PARTNER SERWISU
waqndymx
Trader777

Trader777

Ostatnie 10 wpisów
Z walki na 8PLN zrobiła się klasyczna z(walka)Whistle ...ale czy to aby znów nieprzypomina o świeczce z przed paru dni kiedy jeden cfaniak opychał papiery??? Pod koniec sesji pojawił się większy popyt który zebrał ukrytego na podaży, miejmy nadzieje, że papier urośnie podobnie jak w zeszłym tygodniu + podwójny dołek i wylecimy na 8PLN.... a co do Rafako:) to chyba trafiłem:) Papier mocny bez względu na otoczenie;)

Walka w okolicach 8PLN trwa w najlepsze...gdyby nie zwała w USA, która miała miejsce 15-16...zamknięcie podejrzewam wypadło by na 7,99PLN. Popyt na spółce jest i to najważniejsze. Podaż też przy 8PLN nie odpuszcza...ale już niedługo przekonany jestem, że wyjdziemy wyraźnie powyżej 8PLN. Liczę, że jutro pojawi się jakaś analiza wyników spółki gdyż takie ukazują się w PAP zawsze kilka dni po wynikach. Zobaczymy co ciekawego napiszą analitycy. Technicznie luka na 7,76 trzyma nas od dołu i trwa walka o zamknięcie powyżej 8PLN.

P.S. Nie, że naganiam;) ale technicznie to mi się jeszcze wykres RAFAKO podobathumbright

Nie, że się mądrzę;)...ale chyba miałem rację co do jednego dużego sprzedającego w piątek. Dziś leszczynka, która go zebrała oddawała troche tego co wzięła po 7,28 oddawanie się skończyło po wybiciu ponad 7,5PLN...a tak poza tym kurs wrócił do względnej równowagi 7,7-7,9zł...Przy takich stanach jutro będzie walka o 8 PLN;).

Multikos napisał(a):
mam wrażenie że to wywaloanko jednak zaczęło sie już w czwartek, podobnie spadało... tak czy siak ktoś realizował zysk na podstawie prikazu i już. Idealny moment idealne okoliczności - dobre wyniki o których było wiadomo wczesniej, dosyć spore zainteresowanie spólką... Jednak nie uważam że lada chwila wrócmy wyżej, spadek o 9 % (plus to co w czwartek od szczytu) i to jeszcze w stylu nie dającym czasu na reakcję (czytaj panikę) powoduje że jeszcze można pokusic sie o wyciągniecie akcji od nieco slabszych rąk... Ja czekam niżej Pzdr

Faktycznie w czwartek zaczęła się korekta...ale wywalali wszyscy mali i duzi...ta korekta skonczyła sie po obronie 7,9 - 8 PLN. Wczorajsza zwała to dzieło jednego zlecenia...przyjrzyjcie się historii zleceń, nikt inny nie wywalał (poza zleceniami stop loss, które aktywowały sie przy zejsciu poniżej 7,5 i kilkaset szt "malutkich")..ja myślę, że kurs powinien wrocić w poniedziałek do poziomu równowagi tj. ok 7,7-7,9PLN. Przy poziomie 7,2 czy 7,28 jak na zamknięciu popyt ładował ile się akcji da...a na dogrywce ich zabrakło. Wszyscy chcieli kupić.
Moim zdaniem ABPL jest prawdziwą perłą, a na dniach pojawi się pewnie informacja o nowej rekomendacji po uwzględnieniu wyników spółki. Tak było w przypadku Komputronika, podobnie będzie tutaj, pytanie kiedy....budimex podał dobre wyniki 11.05. - nowa rekomendacja i wycena została upublikowana w PAP wczoraj...czyli w przypadku ABPL będzie to wtorek/środa..

Witam wszystkich,
To mój pierwszy post...ale od dawna Was śledzę jako gość;) Papierek też jest w portfelu już od kwietnia...odnośnie dzisiejszego dnia mam nastepujące przemyślenia...chyba to jasne, że 99% sprzedaży od godz. 12 to było jedno zlecenie DDM (do dyspozycji maklera) pukane przez Warset. Typowy DDM realizowany przez Warset, gość sypał w popyt, następnie modyfikował 1gr przed podażą...Naliczyłem że gość miał do oddania 100k i musiał to zrobić dzisiaj, dlatego tak agresywnie wywalał...spokojnie oddałby tą ilość w ciągu paru dni na wyższych poziomach 7,7-8zł...na luzach.
Na fixie nie musiał już nic ukrywać (zostało po 16:20 ok 20k) bo leszczyna na fixie taniej nie sprzeda. Łącznie oddał ok 100k.
Zobaczymy jak będzie w poniedziałek, ale wydaje mi się że papier szybko wróci na poziom 7,7-8zł, gdyż to sypała tylko i wyłącznie jedna instytucja...zobaczcie jak papier szybko urósł po pierwszym walnięciu do 7,20! Potem było spokojne oddawanie 7,5-7,7zł, na 10 min przed końcem gość musiał walić, żeby wszystko oddać...na fixie go zebrali...i już nie oddawał bo zrealizował całe zlecenie.salute

P.S. ...C/wk = 0,47....
www.stockwatch.pl/gpw/abpl,wyk...

W piątkowym parkiecie jest artykuł o ABPL gdzie analityk DI BRE spółkę znakomicie i wycenia w pesymistycznym wariancie na 10,31 ...z tym, że wycena pochodzi z dnia przed podaniem wyników...a Wy co myślicie o tym moim chaotycznym wywodzie??? Poniżej rekomendacje....przypominam, że sprzed szokująco dobrych wyników.

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 26 maja 2009 18:17:46
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,256 sek.

tqvhidpp
xwiyosoy
naqfzmfi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qhigoryg
fpglegxi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat