Pracowałem w kilku firmach gdzie były wdrażane techniki zwinne. Potrafią one dużo usystematyzować, pod warunkiem, że każdy zacznie się stosować. Zazwyczaj jest problem z pracownikami najwyższego szczebla, którzy wprowadzają agile a później mają na niego wygwizdane. Rzeczywiście lepiej gdy wprowadza go osoba z zewnątrz, a później zostaje jeszcze na kilka miesięcy, aby doglądać i korygować działania i funkcjonowanie pojedynczych jednostek/zespołów.
Co do zmiany w wersji online. Sądzę, że będzie to zrobione w podobie tego co jest np w GTA online. Czyli na mapie znajduję sobie misję, jadę do wybranej lokacji, czekam na zebranie ekipy i zaczynamy rozgrywkę. Pewnie na początku nie zobaczę innego gracza na mapie dopóki nie jestem z nim misji. Pod kątem wdrożenia i samej rozgrywki taką zmianę oceniam raczej na plus. Mi osobiście w GTA online inni gracze biegający swobodnie po mapie raczej psuli rozgrywkę, fajne były tylko wspólne misje.
|
|
Cytat: Tylko żeby ogłoszenie strategii nie zrujnowało kilku miesięcy pracy czy wiadomo, o której mają ogłosić strategię?
|
|
longterm porównuje do innych gier takich jak RDR i Wiesiek, itp. Warto posłuchać.
|
|
dejw napisał(a):A mojem zdaniem CDP tą grą otworzy oczy niedowiarkom. I pokaże, że dotychczasowe szacunki są zdecydowanie zbyt niskie. Mam nadzieję, że masz rację. Boje się tylko tego, że dużo ilość małolatków jest nastawionych na ostrą sieczkę jak w gierkach Akcji/FPP, a to jednak będzie RPG. CDP wcale nie chce wyprowadzić ich z błędu pokazując odcinki The Wire, gameplay-e i inne materiały promocyjne. Podobno przez pierwszych 6 godzin prologu Cyberpunka nie pada nawet jeden strzał. Mimo wszystko przy ostatniej korekcie dokupiłem i jestem pod korek  na pewno do premiery, później zobaczymy.
|
|
To dodam jeszcze nowy odcinek The Wire, w którym pokazują jaki nacisk kładą na muzykę, mimikę i ruch postaci. Jest tez sporo Keanu Reeves'a. Pojawiły się też pierwsze recenzję przedpremierowe. strefainwestorow.pl/wiadomosci...
|
|
|
|
|
|
|
|
abcabc napisał(a):spinor: Cyberpunk wg mnie to niszowy i niezbyt popularny system. Nie stworzono do tej pory hitów na jego bazie, które byłyby porównywalne z W3. Może nawet trudno znaleźć coś na poziomie W2. Też już już mam dosyć tego paplania Cyberpunk, to nie będzie jakaś tam gierka, która może odniesie sukces, tutaj sukces jest pewny. To co już pokazali Redsi, widać, że to będzie przełom, coś nowego i autorskiego, a nie kolejna kopia, kopii! Zobacz cos się dzieje pod materiałami CP. Sprawdź jaki odzew miał gameplay, ogladałeś go w ogóle? Sądząc po Twoich komentarzach, to pewnie nie zadałeś sobie trudu. To jest jedna z najbardziej wyczekiwanych gier wszechczasów.
|
|
Macie "strzelanke"  Tutaj link bezpośrednio do filmu z gameplay. www.youtube.com/watch?v=vjF9Gg...Jaram się grami od Spectruma, no i skromnie powiem, że ta gra miażdzy. GTA było przy tym biedne, bardzo się cieszę, że widok jest jednak z oczu. Cyberpunk będzie dużo lepszy od Wiedzmina i świat na jej punkcie oszaleje.
|
|
|
|
Nie jestem pewny, ale czy można wkleić link do forum CD Projektu (pytania do zarządu)? Ciekawy temat, w którym jeden z userów wpadł na trop, który potwierdzałby wersję mobilną Gwinta. www.cdprojekt.com/pl/forums/to...
|
|
Gr3ałem za małolata w cyberpunka fabularnego i śmiać mi się chcę z niektórych śmiesznych porównań, że mała rzesza fanów, mniejsza niż w Wiedźminie, że tytuł się nie sprzeda, że inne gry z motywem przyszłości to lipa, itd. To komentarze osób, które kompletnie nie wiedzą o czym mówią. Proszę Was poczytajcie trochę czym jest Cyberpunk i na czym jest oparty. Przecież rzesza fanów to się dopiero narodzi. Nie rozumiecie, że cyberpunk to wizja przyszłości, że patenty z cyberpunka już się dzieją mimo, że były "tylko" wizją gościa 30 lat temu? CDP działa ściśle z autorem podręcznika do gry, zobaczcie ile jest klas postaci, Wiedźmin przy tym był "biedny". Cyberpunk ma 100 razy więcej możliwości  Poczytajcie trochę: pl.wikipedia.org/wiki/Cyberpun...Krzyśmin w popielatych włosach wysadził wszystkich z butów, a jestem pewny, że cyberpunk zedrze zelówki z pięt tym co będą biegali świecie z przyszłości. Wolę żeby teraz przesunęli premierę ale zrobili to dobrze, niż wypuścili jakiś wybrakowany produkt. Nawet jeśli ma to być 2025r :) Nie znam się na wskaźnikach, analizie technicznej, itd, ale znam się na gierkach i to mi wystarczy Kod:mod:usunięto treści niezgodne z regulaminem
|
|