zkyfargg
Advertisement
PARTNER SERWISU
ewgwmhof
ornitolog

ornitolog

Ostatnie 10 wpisów
graf_2007 napisał(a):
Ja od dłuższego czasu mieszkam i pracuje w Kijowie.
Mogę potwierdzić, ze takie sprawy vat’owskie to niestety norma. Jeśli firmy maja duże zwrotu to są na cenzurowanym w urzędach, musza się konkretnie nagimnastykować aby się z tego wykaraskać.
Jednak jako potencjalny inwestor jestem tym zmartwiony, bo każda sprawa w sądzie to nie zabawa.
Zastanawia mnie jednak co innego, mianowicie, nie widzę wielkich graczy aktywnie inwestujących w Kernela, dlaczego?

Myślę tak samo. Ale wydaje się, że te sprawy nie znajdują finału w sądzie. Z tego, co udało mi się wyczytać, to poprzednio takie postępowania były umarzane bez stawiania żadnych zarzutów. Służby sprawdzają, czy nie ma wałów na zwrocie VATu, i jeśli znajdują problemy - stawiane są zarzuty i toczy się sprawa w sądzie. Zdaje się, że żadne z dotychczasowych postępowań nie skutkowało zarzutami. Natomiast ten cokolwiek lekki ton odpowiedzi sprawia, że ja jeszcze poobserwuję. Aczkolwiek kontakt z drobnymi ewidentnie na duży +.

Moderator:
Usunięto treść niezgodną z regulaminem forum

Korzeń, to jest chyba trochę pochopny wniosek. Ja zadałem 3 konkretne pytania, prosząc o pewne konkretne liczby. Odpowiedź przyszła niemal natychmiast, ale bez konkretnej odpowiedzi na żadne z zadanych pytań. Dla jasności - nie oczekuję, że będą leszczowi sypać liczbami, tylko chcę, żebyś miał kontekst, w jakim ta odpowiedź jest osadzona.

Cześć. Śledzę forum od dawna, do tej pory tylko pasywnie. Kernela mam na krótkiej liście do kupna. Zmartwiły mnie informacje dot. postępowania ws. VATu, dlatego napisałem na IR z prośbą o informacje. Przesyłam odpowiedź do wglądu, może komuś się przyda. Pozostawiam bez komentarza, niech każdy wnioski wyciąga samemu:
Cytat:
Dear Sir,
We have dozens of similar litigations given the scale of our business and considering the specifics of legal process in Ukraine. Over the whole our history we never been found guilty in any criminal actions. Please read more reputable news which provide more accurate description of things discussed and unbiased views.

Kind regards,
Michael Iavorskyi
Investor Relations Manager
KERNEL
T: +38 (044) 461 88 01 ext. 7275
M: +38 (095) 668 15 77
http://www.kernel.ua

Nie umiem wstawić screena, stąd cytat w takiej formie. Pozdrawiam.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 16 lipca 2021 17:35:08
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,174 sek.

htmbhndb
rxratikt
skndpldu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cxuotfzh
ubmdkhwe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat