Temat:
CAPITEA
pytek21 napisał(a):Cytat:Nie jest to propozycja, która można zaakceptować. Nie mam zaufania do zarządu GBK i uważam, że sanacja jest lepszym rozwiązaniem. Termin spłat zdecydowanie za długi. Spłata w tym roku zdecydowanie za niska - 10-15% będzie OK. Konwersję części długu (15-20%) może bym zaakceptował, ale nie po cenie 8 zł. - raczej bliżej 4 zł 4zł to by było dopiero niesprawiedliwe. NN wywalał na gwałt akcje i zepchnął do 4 zł tuż przed zawieszeniem i teraz nagle uznać 4zł na cenę za akcje właściwą????? Moim zdaniem 18,50zł to jest cena właściwa. W końcu - jak pisałem wyżej - winę ponoszą po częsci nieodpowidzialni obligatariusze. W ogóle to sytuacja obligatariuszy mi trochę przypomina tą opisaną w tym filmiku z Prostej Ekonomii (myślenie tylko o własnej doraźnej kożyści): www.youtube.com/watch?v=TPXTiQ... Nie zgodzę się z Tobą, że to wina obligatariuszy, Ty inwestowaleś w akcje będąc świadomy ryzyka. Ja w obligacje włożyłem pieniądze z lokaty w zeszłym roku na 2 lata i nie występowałem o ich wykup przed czasem. W tym roku dostałem opcję PUT co 3 miesiące i zainwestowalem środki na 6 miesięcy mając taki plan. To nie obligatariusze są temu winni tylko zarządzający, którzy źle zarządzali.
|
Temat:
CAPITEA
Witam pisząc na maila z kwotą posiadanych obligacji. Kto zajmuj się tym mailem? Komu wysyłam informację? Jestem z forum na FB i chciałbym dołączyć do was ze sporą kwotą. Nie wiem jednak czy to jest bezpieczne?
|