Przepraszam za błędy w pośpiechu pisałem ten tekst. Nie ukrywam jestem nowicjuszem jeśli chodzi o opcje ale czytałem na ich temat trochę i było jasno stwierdzone ze można nimi handlować jak akcjami. Wiec chciałem sprzedać za 55 zl opcję w celu ewentualnego odkupienia po niższej cenie ale nie otrzymałem należności i nie do końca wiem dlaczego. Proszę o wyjaśnienie.
|
zakładam, że istotny jest dom mkalerski, z którego kożystam jest to aliorbank.
Więc sprawa wyglada w sposób następujący zakupiłem 2 opcje call na wig20 na wrzesien z wykonaniem 2400 pkt: jedną z tych opcji kupilem za 60,55 zl, a drugą za 26 zl. Chciałem zamknąć jedna opcje i sprzedałem dzis za 55 zl wykonujac tranzakcję odwrotną doszło do realizacji zlecenia i mam teraz tak jak chcialem jedna opcje zamiast dwuch, ale nie mam nalezności 550 zl.
moje pytanie brzmi : czy dobrze rozumiem, że zamknołem przez wykonanie tranzakcji odwrotnej opcje call i moje konto powinno sie wzbogacić o należnosc 550 zl prawda? z tym że opcja znikneła i nie widze zadnej naleznosci?
Prosze bardzo mnie poprawic jezeli w moim rozumowaniu jest gdzies blad. Pozdrawiam serdecznie
|