wvkjxxea
Advertisement
PARTNER SERWISU
cjwsqyzp
burrus

burrus

Ostatnie 10 wpisów
beavis napisał(a):
A czy można podać nazwę tej kancelarii? Na pewno są osoby które by chętnie dołączyli jeżeli się czują nieswojo z NOMAD.

Na chwile obecną Zimmerman i Wspólnicy Sp. K., która wydaje mi się najbardziej kompetentna. Niestety są spoza Wrocławia, a chciałbym kogoś kto na miejscu będzie trzymał rękę na pulsie. Dlatego zastanawiam się jeszcze nad kancelarią mecenasa, który często wypowiada się na łamach StockWatcha - ten od bloga www.wupadłości.pl. Niestety do poniedziałku jest na urlopie:/

@poniek
@kulcikriu

Na chwile obecną jestem umówiony w kancelarii Zimmerman i Wspólnicy Sp. K., która wydaje mi się najbardziej kompetentna. Przy czym oni są spoza Wrocławia, a chciałbym kogoś na miejscu, kto będzie trzymał rękę na pulsie. Z tego powodu zastanawiam się jeszcze nad kancelarią mecenasa, który często wypowiadał się na łamach StockWatcha - ten od bloga www.wupadłości.pl. Niestety nie udało mi się z nim bezpośrednio skontaktować ponieważ jest teraz na urlopie, który potrwa do poniedziałku:/

zi napisał(a):
Szanowny Panie nick Burrus, jeżeli faktycznie posiada Pan obligacje w ilości o jakiej Pan pisze, to nawet jeżeli nie chce się Pan przyłączyć do naszej inicjatywy, to niech Pan chociaż samodzielnie lub za pośrednictwem wybranego przez Pana pełnomocnika stawi się na zgromadzeniu wierzycieli, ponieważ jeżeli Pan tego nie zrobi, to zgodnie z:
Art. 196. 2. Jeżeli wierzyciele nie dokonają wyboru pełnomocnika zgodnie z ust. 1, w imieniu wierzycieli głosuje zarządca ustanowiony według przepisów Kodeksu postępowania cywilnego o zarządzie związanym ze współwłasnością.
A co to będzie za osoba i w czyim imieniu tak na prawdę będzie głosowała, tego nikt nie wie.

Na pewno się stawię.

Proszę nie zrozumieć mnie źle. Bardzo chciałbym żeby podejmowane działania, nawet te za pośrednictwem NOMADa, przyniosły pozytywny rezultat. To jak załatwiono obligatariuszy e-Kancelarii to skandal i nie można tego puścić nikomu płazem. Niemniej z doświadczenia wiem, że przy takich tragediach zawsze pojawiają się "życzliwi", którzy "bezinteresownie" - jedynie za pewna drobną opłatą - obiecują załatwić sprawę. Ja ze swojej strony już zwróciłem się o pomoc do kancelarii, co do której mam pewność, że zajmują się tego typu sprawami i mają w tym spore doświadczenie.

Do inicjatywy NOMADa na pewno nie przystąpię, bo robienie tajemnicy z informacji o kancelarii mającej reprezentować obligatariuszy już bardzo podejrzane. Gdyby to była poważna kancelaria, to podanie jej nazwy pomogłoby podnieść wiarygodność NOMADa i działałoby tylko in plus. No chyba, że to kancelaria, o której podobnie jak o NOMADzie nikt nigdy nie słyszał.

Pół dnia dzisiaj siedziałem w internecie i nic konkretnego na temat NOMADa i jego prezesa nie znalazłem. Po działalności spółki, która działa na rynku już cztery lata, ma ponoć bogate doświadczenie w tego typu sprawach i liczne sukcesy na koncie powinien być jakiś ślad. A tu "ani słychu, ani widu". Niech każdy sam wyciąga wnioski.

@kulcikriu

A w jaki sposób ja niby oczerniam kogokolwiek? Podając dane zaczerpnięte z KRS spółki? Czy zdjęcia siedziby? Wiem, że te informacje mogą być dla niektórych bez znaczenia, ale ja jestem typem człowieka, który gdy słyszy piękne słówka bez pokrycia zaczyna być podejrzliwy. Czuje się oszukany prze e-Kancelarie i przez to jeszcze z większym dystansem podchodzę do obietnic innych. Zwłaszcza gdy tyczy się to nikomu wcześniej nieznanej spółki, która za drobną opłatą ma przychylić mi nieba. Pół dnia poświęciłem na szperanie w internecie i nic konkretnego na temat NOMADa i jego prezesa nie znalazłem. Poza paroma plotkami, których nie będę rozpowszechniał, a które są bardzo ciekawe :) Spółka ponoć działa już cztery lata, ma bogate doświadczenie w tego typu sprawach, liczne sukcesy na koncie, a w necie ani słychu, ani widu po jakichkolwiek śladach na ten temat? Jest to bardzo dziwne, ale oczywiście niech każdy sam wyciąga wnioski.

Co w tym niezwykłego, że chciałbym wiedzieć, kto miałby mnie reprezentować gdybym przystąpił do porozumienia? Do którego zresztą na pewno nie przystąpię, bo robienie tajemnicy z powyższej informacji już w samo w sobie jest bardzo podejrzane. Gdyby to była poważna kancelaria, to podanie jej nazwy pomogłoby podnieść wiarygodność NOMADa i działałoby tylko in plus. No chyba, że to kancelaria, o której podobnie jak o NOMADzie nikt nigdy nie słyszał. W takim przypadku nie dziwie się, że nie upublicznia się jej danych.

Proszę nie zrozumieć mnie źle. Bardzo chciałbym żeby podejmowane działania, nawet te za pośrednictwem NOMADa, przyniosły pozytywny rezultat. To jak załatwiono obligatariuszy e-Kancelarii i Uboat-Line to skandal i nie można tego puścić nikomu płazem. Niemniej z doświadczenia wiem, że przy takich tragediach zawsze pojawiają się "życzliwi", którzy "bezinteresownie" - jedynie za pewna drobną opłatą - obiecują załatwić sprawę. Ja ze swojej strony już zwróciłem się o pomoc do kancelarii, co do której mam pewność, że zajmują się tego typu sprawami i mają w tym spore doświadczenie.

@remix1977

Nie mam obligacji Uboat-Line, ale obligacje e-Kancelarii. Działania jakieś oczywiście podejmę, rozważam tylko jakie dokładnie i czy za jakimś pośrednictwem. NOMAD silnie reklamuje się jako doświadczony podmiot, który zajmuje się tego typu sprawami. Tym czasem pomimo jego licznych sukcesów nigdy nikt nic wcześniej o nim nie słyszał. Próżno też szukać czegokolwiek konkretnego na ich temat w sieci.

Skoro był Pan w ich siedzibie to świetnie, to jest już coś co w pewnym stopniu ich uwiarygadnia. Ale nadal nie rozwiewa moich wątpliwości. Pomijając okoliczność, że taka świetna spółka ma siedzibę w jakimś bloku, to skoro cel jest tak szczytny czemu każą za to płacić. Przecież nie będą wszczynane żadne postępowania sądowe. Nie jest potrzebna opłata od pozwu, czy jakiegokolwiek innego pisma sądowego. Zapewne pieniądze te są przeznaczone na Kancelarie. Skoro tak, to chciałbym wiedzieć jakiej kancelarii będzie podzlecane działania. Chciałbym ocenić czy ta kancelaria, to dwóch aplikantów adwokackich na krzyż i mecenas, który rok temu zdał egzamin, czy też rzeczywiście jakaś doświadczona kancelaria prawna mająca już doświadczenie w tego typu sprawach.

Uważam, że moje obawy i wątpliwości są uzasadnione, zwłaszcza z uwagi na to, co dotychczas ustaliłem. Zadałem Prezesowi NOMADa pytanie odnoście kancelarii, które miałby prowadzić sprawę, ale odmówił on odpowiedzi.

yodyod napisał(a):
czy ktoś po wysłaniu pieniędzy i dokumentu o zaufaniu poufności otrzymał do dziś potwierdzenie uczestnictwa w porozumieniu?

Radzę zapoznać się z dyskusją prowadzoną na wątku dotyczacym obligacji e-Kancelarii TUTAJ

Jest tam prowadzona dyskusja z Panem Prezesem spółki NOMAD, który również tam się mocno reklamuje. Poniżej treść ostatniego mojego posta, na którego bardzo ciekawi mnie odpowiedź Prezesa.

Cytat:
Skoro nie chce Pan dalej ze mną dyskutować i odpowiedzieć na moje wątpliwości, to może chociaż powie mi Pan czy siedziba spółki mieści się przy ul. Wielorybiej 109 lokal 17 w Bydgoszczy w jednym z tych bloków mieszkalnych widocznych na google maps TUTAJ (na co wskazuje treść stopki strony internetowej Spółki), czy też przy ul. Frodońskiej 199 lok 4 w Bydgoszczy w tym bloku widocznym na google maps TUTAJ (na co wskazuje treść wpisu w KRS)
Jest to pytanie nawiązujące do kwestii wiarygodności spółki NOMAD zajmującej się m.in. MAGAZYNOWANIEM I PRZECHOWYWANIEM PALIW GAZOWYCH (zgodnie z informacjami zamieszczonymi w KRS NOMAD).

np napisał(a):
Nie rzucam słów na wiatr i w także w Pana przypadku rzucać nie zamierzam. Są dane jakie można sprawdzić, są dane które interpretuje Pan w sposób oczywiście godzący we mnie czy w spółkę NOMAD. Dalsza z Panem rozmowa nie ma sensu. Do zobaczenia.

Skoro nie chce Pan dalej ze mną dyskutować i odpowiedzieć na moje wątpliwości, to może chociaż powie mi Pan czy siedziba spółki mieści się przy ul. Wielorybiej 109 lokal 17 w Bydgoszczy w jednym z tych bloków mieszkalnych widocznych na google maps TUTAJ (na co wskazuje treść stopki strony internetowej Spółki), czy też przy ul. Frodońskiej 199 lok 4 w Bydgoszczy w tym bloku widocznym na google maps TUTAJ (na co wskazuje treść wpisu w KRS)

Jest to pytanie nawiązujące do kwestii wiarygodności spółki NOMAD zajmującej się m.in. MAGAZYNOWANIEM I PRZECHOWYWANIEM PALIW GAZOWYCH (zgodnie z informacjami zamieszczonymi w KRS NOMAD).

@np

A w której to części mojego posta doszukał się Pan "epitetów" czy "gróźb"? Wygląda chyba na to, że poruszyłem drażliwy temat, który szkodzi interesom? Whistle

Cytat:
Wszystko znajduje się w przesyłanych dokumentach

Bardzo konkretna i wyczerpująca odpowiedź. Aaaa... zapomniałem, że nie mam tych dokumentów więc trudno mi się do nich odnieść thumbright

Cytat:
Wypada się lekko douczyć - bez urazy rzecz jasna. Umowy o współpracy mamy na prawdę ze świetnymi kancelariami (w składzie profesorowie akademiccy) i świetnie sobie radzą, a że stawki jakie nam dają są atrakcyjne to i zysk dla naszych klientów. Wiemy co możemy i jak możemy.

Tak świetnych, że ich dane są tajne i nikt nie może się dowiedzieć jakie to renomowane kancelarie będą się zajmować sprawą? Ja wiem, że Pan wie co "możecie i jak możecie". Problem w tym, że osoby zainteresowane (tj. obligatariusze e-Kancelarii) za bardzo tego nie wiedzą.

Cytat:
Rozumiem, że dla Pana wysokość kapitału zakładowego jest wyznacznikiem siły i powagi biznesowej ? Rozumiem, że nabywając obligacje spółki jaka wyemitowała długu 15x więcej jaki ma kapitał zakładowy nie pohamowało Pana przed inwestycją w obligacje bo czuł Pan siłę kapitału zakładowego w kwocie 2,7 mln przy długu 35 mln ?

Dokładnie tak. Już się przejechałem na jednej spółce o nazwie e-Kancelaria i teraz zanim znowu za cokolwiek zapałce spółce o nazwie NOMAD poważnie to przemyśle. Jak to mówią Polak mądry po szkodzie. Tym bardziej, że z tego co Pan pisze, to Państwo będą podzlecać działania innym firmom prawniczym. Teraz pytanie po co nam pośrednictwo firmy NOMAD? Po co płacić jej kasę za pośrednictwo skoro każdy może zwrócić się do tych "renomowanych kancelarii" i zapłacić im za działania bez prowizji pośrednika? Kto w ogóle w takim układzie bierze odpowiedzialność za ewentualne błędy w sztuce tych renomowanych kancelarii?

Cytat:
Szanowny Panie, spółka jakiej obligacje rzekomo Pan posiada chce by jej Pan 75% kapitału darował, a resztę zamienił na akcje i to w cenie wyższej niż jest. Tak na wymierne złotówki otrzyma Pan zero złotych. Żadne rozwiązanie nie może spowodować by Pan otrzymał mniej.

Spółka ta nie chce mi niczego zapłacić i najlepiej by tak zrobili. Ja to dobrze wiem. Pytanie brzmi: "Co niby NOMAD za pośrednictwem "renomowanych kancelarii" jest w stanie z tym zrobić? Bo z tego co się orientuje, to nie są Państwo w stanie nawet przedstawić własnych propozycji układowych. Oczywiście mogę się mylić bo nie jestem prawnikiem, ale zapewne Pana "renomowane kancelarie" wiedzą jak to zmienić.

Cytat:
W postępowaniu upadłościowym nie zarząd upadłego ma "władzę", a wierzyciele. To oni wspólnie działając mogą wywierać wpływ na decyzję podejmowane w postępowaniu pod przewodnictwem sędziego komisarza

Ilość wierzycieli to może mieć znaczenie przy głosowaniu nad układem, gdzie potrzebna jest większość osobowa i kapitałowa. Taki sam wpływ na jakiekolwiek inne aspekty postępowania upadłościowe ma jeden wierzyciel jak i setka wierzycieli.

Cytat:
Ktoś gogoś chce straszyć czy podjąć wspólnie próbę restrukturyzacyjną, która będzie korzystniejsza dla wierzycieli ? Zdaje się Pan na prawdę nie wie co pisze lub też zalogował się po to by wylewać pomyje bez elementarnej wiedzy lub też mając ją szeroką, a podszytą obawą przed porozumieniem obligatariuszy, którym może się udać zmienić ten grabieżczy wniosek o upadłość układową.

Ja nikogo nie straszę. Ja przedstawiam mój pogląd, który jest zbieżny z poglądem każdego doświadczonego inwestora. Wystarczy poczytać forum stockwatcha i artykuły dotyczące innych wielkich upadłości. Jestem czytelnikiem tego forum od wielu lat, prawie od jego początku. Dlaczego się teraz zarejestrowałem? Ponieważ nie lubię jak się robi ludziom niewiadomi jakie nadzieje i każe jeszcze im z za to płacić.

Jeżeli NOMAD ma złoty środek na załatwienie sprawy e-Kancelarii to niech poskupuje wierzytelności od obligatariuszy i sam ich dochodzi od emitenta? Dlaczego tego z żoną nie zrobicie? SPRZEDAZ HURTOWA WYROBÓW CHEMICZNYCH nie idzie najlepiej?

Cytat:
Ponieważ edytuje Pan treść natężając naruszanie dobrego imienia pozwolę sobie jednoznacznie zaznaczyć, że dalsze szkalowanie nie pozostanie bez odzewu, a nickname nie powoduje, że staje się Pan anonimowy.

Proszę Pana, proszę mieć pretensje do Krajowego Rejestru Sądowego. Jeżeli zawarte tam dane spółki są nieprawdziwe, to najmocniej przepraszam i wszystko odwołuje.

ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwanie...:lb=t
KRS spółki NOMAD 0000390516

Każdy może sprawdzić sam, czy mijam się w czymkolwiek z prawdą.

@jacky69

Jedyne co teraz można zrobić, to siedzieć na tyłku i czekać na rozpoznanie wniosku przez sąd. Jeżeli będzie upadłość układowa, to może uda się odbyć zgromadzenie wierzycieli. Wtedy będzie głosowanie nad układem. Co jak pokazuje przykład GANTa nie jest takie pewne. Jeżeli układ przejdzie, to pozostanie liczyć na to, że e-Kancelaria będzie go łaskawie wykonywać. Jeżeli natomiast nie przejdzie, to będzie upadłość likwidacyjna, która zapewne zostanie umorzona ze względu na brak środków w masie upadłości potrzebnych do zaspokojenia kosztów postępowania upadłościowego wave A co potem? O tym można przeczytać w jedynym tutaj: www.stockwatch.pl/wiadomosci/o...

@np
Cytat:
No organizują się bardzo dynamicznie za naszym pośrednictwem o jaki Państwo prosili. Im większa liczba obligatariuszy tym większe szanse wpływu na orzeczenie sądowe, co Państwo wiedzą zapewne. Wszyscy którzy przesłali maila na adres biuro(małpa)nomadpartners.pl, a jeszcze nie uzyskali odpowiedzi proszeni są o sprawdzenie SPAM, a jeżeli i tam nie znajdą odpowiedzi prośba o ponowny kontakt, choćby na PW.

A na czym dokładnie ma polegać ta pomoc prawna? Na samym gadaniu z prezesami? Na wysyłaniu pism, które mogą swobodnie olać? Bez urazy, ale nie są Państwo ani kancelarią radcowską, ani adwokacką. W związku z tym nie mogą Państwo reprezentować obligatariuszy w jakimkolwiek postępowaniu sądowym. Są Państwo jedynie wziętą z znikąd spółką z o.o. z prawie żadnym kapitałem. Mam obligacji na 200.000 zł. Jeżeli Państwo nie wywiążą się ze swojej umowy i popełnią błąd który spowoduje utratę jakichkolwiek szans na odzyskanie pieniędzy, to kto mi to wynagrodzi? Dla mnie spółka z o.o. z kapitałem 50.000 zł, to żadna gwarancja.

I jeszcze jedno pytanie. Jak niby przekłada się ilość zebranych osób do możliwości odzyskania pieniędzy? Gdy np. uda się zebrać 50 obligatariuszy to nagle pojawią się środki w kasie e-Kancelarii?

W mojej skromniej poza spółką NOMAD nikt na tym nic nie zyska. E-Kancelaria to grupa starych wyjadaczy windykacyjnych, którzy gdzieś mają takie inicjatywy, bo dobrze wiedzą, że nic nie mogą zdziałać. Jeżeli ktoś myśli, że Prezes czegoś takiego się przestraszy, to jest naiwny. Równie dobrze można im wysłać zwykłe wezwanie do zapłaty. Taki sam efekt, a zero dodatkowych kosztów. I tak będzie postępowanie upadłościowe, a spółka NOMAD nie może być jego uczestnikiem i nikogo w nim reprezentować. W mojej ocenie całą ta akcja to jest wprowadzenie w błąd i żerowanie na nieszczęściu takich osób jak ja. Co ciekawe spółka NOMAD zajmuje się nawet "SPRZEDAZ HURTOWA METALI I RUD METALI" oraz "SPRZEDAZ HURTOWA PALIW I PRODUKTÓW POCHODNYCH".

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 18 marca 2015 23:26:01
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,315 sek.

ewwserat
avqsxfzu
lyilqlcf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 654,16 zł +383,27% 96 654,16 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nwpcnfqh
sxynjamk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat