowy" bo uroslo z 10 na 70. Niestety wg mnie, oni nie rozumieja ze kapitalizacja wzgledem zakladanych zyskow jest po prostu smieszna. ALe ich prawo watpic, bo akcji nie maja. Ja mam, bo wierze ze jest inaczej. Wystarczy przesledzic jak rosl CIG pod snajpera, CDRED pod wiedzmina 1,2. Tam "kanalarze" i technicy padali jak muchy, bo wskanizki, bo c/z bo cos tam. A kurs prostowal ich wszystkich. Wierze, ze tak bedzie rowniez tutaj :) ALe im wiecej watpiacych, tym lepiej. Niech snuja swoje teorie, rysuja kreski, a za miesiac bedzie juz wiadomo kto mial racje. Obym to byl ja :) Pozdrawiam Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Ustosunkuje sie tylko do ostatniego akapitu. 11Bit z 2 milionow ktore wlozyl wyciagnie 20 milionow zysku. Czyli z 40 wlozonych w W3 odpowiednio wychodzi 400 milionow zysku. Reszte pomijam, bo nie ma sensu w tym momencie sie przerzucac w argumentach, albo racej ich braku. Spokojnie czekam na raport i ufam ze liczby ktore podaje sie tam znajda. Jak nie, to posypie glowe popiolem :) A o tym czy rynek sie myli bedziemy rozmawiac 10 lutego, 4 dni rpzed raportem. Jesli kurs bedzie w okolicach 70 PLN, to znaczy ze sie myle. Jesli kolo 100 i wyzej, to znaczy ze jest duze prawdopodobienstwo ze rynek mysli jak jak. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Nikt nie oczekuje kapitalizacji CDreda w lutym tego roku. To ty pisales ze porownujac CDred do 11bit mamy wybujala fantazje, bo CDred zarobi duzo wiecej niz my. Pominales koszta produkcji, marketingu itd. My ( albo krocej mowiac Ja ) stwierdzilem prosty fakt, ze jest co gonic i nadrabiac w kapitalizacji. Z 2 milionow kosztow lacznie, spolka wg mnie, do lutego zrobi kolo 20 milionow zysku. Jesli trafie, a taka mam nadzieje, to aktualna wycena jest po prostu smieszna. Gdyby Cdred mial tyle wyciagnac z wiedzmina3, to z 40 baniek kosztow, byloby te 400-500 milionow czystego zysku. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
vladinho napisał(a):sgor napisał(a):vladinho napisał(a): a czy kolega dostrzega, że rynek oczekuje 10-krotnego zysku w stosunku do kosztów W3 ?
Czyli konkretnie jakiego zysku ten rynek oczekuje od CDR - podaj kwotę. myślę, że dochodu z gry rzędu 350-400 mln zł. To rozmawiamy o dochodach czy zyskach ? Ile zysku bedzie z W3 ? Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
I jaka kapitalizacje ma CDred ? 10 krotny zwrot kosztow ? Prosze bardzo. Moim zdaniem w 11Bit juz to nastapilo, a bedzie jeszcze duzo duzo wiecej. Cdred to przy nas pikus. My wydalismy na gre niecale 2 miliony ( moze i mniej, bo nie podaja ile dokladnie) a zyskow bedzie z tego minimum 10 x tyle. I to wersja pesymistyczna jest. Na 100% jest co gonic. Niech dadza nawet te 500 milionow kapitalizacji a bedzie "jedwabiscie" Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Sprzedaz o jakiej CIG, CDred moga pomarzyc. Steam wysoka pozycja, na Mac Store top 4, o grze trabi waschington post, media i czasopisma. Recenzenci zachwyceni, gracze kupuja, a ludzie dalej sadza ze kapitalizacja 150 baniek to duzo :) Oby jak najdluzej zyli w takim przekonaniu, stawiali kreski, liczyli wskaniki, bawili sie w statystyke i czekali z noga na nodze na raport :) A tutaj lekko ponad miesiac zostal. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
No wiec po przemysleniu dotarlo do mnie ze zle sie wyrazilem. Oczekuje ze do 14 lutego zysku bedzie 30 milionow ( zalozylem okolo 700k kopi sprzredanych do tego czasu ) Nie przemyslalem tylko faktu, ze nie bedziemy jeszcze mieli wynikow za styczen + luty, wiec widoczny bedzie tylko 4 KW. No ale po wynikach za 4KW zacznie sie gra pod wyniki za 1 KW 2015. No i tam plus minus wg mnie, otrzemy sie o 20 milionow. Dla mnie kluczowa jest tutaj kapitalizacja. Wystarczy porownac ja z vividem, Cdred czy nawet Cigiem. 150 milionow na ta chwile. To tyle co nic. FF 1.2 miliona akcji, gra ktora jest hitem i sie sprzedaje. Czego potrzeba wiecej aby zrobic 2 Cdreda ( pod wzgledem kapitalizacji) ? Jestesmy po prostu niedowartosciowani i tyle. Spodziewam sie spokojnego trendu w gore z jakimis przyspieszeniami w okolicach wynikow. A kreski i wskazniki sie dostosuja do kursu, a nie kurs do wskaznikow i kresek :) pozdrawiam Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Czekalem na Twoja analize. Lubie je czytac i czesto gesto trafiasz dobrze. Z ta sie jednak nie zgodze, ale to juz omowilem wczesniej :) ( przy zyskach ktore zakladam, kapitalizacja 150 milionow to dramatycznie malo) Pozdrawiam i dzieki za Analize Panie Szutnik. Czas rozsadzi kto mial racje :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Introverted Czyli w 3 tygodnie najgoretszego okresu na steam, gdzie sprzedaz idzie w setkach milionow dolarow... my sprzedalismy raptem 115k kopi za laczna sume 2 milionow euro ? :D A bylismy niedaleko podium. Te szacunki sa po prostu smieszne. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Scarry, dla Twoich liczb ( 1-1,2 miliona sprzedanych kopi do raportu) ile przyjmujesz czystego zysku dla spolki ? Innymi slowy ile wg Ciebie 11bit zarabia na 1 sztuce sprzedajac ja przez steam. Brales pod uwage promocje ? ( -15%, -25% ) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Skoro przejrzenie wszystkich profili w 24 godziny jest latwe, to na co czekasz od 2 tygodni ? Malo tego, dlaczego nikt na swiecie na to wczesniej nie wpadl i nie zrobil stronki podajace aktualne wyniki sprzedazowe. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
A tak przy okazji, bo w zasadzie w glownej mierze tlyko po to zalozylem nicka. Ktos pisal ze jak jest promocja na humble bundle, to mozna oszacowac ilosc sprzedanych kopi / zysku z tego. Gdzie na dole ekranu miala widniec ilosc sprzedanych "bundli" Nie moglem tego znalesc ( trzeba byc zalogowanym ? ) i stworzylem nicka zeby zapytac. No ale jakos tak czas mijal, potem swieta i sylwester i dopiero dzisiaj sie przelamalem bo mam duzo wolnego :) Ktos moglby wskazac kierunek w tej kwesti ? Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Przypominam Kolega, ze aktualnie kapitalizacja 11bit to niecale 150 milionow. Ja zakladam ze tylko w 4 kw zarobili 30++. Tak wiec kapitalizacja jest duza czy mala ? Oczywiscie zakladajac ze sie nie myle. Uwazam tez, ze juz w tym momencie mamy wiekszy sukces niz Wiedzmin z CDRED. Kurs po prostu dostosowal sie w jakiejs mierze do sukcesu TWOM, aktualnie sie konsoliduje a do wybicia niedaleko.Oczywiscie wg mnie :) Nikogo przekonywac nie zamierzam, powiem nawet wiecej, uwazam ze nikt nie powinien kupowac aktualnie akcji bo rownie dobrze moze "walnac" nagle w dol. Niech scepptycy i entuzjasci czekaja na raport. Ten bedzie sprawiedliwy i pogodzi kazdego :) TWOM + zalegle anomaly z poprzedniego raportu + aktualne Anomaly ( a sprzedaje sie dobrze ( poklosie sukcesu TWOM )) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Wg mnie bedzie okolo 500-600k sprzedanych kopi.Zaskoczeniem wszystko powyzej. Natomiast malo osob bierze pod uwage Anomaly i tutaj bedzie rowniez bardzo mmile zaskoczenie. Ps. Nie mam zadnych danych sprzedazy, nie licze recenzji jak co poniektorzy.Mozna powiedziec ze liczby sa z kapelusza, ale nie do konca. Kod:mod: to nie jest właściwe miejsce, by podawać liczby z czapy lub z "wydaje mi się". Podobne posty będą usuwane. Uwazam ze konkurujac z gigantami jak FC4 i idac w top 25 leb w leb, takie mniejwiecej ilosci sprzedanych powinny sie pojawic. Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Ja twierdze ze raport zaskoczy wszystkich i to bardzo pozytywnie. Zakladam ze jestesmy raptem w polowie ruchu. Czyli przed raportem bedzie juz nerwowo i w gore, a potem dzien prawdy. Raport 14 lutego, czyli niecale 6 tygodni. Wtedy ci co nie wierzyli, stana przed faktem dokonanym, a mianowicie przekonaja sie o duzym niedoszacowaniu wartosci spolki. Akcji w FF powyzej miliona, czyli bardzo malo. Katitalizacja na ta chwile niecale 150 milionow. Jesli sie nie myle, to czasu na wielomiesieczna konsolidacje ( a o takiej Kol Szutnik pisal ) po prostu nie ma. Rynek zweryfikuje i cieszy mnie fakt ze duzo osob dalej nie wierzy w sukces :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Kolego Szutnik, na Monnari nie bylo miesiecznych konsolidacji, a z 1 pln na 10 poszlo. Wskazniki tez byly "przegrzane" Cdred - kolejny przyklad. Ps. Jesli wyniki sa OK, albo duzo lepsze niz przewiduej wiekszosc, to bedzie szlo z lukami bez martwienia sie o wskazniki. Bo te podozaja za cena, a nie ja dyktuja. Ps. Witam wszystkich. Moj pierwszy post :) Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|