giccfpjh
Advertisement
PARTNER SERWISU
xqevaucl
vjankuv

vjankuv

Ostatnie 10 wpisów
Tak może być, ale chyba najpierw muszą mieć 90% głosów.
I sądzę, że prędzej zrobią przymusowy wykup niż w ten sposób zostawią na lodzie inwestorów. Orlen bardzo dba o swoją reputację, a to by jej raczej zaszkodziło.

Myślę, że PKN Orlen zbyt napalił się na Energę więc będą kolejne wezwania z wyższa ceną.

anty_teresa napisał(a):
Po co te nerwy? Zdarza się, że czasem coś nam umknie. Zawsze można napisać PW ;)

Nie ma nerwów, co najwyżej rozczarowanie. Ale jesteście i to się liczysalute

tomcio46 napisał(a):
Ale że o co biega, redakcja ma obowiązek odpisywać? blah5

Jakość obsługi ma znaczenie, a to właśnie jest jakość :)

Dzięki redakcjo.
Jesteście super pomocni.

Nie trzeba było się tak fatygować. Poczekałbym.

Ktoś ze stockwatch będzie raczył odpowiedzieć?

Ok, na pytanie 3 już mam odpowiedź - muszę telefonicznie zlecić dyspozycję i kurierem za 30zł otrzymam świadectwo depozytowe i to z nim muszę udać się do PKO BP.

Na resztę pytań wciąż chciałbym usłyszeć Wasze zdanie.

Może ktoś z Was, lepiej niż ja poinformowanych pomóc mi zrozumieć sytuację z Energą?

1. Czy PKN Orlen mając 80% głosów, będzie mógł znieść spółkę z giełdy i zostawić inwestorów z ich akcjami na dobre z prawem do ewentualnej dywidendy?
2. Jak oceniacie prawdopodobieństwo scenariusza powyżej?
3. Jak odpowiedzieć na wezwanie, skoro w moim DM nie widzę nigdzie takiej opcji (ING)?
4. Jak oceniacie prawdopodobieństwo, że jednak nie osiągnie PKN Orlen 90% minimalnego potrzebnego do przeprowadzenia przymusowego wykupu?
5. Jeśli nie osiągną ani 80%, ani 90% to rozumiem, że spółka pozostanie na giełdzie?
6. Rozumiem, że przy przymusowym wykupie, nie muszę nic robić bo o wszystko zadba DM?
7. Jak odpowiedź na wezwanie będzie znikoma, to czy PKN Orlen podniesie cenę wezwania?
8. Najprawdopodobniej przekroczą 66% głosów na walnym zgromadzeniu już po pierwszym wezwaniu. Jakie to dam możliwości PKN Orlen?

Z góry dzięki!

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 21 marca 2022 10:57:17
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,222 sek.

uejklqhy
hvuiokzg
umthmfzl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nadbkhbv
tihtcnxp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat