według mnie powywalali już ci wszyscy .którzy dostali walorki po 1,8 ,poniżej 2,7 nie ma chętnych do oddania trzeba podskubiwać papierek ,bo spółka bardzo rozwojowa jak i branża ,jak będą mieli kilka biogazowni może być łakomym kąskiem do przejącia
pozdrawiam akcjonariat
|
|
Temat:
WARIMPEX
bardzo ładnie wybronił się kurs po takim raporcie ,pamiętać należy ,że to raport kryzysowy ,a jak wiemy giełda wyprzedza fakty , SPÓŁCE NIC NIE GROZI ,WPŁYNIE KASA DO SPÓŁKI I POPRAWI SĘ WYCENA NIERUCHOMOŚCI Warimpex, który po I półroczu ma 98,6 mln euro straty netto, widzi pierwsze oznaki ożywienia na rynku hotelarskim. W przyszłym tygodniu spółka zamierza podpisać umowę sprzedaży udziałów w jednym z polskich hoteli, do końca października może sprzedać po 50 proc. udziałów w dwóch innych projektach - powiedział PAP Franz Jurkowitsch, prezes spółki. "W segmencie turystycznym widać poprawę sytuacji. Ceny co prawda spadły, ale wolumeny kompensują ten spadek, mogliśmy więc w lipcu utrzymać poziom przychodów. Wydaje się, że ta tendencja była też widoczna w sierpniu" - powiedział prezes. "Punkt zwrotny był w maju, czerwcu" - dodał. Jeśli chodzi o rynek korporacyjny, decydujący będzie wrzesień, kiedy negocjowane będą ceny pokoi na przyszły rok. Wstępne rezerwacje w segmencie konferencji są dużo lepsze niż w tym samym okresie ubiegłego roku. "Mamy już praktycznie zapełnione najbliższe dwa miesiące, na kolejne miesiące rezerwacje też są duże" - powiedział prezes DO KOŃCA ROKU SPÓŁKA DA ZAROBIĆ I TO NIE MAŁO UWAŻAM
|
|
Temat:
ERG
radekmax napisał(a):Moim zdaniem rynek aktualnie wycenił spółkę " w punkt ". Na jakiej podstawie sądzisz, że do końca wakacji podrożeje 200-300%. Możesz się z nami podzielić swoimi informacjami? Osobiście byłbym bardzo wdzięczny. z powodu braku większej podaży! ja sprzedałem moje pp po około 2,7 o to daje chociażby cenę po zapisie na poziomie 1,1 a ktoś to jednak kupił spółka sobie radzi w czasie kryzysu ,a to ważne ,dodatkowo ciekawe nieruchomości na sprzedaż wycenine w księgach taniutko no i akcjonariat nam się powiększa
|
|
Temat:
ERG
cena dalej jest śmieszna będzie minimum 2-3zł do końca lata nowi akcjonariusze się pojawili ,może jeszcze ktoś dołączy ,kto wie
|
|
Temat:
COGNOR
Arlemen napisał(a):Witam,obejrzałem sobie AT tej spółki historyczne,nie wiem czy ktoś z forumwiczów już był na tej spółce w 2006 roku,bo mam pytanie,co się wydarzyło takiego wówczas że między 16.11.2006r. a 28.11.2006r. czyli raptem 12 dni kalendarzowych gdzie ta właśnie spółka urosła z 8.90zł do 25.80zł ?? w tak krótkim okresie żadnej spółki nie widziałem na AT która by poszła w górę prawie 300% w niecałe dwa tygodnie? ,proszę o rzetelne odpowiedzi,pozdrawiam. ja byłem akcjonariuszem centka wtedy jazda była niezła ,tylko żal tych poubieranych fundy się bawiły za nie swoją kasę plus spekóła ,efekty zakupów fundów po takich cenach cały czas jeszcze czuć
|
|
kurs zwalany małymi transakcjami ,a zbieranie trwa w najlepsze sami popatrzcie i tak od jakiegos czasu ,według mnie wybicie górą na dniach www.euronext.com/trader/summar...wejdzcie sobie na intre dniową
|
|
Temat:
MONNARI
tpcom napisał(a):MONNARI TRADE SA złożenie wniosku o upadłość
Raport bieżący 26/2009 Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 24 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych, Zarząd "MONNARI TRADE" S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym, tj. 22 maja 2009 r., złożył uzupełniony wniosek o ogłoszenie upadłości spółki "MONNARI TRADE" S.A. z możliwością zawarcia układu z wierzycielami. Wniosek został złożony do Sądu Rejonowego dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XIV Wydział Gospodarczy d/s Upadłościowych i Naprawczych przy ul. Pomorskiej 37.
Ciekawe co dalej??? to już znamy czekamy na list intencyjny od Cacka
|
|
Domelus napisał(a):Arlemen napisał(a):Przychody firmy wzrosły o 16,3 procent do 54,8 miliona euro z 47,16 miliona rok wcześniej. to już jest coś to nie jest najważniejsze najważniejsze jest to że poprawa jest kosmiczna teraz jest 57 mln starty za to w 4 kwartale było 490 lekka różnica widać restrukturyzacja przynosi efekty a to jest naważniejsze, więc możliwe że następny kwartał na + NIE W CZWARTYM KWARTALE TYLKO ZA CZTERY! I NIE 490 TYLKO 390 MLN EURO !
|
|
zgadzam się z mihara
trzeba być cierpliwym i nie dać się wyleszczyć ,a żeby wspomóc ORCO i zakupić akcje po 7EURO za dwie posiadane ich cena na gieldzie musi być sporo wyższa
a aproppo promocji to trwa od momentu jak znalazl się inwestor CC ,a Orco dostało ochronę przed wierzycielami z możliwością przedłużenia
|
|