PARTNER SERWISU
ximlmakr
sidiromek

sidiromek

Ostatnie 10 wpisów
Czy sędzia zamierza przesłuchać wszystkich pokrzywdzonych? Jest w tym jakiś sens wogóle?

Na kiedy masz to wezwanie? Zerknij na prv

Tak jakby sprawa dotyczyła glownie tych 20mln dla banku.
Ma ktos może kontakt z jakąś kancelaria?

Witam,
Czy ma ktoś namiar na dobrą i sprawdzoną kancelarie, która poprowadziłaby sprawę odzyskania wierzytelności od PCZ? Czy SII coś działa i prowadzi sprawę.
Dzięki za odpowiedź, może być prv

kondorek napisał(a):
Ja zleciłem sprawę PCZ kancelarii Oniszczuk Olszar & Associates Spółka Akcyjna. Dostaję od nich regularne informacje o przebiegu sprawy, no ale na razie oczywiście wszyscy czekają na zakończenie sprawy karnej. W razie czego służę namiarami

Zerknij na prv, dzieki

Podpinam się pod pytanie, Nomad od jakiegoś czasu milczy. Czy robicie jakieś kolejne kroki czy tylko czekanie nam zostało? Może jakaś kancelaria czy stowarzyszenie działa jeszcze i można dołączyć?

wolalbym uslyszec, ze do pcz zaczyna wracac majatek lub kasa.

Trochę spóźnione ale czy wie ktoś jak sprawdzić czy jest się wpisanym na liste wierzycieli PCZ? czy mozna np. telefonicznie?

Wszystkie ruchy na niekorzysc pcz powinny byc juc cofniete. Im dluzszy lancuszek tym trudniej cofnac. Syndyk i prokuratura milczy, jak sie rusza juz niebedzie mozliwosci wycofania wyprowadzenia majatku

Ta tez uwazam, ze jest. To wszystko sie niestety tak uklada. Wszystko wyglada na zaplanowane i przygotowane pod wzgl prawnym. Obym sie mylil

Ładnie to by było gdyby Ś nie wydarł wszystkiego ze spółki. Na dzień dzisiejszy likwidacja to dla na zero zwrotu

Dzwoniłem do Kancelarii Syndyków, otrzymałem informacje, że 2gi egzemplarz jest przekazywany im wystarczy aby była kserokopia świadectw.

Weźcie pod uwagę, że nie wszystko można oficjalnie powiedzieć aby np. nie narazić się samemu na jakieś sprawy sądowe czy odszkodowawcze lub wyjawnić za dużo informacji.

zdegustowany napisał(a):

Są to zamiana długu na akcje w cenie nominału 10 zł/szt lub oddanie wierzycielom - obligatariuszom zmniejszonych należności za obligacje nawet do 25% ich wartości.
Dlaczego zarząd nie ma odwagi wydać komunikatu w tej sprawie i wszystkim przedstawić swoje propozycje.

Częściowa zamiana na akcje byłaby sensowna gdyby cofnięto wszystkie zmiany związane z wyprowadzeniem majątku.

Ale dla mnie spoznione. Lepiej by bylo odzyskajcie cos i s....

Albo 'doradcy' sa juz na etapie emisji i cel jest znany juz wtedy

W kwestii wprowadzania obligacji, moje zdanie jest takie, ze wprowadzajacy nie koniecznie sa winni. Mi to wyglada bardziej na firme/grupe doradcza, ktora oferuje swoje uslugi 'ratunkowe' gdy widzi ze emitent moze sobie nie radzic. Zamiast starac sie ratowac przedsiebiorstwo, zaczynaja wyprowadzac kapital kosztem wierzycieli. W kazdym prawie prxypadku tak sie dzieje. Plus zaslona typu banki,fora internetowe, kontrachenci itp. aby zyskac na czasie

www.stockwatch.pl/wiadomosci/n...

Cytat:
Warto dodać, że część wyżej wymienionych zmian wg. KRS nastąpiła 31 marca, ale spółka nie poinformowała o tym w raporcie za I kwartał 2015 r. Kontrowersyjnych wątków jest więcej. Wcześniej szerokim echem wśród posiadaczy papierów dłużnych odbiła się korekta raportu za IV kwartał. Po zbadaniu sprawozdania rocznego przez audytora suma bilansowa grupy zmniejszyła się o prawie połowę względem raportu za IV kwartał 2014 roku, natomiast kapitał własny spadł z 495 mln zł do 198 mln zł.

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków

Dlatego obligacje zakonczone. Wyglada jakby poprostu zamykali sobie rozdzial 'obligacje' i o nim zapominali.nie ma nas

A kwestia aportu to na pewno przekret, tylko czy da sie udowodnic i co najwazniejsze anulowac biorac pod uwage upadlosc

Ma Pan na mysli cene akcji? Zdecydowanie manipulowana, chybaze to animator.przy takim obrocie wystarczy pare tysiecyna miesiac zeby cena sterowac

Bycmoze jest jeszcze kwestia ukladu. Obligacjejuz widac odpuscili. Akcje sa w obiegu. Byc moze planuja konwersje wramach ukladu. Likwiduja dlug i daja jakas wartosc za obligacje. Cene akcji ktos trzyma.

Wlasnie wyszedle z akcji,nawet na malym plusie srednia. Akcje mialy byc ryzykowna a obligacje bezpieczna inwestycja. Troche bledne zalozenia powzialem. Niestety akcie stanowily tylko 10%.
Zastanawia mnie jednak kto kupuje te akcje a czemu obligacje na pozomie 1%

Likwidacyjna dla nas najlepsza chyba,ncos odzyskamy. Tylko ze teraz napewno ukladowa apotem juz nic niebedzie

Ta, i w pogotowiu którymś to samo.

Ale PCZ SA ma udziały w tych wszystkich spółkach po 100% chyba

Kontrakty z NFZ mają spółki zależne - szpitale więc mogą działać.
Dziwna ta upadłość

Zgodnie z komunikatem nr 28/2015 z dnia 26 czerwca 2015r. opublikowanym na stronach serwisowych Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie, do Sądu Gospodarczego we Wrocławiu wysłany został przez Zarząd PCZ S.A. we Wrocławiu, wniosek o ogłoszenie upadłości na drodze postepowania układowego dotyczący tylko jednej ze spółek wchodzących w skład Polskiego Holdingu Medycznego PCZ tj. konkretnie PCZ S.A. (jako emitenta obligacji na rynku CATALYST oraz akcji na rynku NEW CONNECT).

Czytaj więcej: www.gazetawroclawska.pl/artyku...

Czyli co? PCZ SA do likwidacji i działamy dalej...?

Ok, znalazłem to oświadczenie.

Komunikat - Oświadczenie Polskiego Holdingu Medycznego PCZ we Wrocławiu Polski Holding Medyczny PCZ we Wrocławiu w nawiązaniu do ukazujących się mało precyzyjnych a wręcz nieprawdziwych informacji medialnych o upadłości Holdingu, zawiadamia o dalszym, niezakłóconym funkcjonowaniu spółek PHM PCZ. Zgodnie z komunikatem nr 28/2015 z dnia 26 czerwca 2015r. opublikowanym na stronach serwisowych Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie, do Sądu Gospodarczego we Wrocławiu wysłany został przez Zarząd PCZ S.A. we Wrocławiu, wniosek o ogłoszenie upadłości na drodze postepowania układowego dotyczący tylko jednej ze spółek wchodzących w skład Polskiego Holdingu Medycznego PCZ tj. konkretnie PCZ S.A. (jako emitenta obligacji na rynku CATALYST oraz akcji na rynku NEW CONNECT). Zdarzenie to nie dotyczy prowadzenia działalności medycznej w innych podmiotach m. in. przychodniach i szpitalach we Wrocławiu, w Środzie Śląskiej, Górze, Ziębicach, Brzegu, w obiektach sanatoryjnych w Przerzeczynie Zdroju, w zakresie usług transportu medycznego realizowanego przez Polskie Pogotowie Ratunkowe PCZ, czy też działalności dystrybucyjnej hurtowni farmaceutyczno-medycznej Polskiej Centrali Zaopatrzenia CeFarMed we Wrocławiu wchodzących w skład Holdingu jako odrębne Spółki . Polski Holding Medyczny PCZ jednoznacznie oświadcza, iż wykonuje na bieżąco i będzie realizował w dalszym ciągu w wyżej wymienionych Spółkach świadczenia medyczne na rzecz pacjentów dbając w szczególności o wysoki poziom tych usług. Wrocław dnia 29.06.2015r., Stanisław Pachołek PHM PCZ

Czytaj więcej: www.gazetawroclawska.pl/artyku...

Mógłby ktoś wkleić treść z tego linku? Nie otwiera mi:

http://www.gazetawroclawska.pl/artyku...

Na sii nie widze informacji ze wspieraja czlonkow w takich sprawach. Trzeba rozeznac, czlonkowskie to zaden koszt

Jak zostac ich czlonkiem? Sii

Czy jest wogóle szansa, żeby coś zrobili z widełkami i poszła sprzedaż obligacji nawet na te 10% wartości?

Chyba nie koniecznie. Ale jakby ktoś inny to by poinformowali.
Jest też mowa o układzie Emitenta, więc powinni jakieś warunki przedstawic.

Układ to jeszcze nie likwidacja przy dobrej wierze zarządu.
Czy znacie przypadki, że spółki z czegoś takiego wychodziły?
Teoretycznie przy zyskach rzędu 10mln (jesli są realne oczywiście) spółka powinna funkcjonować i z czasem przynajmnej częściowo spłacać zobowiązania...

Czy ktos wie jak nalezy praktycznie postapic? Odzyskanie nawet kilku procent to juz cos. Jakiejtrsci pozew, gdzie, co z potwierdzeniem posiadania akcji/obligacji one caly czas zdematerializowane. Czy jak nie zloze pozwu lub nie zglosze wierzytelnosci nic na pewno juz
nie odzyskam?

Wszystko wygląda na zaplanowane wcześniej niestety.
Ja się nawet nie łudzę, że jakikolwiek wykup obligacji będzie czy odsetki otrzymamy.
Zamiana obligacji na akcje? Musiałaby być jakakolwiek dobra wola PCZ do kontynuowania działalności a widząc informacje ze spółki poprostu wyciągneli ile się da i zostawiają wydmuszkę bez kasy i majątku.
To tylko moje przemyślenia, mogę się oczywiście mylić (czego bym sobie i pozostałym utopionym bardzo życzył).

Mnie załatwili na maksa.
Ten zakup aportem to dla mnie wyciągnięcie majątku.
Za akcje serii D,które są teraz bezwartościowe, Pogotowie zapłaciło 1,5mln x 10zł = 15mln.
Aportem, czyli majątek tej wartości należy do sprzedającego (np. nieruchomości
Tak na logike, Pogotowie nie ma teraz własnego majątku ma za to 1,5mln akcji bankruta PCZ.
Wyruchali nas i tyle, nie rozumiem tylko dlaczego nie mieli wogóle woli ratowania spółki.

Ciężko będzie chyba wrócić do notowań obligacji na normalnych cenach w granicy 100%.
SFK spóźnił się 1 dzień z odsetkami i już jest na 85%.

zgred napisał(a):

Informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...

Nie specjalnie kumam jaki rezultat tych działań. Mam nadzieje, że jest to na korzyść spółki i ktoś to wyjaśni...

Raczej nie.

NWZ zobowiązało Zarząd do przedstawienia do dnia 30 czerwca działań zmierzających do przeniesienia
notowań na rynek regulowany ale pewnie temat zawieszony

Po notowaniach akcji coś ewentualnie będzie mozna wywnioskować. Na obligacjach raczej nie będzie ruchów

Fundacja PCZ ma rachunek w millenium bank oddzial wroclaw. Nie znaczy oczywiscie ze to ten sam, taki sobie trop

Jęsli nie wydawali na nic poza skupem poprzednich serii powinno im zostać niecałe 10mln - czyli akurat na wykup 0615 i odsetki od pozostałych. Chyba, że ktoś z 0615 będzie zainteresowany zrolowaniem

remix1977 napisał(a):
zmień motto w stopce, bo chyba do oferty nie pasuje ;-)

Tak jakby, chyba ze to dobra spolka po dobrej cenie :-)

Nic nie przelali, nie wiadomo czy wogóle zamierzają

Ta, PCZ aktywa też nie spadały... dopóki audytor się nie wgłębił.

Daj spokój, chciałbym wyjść z obecnych całkiem albo w części a nie dopakowywać się.
Jakby przynajmniej jakąś polityke informacyjną mieli sensowną byłoby inaczej.
Znasz warunki tej nowej serii i rolowania?

Owszem ale kontakt mają tylko z tymi co kupowali na rynku pierwotnym.
Jeżeli nie uspokoją rynku to małe szanse, żeby się ktoś na rolowanie zgodził, chyba że na zasadzie, lepiej zrolować niż zostać z niewykupionymi.
Trochę wyjaśniałby się może skup obligacji z późniejszym terminem - wygasające w 15 i 16 chcą zrolować, skup z 17-go od wskazanych żeby mogli wejść z gotówką w serie I?

W upadłość wierzyć mi się nie chce.
Generowali zyski pomimo obsługi kredytów i odsetek od obligacji. Na spłatę serii czerwcowej też by mieli a teraz jedno wypowiedzenie położy całą spółkę?

Kontaktował się ktoś może z PCZ? Zamierzają coś skomentować te spadki, podejmują działania, żeby pozyskać środki?
Mi w pt powiedzieli, że w pon się wyjaśni sytuacja z zrolowaniem obligacji a zamiast tego walneli info o wypowiedzeniu umowy kredytowej.
Gdyby nie to wypowiedzenie sytuacje nie byłaby taka zła

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 1 maja 2025 21:50:09
Liczba wpisów: 53
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,479 sek.

sdiapauj
yehtkule
qlzloosn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 379,35 zł +381,90% 96 379,35 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
llinaxxq
pgnhtaaf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat