Temat:
DUALITY
Można wyliczyć współczynniki liczby recenzji (steamdb) na sprzedaną sztukę: BF: 43 Accident: 56,4
|
|
Rekomendacje, wyceny specjalistów-analityków, metodologie... Ja czasem na to rzucam okiem i świetnie pamiętam wyceny np. TEN na 130-150 albo PLW na 160-170. Całkiem niedawno: 12-18 miesięcy wstecz. I to jest wszystko, co potrzebuję wiedzieć o tej twórczości. Przynajmniej ja, a panowie to już jak tam chcecie.
|
|
JAKIE znowu 3 miliony, o czym ty piszesz? 952+2639+ 2355+1177 to daje za ostatnie 4 raportowane kwartały ponad 7 mln przychodu!
|
|
Chciałbym tylko zauważyć, że argument "anty_teresy" o cyklu produkcyjnym jest bardzo sensowny. Pewnych spraw nie da się przyśpieszyć, nie mam pojęcia o pisaniu gier, ale przypuszczam, że to w dużym stopniu tak jak z budową domu - rzucenie x10 ludzi nie sprawi, że dom będzie można postawić 10x szybciej. Zwłaszcza jak mówimy o produkcie jakościowym. Ja nie spodziewałbym się następnej premiery wcześniej niż 2 poł. 2022. Przecież to normalka w tej branży (jak i w budownictwie  )
|
|
No bez przesady z tym powtarzalnym zyskiem x 10... Prosty przykład: spółka GPW, średnia kapitalizacja przez ostatnie 2 lata to 1571 mln. Nawet przyjmując dość optymistyczne założenie powtarzalnego zysku na poziomie 120 mln, otrzymujemy mnożnik 13,1. Przyjmując - bardziej konserwatywnie - 115 mln "zysku powtarzalnego" - mamy 13,7. A nie jest to przecież jakaś super wzrostowa firma...
|
|
Witam szanowne grono. Pytanie do mądrzejszych (bardziej zorientowanych) ode mnie: Na podstawie danych za 1 kwartał wychodzi przychód 25-26 złotych od sztuki (1177K przychód/45-47K sprzedane). Dlaczego tak mało? Czy są jakieś znaczące kraje gdzie sprzedają grę po dużo niższych cenach?
EDIT: Doczytałem powyżej, rozumiem że to Chiny. Ale i tak jestem lekko zaskoczony wielkością przychodu.
|
|