ymzsbmcr
Advertisement
PARTNER SERWISU
trkduxvv
the_Marcin

the_Marcin

Ostatnie 10 wpisów
Myślicie, że Sean Daniel Company sypnie więcej niż te 'obiecane' ~30mln $? Bo ja mam przeczucie, że to możliwe po tym showcase'ie.

Uprzedzając pytania, o takiej kwocie wspomniał Bagińśki w jednym z wywiadów dawno temu.

surfmen napisał(a):
Sugerujesz że nie zależnie od forum,poziom dyskusji można sprowadzić do jednej cyfry.

Niczego nie sugeruje, czy Ty nie przesadzasz? Chyba dzielenie się wiadomościami nie wymaga głębszej filozoficznej analizy.

DeTomaso-IS napisał(a):

A jeśli dam do myślenia choć jednemu napalonemu świeżakowi, to będzie mój sukces.

Jeśli to aluzja do mnie, to się Pan mocno pomylił. Przyznanie odznaki "napalonego świeżaka" komuś, tylko dlatego, że inwestuje od niedawna to oznaka lekkiej ignorancji.

Ogólnie to zostałem dosyć chłodno na forum przywitany, śmiem twierdzić. Na samym początku w wątku o Platige Image umieściłem pewną informację, która bardzo szybko została skasowana, a mnie nikt nawet nie raczył o tej operacji poinformować. Nie żebym płakał z tego powodu, ale jakieś standardy powinny zostać zachowane.
Kod:
mod: dobry pomysł. Proszę w takim razie zapoznać się z naszymi - www.stockwatch.pl/forum/wpis-n...

aircanada15 napisał(a):
the_Marcin napisał(a):
Obstawiam, że Cyberpunk będzie miał recenzje w granicach 7-10/10, sprzedaż kilkukrotnie lub kilkunastokrotnie większa od Witchera (fanbase większy i do tego specyficzny "karciany" lub jak kto woli "growy").

Zastanawiam się czy takie posty nie powinny zostać poddane jakiejś specyficznej redakcji.
Panie Marcinie: proponuję zrobić sobie swoisty Ice bucket challenge by troche ochłonąć.
Bo ani taka wielka sprzedaż Cyberpunk 2077 nie jest możliwa, ani też sam oryginał nie jest żadną karcianką.

P.S. dzisiaj bardzo ciekawa jednorazowa transakcja na 1,5 mln akcji warta 64,65 mln zł. To się nazywa mieć rozmach. Ciekawe czy to jeden z dwóch założycieli czy raczej instytucje.

OK, wezmę na wstrzymanie,
PS a to koledzy/koleżanki już czytaliście? :

www.cdprojekt.com/pl/forums/to...

mori czy to tak na serio to życie nam zweryfikuje, dzięki za pozytywne słowa
ale ok - nie staram się tu pompować balona, to takie luźne wróżenie z fusów, moje osobiste
sądzę, że nie macie nic przeciwko : )

btw. fanbase Batmana to comic-con a fanbase cyberpunka to "gracze" "ludzie parający się grą" w karty

DeTomaso-IS napisał(a):
the_Marcin napisał(a):
moge sie mylic ale czy futures nie sa zawierane na akcje CDR? jak duzy kapital zdecyduje sie zajac pozycje krotka to kolega napisal, ze moze byc nieciekawie

Dużo istotniejsze kwestie poruszył anty_teresa.

Scenariuszy można pisać wiele, lecz żeby kurs przez kolejne lata rósł w równie interesującym tempie, to spółka musiałaby nastawić się na mega trafne przejęcia, które przyniosłyby kolejne mega zyski.
Jeśli pozostanie przy dotychczasowej strategii, to żeby utrzymać obecne zyski, każdy kolejny produkt będzie musiał powtarzać spektakularny sukces Wiedźmina. Wierzysz w to?
Czy Panowie za spółki mają pomysły na przejęcia, nie wiem. Sądzę, że prędzej zmarnują zysk na skup akcji i prędzej to oni oddadzą swoje udziały komuś większemu.

Nie wiem ile lat inwestujesz, z tonu Twoich wypowiedzi, wnioskuję, że niezbyt długo.
Pamiętaj: nie bądź zbyt pazerny, stopniowo skracaj się na wzrostach, nie licz wirtualnych zysków, nie lamentuj ile mógłbyś zarobić. Ponieważ na spadkach zdecydowana większość drobnych inwestorów ma paraliż decyzyjny, siedząc z szeroko rozwartymi szczękami czekają na odbicie, i w miesiąc tracą wszystko, co udało im się zarobić przez pięć ostatnich lat.

Masz rację, inwestuję na poważnie od niedawna. Cały czas się uczę ale Twoje rady jak najbardziej znam i już gdzieś słyszałem. Mimo wszystko czuję się zobowiązany ; )

A jeśli chodzi o CDPROJEKT to znam spółkę jakby od drugiej strony. Jestem fanem, graczem. Jest to jedna z niewielu spółek, które tak doraźnie wsłuchują się w bieżące potrzeby graczy. Obstawiam, że Cyberpunk będzie miał recenzje w granicach 7-10/10, sprzedaż kilkukrotnie lub kilkunastokrotnie większa od Witchera (fanbase większy i do tego specyficzny "karciany" lub jak kto woli "growy"). Wydaję mi się również, że spółka do czasu tego wydania nie zostanie nikomu sprzedana ale to tylko moje przeczucie. Lokomotywa już ruszyła. Pytanie czy i gdzie się zatrzyma...

moge sie mylic ale czy futures nie sa zawierane na akcje CDR? jak duzy kapital zdecyduje sie zajac pozycje krotka to kolega napisal, ze moze byc nieciekawie

lelo-pakero zgadzam sie w 100%, podstawy mamy bardzo silne a perspektywa raczej optymistyczna, jednak troche mnie martwi wypowiedz DeTomaso-IS

może dlatego, że know-how tej spółki to klasa światowa,
walory nie są płynne to fakt ale potencjał ja osobiście widzę,
lada dzień mam nadzieje na info o filmie, już takie konkretne
spójrzcie też na czwartkowe i piątkowe ruchy na walorze
największa zarejestrowana płynność od listopada 2015

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 15 września 2017 11:13:19
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,580 sek.

orahochd
jyinmqzb
ywdiuhtg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 553,06 zł +382,77% 96 553,06 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lcamxroi
uccgeoft
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat