Temat:
11BIT
dzięki, a więc analizę sprawności działania zakończyć na wskaźnikach operacyjności i rotacji aktywów trwałych czy całkowicie sobie ją odpuścić?
|
Temat:
11BIT
Wielkie dzięki ! Ogromne piwo dla Ciebie.
Ale jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, a mianowicie w rocznym sprawozdaniu za 2015 jest informacja
"Pozostałe aktywa niematerialne zwiększono o kwotę 4 856 497 PLN stanowiącą przeniesienie kwoty 4 294 991 PLN z zapasów zakończonych produktów gotowych i produkcji w toku oraz kwoty 561 506 PLN z krótkoterminowych rozliczeń międzyokresowych nakładów na rozwój technologii w związku z zaklasyfikowaniem tych kosztów jako zakończonych prac rozwojowych." (strona 38).
W związku z tym w kolejnych latach pozycji "zapasy" powinienem szukać w zakończonych pracach rozwojowych/aktywach niematerialnych ? Dodam, iż potrzebuje wartości zapasów do wyliczenia wskaźnika rotacji zapasów.
|
Temat:
11BIT
Witam,
mam problem z wyliczeniem kosztu własnego sprzedaży dla 11 bit za rok 2016, ponieważ od momentu przejścia na MSSF mam problem ze znalezieniem kosztów ogólne zarządu i kosztów sprzedaży. Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
|