PARTNER SERWISU
jmqrphul
Adventure

Adventure

Ostatnie 10 wpisów
Mój bank do mnie zadzwonił i poinformowali mnie że znowu nastąpiło przesunięcie - bodajże na 17 lipca.

doncarlos napisał(a):
Wcześniej wyjaśniałem już naprawdę "łopatologicznie" podobne problemy.. ale to walka z wiatrakami..;-)

ps tak na marginesie, emisja boryszewa jest dość prosta.. 1 stara..5 nowych po 0,10 zł.. i mimo to niektórzy mają problemy.. naprawdę proste obliczenia.. a bywały już o wiele bardziej skomplikowane emisje.. z pieniędzmi nie ma żartów.. jak ktoś nie potrafi tego obliczyć, to po co w to wchodzi..? OK fart, że to akurat daje zarobić.. ale innym razem może być inaczej.. trzeba wiedzieć co się robi.. fortuna kołem się toczy..

Uhm, bo na giełdzie wszystko da się obliczyć ....

Taurus80 napisał(a):
Adventure napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Cos tam moze ci skapnie ale redukcja bedzie ogromna i watpie aby duzo wolnych akcji bylo jezeli masz bardzo duzo kasy i mozesz ja zamrozic to probuj ale nie licz ze ci sie cos dostanie.

co masz na myśli pisząc o "ogromnej redukcji" ?

A jak myslisz ile akcji zostanie na dodatkowe zapisy ??
Na zapisy dodatkowe sa tylko te akcje na ktore ktos sie nie zapisze z PP czyli na wlasne zyczenie i przez wlasne niedbalstwo straci prawdziwa kase. Myslisz ze ilu takich delikwentow bedzie ???

Tak tak, masz rację. Po prostu wystraszyłem się, czy przypadkiem nie chodzi Ci o spadek kursu akcji....

Taurus80 napisał(a):
Cos tam moze ci skapnie ale redukcja bedzie ogromna i watpie aby duzo wolnych akcji bylo jezeli masz bardzo duzo kasy i mozesz ja zamrozic to probuj ale nie licz ze ci sie cos dostanie.

co masz na myśli pisząc o "ogromnej redukcji" ?

Taurus80 napisał(a):
Oczywiscie jezeli mozna to prosze o nocne usuniecie powyzszej dyskusji kompletnie niemjacej nic wspolnego z tematem :) i wszystkich zdegustowanych przepraszam :) ale na nudnej sesji trzeba sobie pomyslec o milych przyjemnosciach :)

A tam zaraz zdegustowanych - ja już patrzę gdzie to nabyć :-). Zaciekawiliście mnie Panowie :-D

Taurus80 napisał(a):
Adventure napisał(a):
tOfi napisał(a):
admax79 napisał(a):
Pojawiły się mi się BORYSZEW-JPP na rachunku - z wyceną 0,10 pln - dlaczego nie 5,28 ?.

bo to cena nominalna JPP, które po pewnym czasie przekształcą się w PP i będą notowane na GPW, a ich kurs ustali rynek w okolice tej ceny którą podałeś thumbright

Ja mam inne pytanie, skoro posiadanie 1 akcji powodowało przyznanie 5 PP, to dlaczego mam taką samą ilość JPP jak akcji, a nie x5 ?

Pozdr.

A to dlatego ze za 1 akcje przysluguje 1 PP ktore to uprawnia do zakupu 5 akcji kumasz ??

Kumam

Dzięki wielkie

kum kum

tOfi napisał(a):
admax79 napisał(a):
Pojawiły się mi się BORYSZEW-JPP na rachunku - z wyceną 0,10 pln - dlaczego nie 5,28 ?.

bo to cena nominalna JPP, które po pewnym czasie przekształcą się w PP i będą notowane na GPW, a ich kurs ustali rynek w okolice tej ceny którą podałeś thumbright

Ja mam inne pytanie, skoro posiadanie 1 akcji powodowało przyznanie 5 PP, to dlaczego mam taką samą ilość JPP jak akcji, a nie x5 ?

Pozdr.

busz napisał(a):
do wczoraj

Dzięki za odpowiedź :-)

Witam,
do jakiej najpóźniej daty należało nabyć akcje spółki, aby załapać się na PP ?

Pozdr.

Tak czytam i patrzę i się śmieję - bo choć sam mam trochę grosza tutaj, to jeśli papier pójdzie w górę lb w dół od poziomów o których dyskutujecie - no to dopiero będzie przyjemność czytania Waszych postów.

:-)

Keep on rollin'

WatchDog napisał(a):
polmoney napisał(a):
WD, powinieneś w nagrodę nadać temu Panu dożywotni abonament w wersji Super Extra de Luxe!

To właśnie zrobię, z lekkim rumieńcem że go na dzień dobry szturchnąłem - ale przeprosiłem. Życie policjanta lekkim nie jest binky

Ja uważam że nie ma co się tu rumienić czy obrażać, bo oboje pokazaliście klasę:
jeden że się podzielił bardzo ważną i prawdziwą informacją, drugi że pokazał iż ktoś tu pilnuje porządku.
Brawo.

Bosman napisał(a):
Mi coś dzisiejszy ruch wygląda na fałszywy.

tzn ?
co masz na myśli ?

enforces napisał(a):

brak słów na nasze sądy

utknąłem z akcjami. teraz będę się kisił. ale nie jest źle. spółka ma tylko rating D :P

Witam w klubie kiszonki :-)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 15 marca 2012 16:46:24
Liczba wpisów: 15
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,075 sek.

ihzyxvux
woscuvdk
ndmvwlup
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 861,01 zł +384,31% 96 861,01 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mesjalqh
yndfwpym
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat