Dzień dobry,
Mój pierwszy post. Chętnie się włączę w dyskusję.
GTA 5 a Wiedźmin 3 to były zupełnie inne gry. Wycelowane w różne grupy wiekowe/rasowe. Grając w GTA 5 nie wytrzymałem 10 minut , kompletnie nie mogłem się wczuć w postać osoby o ciemnej karnacji z łańcuchem.
Jednak zgadzam się również, że premiera blisko GTA 6 nie będzie korzystna.
Pamiętam przykład bardzo dobrej gry Titanfall 2, wydanej w okolicach premiery kolejnego call of duty i jeszcze jednej dużej strzelanki ( nie pamiętam jakiej). Niestety finansowo wyglądało to bardzo słabo dla TF2.
Bardzo zaciekawił mnie wątek poruszony przez michał-j. Wg mnie 2025 zapowiada się bardzo ciekawie z punktu widzenia gamingu, poza GTA 6 mamy premiery innych gier które zapowiadają się pewniakami na sukces (Kingdom Come Deliverance 2, Split fiction, Nowy Doom). Ludzie mogą być głodni na coś w 2026. Ponadto wg mnie brakuje dobrych gier RPG z perspektywy trzeciej osoby. Pamiętam lament przy premierze cyberpunka, że nie mamy kolejnej gry tpp.
Mamy w tym roku również premierę Nintendo Switch 2. Ciekawe czy nowy Wiesiek będzie mógł być przez konsolę Big N obsłużony. Sądzę że nie. Ale jeśli jest jakaś mała szansa byłoby to bardzo korzystne. Jeśli obsłuży cyberpunka już będzie dobrze.(Na co są spore szanse)
|