In short, my situation is as follows: I have around £ 24,000 in savings held in easily accessible savings accounts (essentially no refunds) and I am able to save up to £ 500 each month. I work for a college that has a pretty good pension system but I want to invest long term without thinking too much about it (so I'd rather not have to choose and manage a portfolio for example). I've loo 10.0.0.0.1 192.168.1.254 ked at a couple of options like Chelsea Financial Services or Charles Stanley Direct, but I wanted to know if any of you have had good account experience or investment services. Or if I should pursue a simple ISA etc. issue got solved
|
Witaj! Od dawna czaję się na subiektywnych finansach osobistych i przez ostatnie kilka lat znacznie poprawiłem mój budżet i oszczędności.
Krótko mówiąc, moja sytuacja przedstawia się następująco: mam około 24 000 £ oszczędności, które znajdują się na łatwo dostępnych kontach oszczędnościowych (w zasadzie bez zwrotów) i jestem w stanie zaoszczędzić do 500 £ każdego miesiąca. Pracuję dla uczelni, która ma całkiem niezły system emerytalny, ale chcę inwestować długoterminowo bez zbytniego myślenia o tym (więc wolałbym nie musieć na przykład wybierać i zarządzać portfelem). Przyglądałem się kilku opcjom, takim jak Chelsea Financial Services lub Charles Stanley Direct, ale chciałem wiedzieć, czy któryś z was ma dobre doświadczenie z rachunkami lub usługami inwestycyjnymi. Lub jeśli powinienem dążyć do prostego ISA itp.
Dziękuję Ci!
|