PARTNER SERWISU
zuakpytc
lojka

lojka

Ostatnie 10 wpisów
janusz_adr cytat:
Zgadzam się całkowicie co do punktu 5 i 6. Ludzie robili przelewy na kilkaset tysięcy i nie wiedzieli, że to są obligacje - myśleli że to lokata. Ktoś kto dysponuje takimi kwotami i nie wie na co wpłaca to musi być kompletnym idiotą. Komentarze na w grupie na facebook-u to dramat. Kobieta jak kupuje jabłka na targu to wybiera, ogląda każde jabłko, a tu wpłaca 100 tys. bo jakiś cymbał bankier jej powiedział, że zarobi 5% tak jak na lokacie.

Bardzo mi przykro, że tak krytycznie ocenia Pan wszystkich i wsadza ich do jednego wora. Każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie. Ja właśnie według Pana jestem "tym idiotą" powyżej 60 lat który został pozbawiony wszystkich lokat na poczet obligacji. Niech Pan uwierzy, że ten właśnie idiota nigdy w nic nie inwestował i został w białych rękawiczkach ograbiony z ciężko zarobionych przez całe życie pieniędzy. Proszę nie szafować tak dobitnym słownictwem bo obraził Pan mnie i podejrzewam, że także większość ludzi, którzy nie prosili się o ryzykowny produkt. Forum powstało chyba po to żeby się nawzajem wspomagać a nie obrażać innych.

myśliwy napisał(a):
na jakie konto dokonywaliście wpłaty kupując obligi przez Idea Bank czy było to konto w IDEA a obligi przyszły z PDM

Zakup obligacji przyszedł z PDM a wpłata na konto Idea Banku

Gratuluję a cierpliwości ci u nas dostatek - nic nam więcej nie pozostało d'oh!

kris1986 napisał(a):
Mam pytanie dot. zaświadczeń depozytowych z PDM. W poprzedni czwartek tj 17.05.2018 wysłałem do PDM prośbę o wystawienie dwóch zaświadczeń które dotyczyły dwóch różnych serii obligacji. Dziś dostałem list w którym było tylko jedno zaświadczenie z jednej serii. Czy ktoś z was też miał taki przypadek, że w jednym mailu wysłał dwa wnioski o wydanie zaświadczeń, a otrzymał tylko jedno, albo dwa ale w dwóch odrębnych listach?. Chciałbym poprzeć kandydaturę Radka i wysłać dwa zaświadczenia ale nie wiem czy drugi list do mnie dojdzie, czy po prostu w PDM nie zauważyli mojego drugiego wniosku w mailu, i takiego zaświadczenia nie wysłali. Bo trochę to dziwne, że jednego dnia w jednym mailu wysłałem dwa wnioski a doszło do mnie tylko jedno zaświadczenie depozytowe. Dajcie znać jak to było w waszym przypadku ( czy dostawaliście kilka zaświadczeń w jednej kopercie czy każde osobno?)

Też pisałam do PDM o dwa zaświadczenia dwóch różnych serii. Jedne przyszły od PDM a o drugie musiałam pisać do Idea Banku i dopiero od nich je otrzymałam. Okazało się, że jedne są w ewidencji PDM a drugie Idea Banku.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 lutego 2021 20:07:02
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,241 sek.

xpzxeelz
dpivslci
rzqptzhu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sidtzljy
rjcuzvoj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat