Temat:
ENERGA
Tak może być, ale chyba najpierw muszą mieć 90% głosów. I sądzę, że prędzej zrobią przymusowy wykup niż w ten sposób zostawią na lodzie inwestorów. Orlen bardzo dba o swoją reputację, a to by jej raczej zaszkodziło.
|
|
Temat:
ENERGA
Myślę, że PKN Orlen zbyt napalił się na Energę więc będą kolejne wezwania z wyższa ceną.
|
|
Temat:
ENERGA
anty_teresa napisał(a):Po co te nerwy? Zdarza się, że czasem coś nam umknie. Zawsze można napisać PW ;)
Nie ma nerwów, co najwyżej rozczarowanie. Ale jesteście i to się liczy
|
|
Temat:
ENERGA
tomcio46 napisał(a):Ale że o co biega, redakcja ma obowiązek odpisywać? Jakość obsługi ma znaczenie, a to właśnie jest jakość :)
|
|
Temat:
ENERGA
Dzięki redakcjo. Jesteście super pomocni.
Nie trzeba było się tak fatygować. Poczekałbym.
|
|
Temat:
ENERGA
Ktoś ze stockwatch będzie raczył odpowiedzieć?
|
|
Temat:
ENERGA
Ok, na pytanie 3 już mam odpowiedź - muszę telefonicznie zlecić dyspozycję i kurierem za 30zł otrzymam świadectwo depozytowe i to z nim muszę udać się do PKO BP.
Na resztę pytań wciąż chciałbym usłyszeć Wasze zdanie.
|
|
Temat:
ENERGA
Może ktoś z Was, lepiej niż ja poinformowanych pomóc mi zrozumieć sytuację z Energą?
1. Czy PKN Orlen mając 80% głosów, będzie mógł znieść spółkę z giełdy i zostawić inwestorów z ich akcjami na dobre z prawem do ewentualnej dywidendy? 2. Jak oceniacie prawdopodobieństwo scenariusza powyżej? 3. Jak odpowiedzieć na wezwanie, skoro w moim DM nie widzę nigdzie takiej opcji (ING)? 4. Jak oceniacie prawdopodobieństwo, że jednak nie osiągnie PKN Orlen 90% minimalnego potrzebnego do przeprowadzenia przymusowego wykupu? 5. Jeśli nie osiągną ani 80%, ani 90% to rozumiem, że spółka pozostanie na giełdzie? 6. Rozumiem, że przy przymusowym wykupie, nie muszę nic robić bo o wszystko zadba DM? 7. Jak odpowiedź na wezwanie będzie znikoma, to czy PKN Orlen podniesie cenę wezwania? 8. Najprawdopodobniej przekroczą 66% głosów na walnym zgromadzeniu już po pierwszym wezwaniu. Jakie to dam możliwości PKN Orlen?
Z góry dzięki!
|
|