Temat:
IMPEL
Joker napisał(a):addison napisał(a):Rodzina Dzików idzie po Impel
Osiągnięcie udziału 6,65% w ogólnej liczbie głosów na WZ Impel S.A. było wynikiem dokonanej w dniu 10 września 2019 roku transakcji nabycia 1 187 739 akcji Spółki. Przed dokonaniem ww. transakcji Fedha Sp. z o.o. nie posiadała akcji Spółki.
Z KRS wynika. że prezesem Fedha jest Jakub Dzik. Chyba trudno tutaj o przypadek.
Dobrze rozumiem, że sprzedającym był Rockbridge i cena wyniosła 7,20 zł? Skąd cena 7,20 przy sprzedaży przez Rockbridge - bo w raportach spółki o sprzedaży i zakupie nie widziałem nigdzie ceny?
|
|
Temat:
MARKA
Dzięki za info.
|
|
Temat:
MARKA
Cześć, czy ktoś z was orientuje się co jest księgowane w rachunku wyników jako przychody w firmie pożyczkowej takiej jak Marka (czy to odsetki + prowizja za przynoszenie pieniędzy do domu i odbieranie rat?).
Z tego co się zorientowałem, to pozostałe koszty operacyjne dotyczą niespłaconych pożyczek i wynoszą 919 tyś. - pytanie czy to jest odpis aktualizacyjny tylko dla pożyczek z IV kwartału czy też wszystkich wcześniejszych.
Można prosić o jakąś krótką analizę raportu kwartalnego?
|
|
Temat:
AURUM
Hej, ja mam akcje, nie mam PDA. Chyba PDA zarejestrują na rachunku później (pamietam, że było tak przy innych IPO gdzie sprzedawali nowe i stare akcje).
|
|