Temat:
PATENTUS
no tak to prawda spolka ma bardzo dobre fundamenty ktorych poki co nie odzwierciedla kurs. Chiny w zanadrzu rowniez bez wplywu (na razie) na kurs, ktos ciagle ma akcje do sprzedania i nie liczy sie z zadnymi infomacjami plynacymi ze spolki. Dzis pod to info ladne nam juz sie obroty zrobily, ale wyjscia z konsolidacji poki co nie ma. Widac za slaby kaliber inwestorow kupuje zeby przelamac blokade, ale poczekamy zobaczymy bo powoli skubia... a co do tych 49% do 51% na korzyść tongmei to mysle ze to jest bardzo dobry uklad, w zasadzie po polowie i zyski z tej spolki wlasnie tak sie rozloza. w wywiadzie na tvn cnbc prezes mowi o 20% przychodów wiekszych przy wyzszej marży. Tak czy owak najwazniejsze by juz te umowe podpisali
|
|
Temat:
PATENTUS
a skad ta pewnosc ze sie wyjasni?? do konca pazdziernika miala sie wyjasnic sprawa z przejeciem, poki co nic nie wiadomo... no chyba ze ta spolka do przejecia bylby Vacat sp. zoo - wiecej infa o niej tutaj - http://www.vacat.pl z ktora to Patentus bral udzial w wygranym przetargu. mysle wiec ze info z chinami tez moze byc troszke pozniej...
|
|
Temat:
PATENTUS
|
|
Temat:
PATENTUS
wyniki beda juz jutro zamiast 30 sierpnia... po co sie im tak spieszy, jakby byly zle to by chyba sie tak nie spieszyli...
|
|
Temat:
PATENTUS
pozwalam sobie zamiescic Tutaj info jakie otrzymal jeden z akcjonariuszy od zarzadu Patentusa SA. tutaj: www.parkiet.com/forum/viewtopi... Szanowni Państwo, Jest nam niezmiernie miło, iż dostrzegają Państwo potencjał drzemiący w Patentus S.A., a co za tym idzie - śledzą na bieżąco działania, zmierzające do dalszego rozwoju naszej Spółki oraz planowanej Grupy Kapitałowej. Rozumiemy Państwa zaniepokojenie związane z brakiem informacji na temat planowanego zawiązania Spółki joint venture w Chinach. W odpowiedzi na Państwa zapytanie, pragniemy przybliżyć obecną sytuację, która znajduje się w obszarze Państwa zainteresowań. Z przyczyn od nas niezależnych, nie doszło jeszcze do podpisania umowy z firmą z Tongmei. Pragniemy jednak podkreślić, iż obie strony ustaliły szczegóły planowanej współpracy, dlatego powodzenie całego przedsięwzięcia oceniamy na 90%. Zależy nam na rzetelnym informowaniu Państwa o działalności Spółki Patentus S.A. Rozmowy z chińskim partnerem są daleko zaawandsowane, a wszystkie szczegóły dotyczące przyszłej umowy przekażemy Państwu po jej podpisaniu, w formie raportu bieżącego. Z poważaniem Zarząd Spółki Patentus S.A. Beata Guca-Sachmerda Kierownik Administracji, Asystent Zarządu PATENTUS S.A. 43-200 Pszczyna, ul. Górnośląska 11 tel. 032 210-11-00, 210-11-16, 210-00-78, fax: 032 210-12-14 Kapitał zakładowy, kapitał wpłacony 11.800.000 zł Sąd Rejonowy w Katowicach, Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego KRS: 0000092392 NIP 638-14-35-033 czyli co ... wszystko idzie w dobrym kierunku?? i ta podbitka na fixie wlasnie pod to info?? Czy zacznie sie moda na Patka ?? ciekawie to wyglada i mi sie podoba
|
|
Temat:
PATENTUS
28.05.2010 - Patentus S.A. turbiną polskiej gospodarki
Patentus S.A. znalazł się w rankingu „Turbiny Polskiej Gospodarki”, przygotowanym przez Gazetę Finansową. Spółka znalazła się wśród 50 najbardziej zyskownych firm z sektora MSP oraz w gronie 250 najlepszych firm z sektora MSP.
W kolejnej edycji rankingu „Turbiny Polskiej Gospodarki” Patentus znalazł się na 29 miejscu wśród 50 najbardziej zyskownych firm z sektora MSP. Natomiast z zestawieniu 250 najlepszych firm z sektora MSP Spółka uplasowała się na 64 pozycji.
Ranking „Turbiny Polskiej Gospodarki” jest realizowany na zlecenie „Gazety Finansowej” przez Centrum Badań Społeczno-Finansowych. W indeksie znalazły się przedsiębiorstwa małej i średniej wielkości, odnotowujące największą dynamikę wzrostu.
doceniają spółkę na każdym kroku, szkoda tylko że nie ma jeszcze odbicia w kursie
|
|
Temat:
FASING
bernie napisał(a):poszła dzisiaj pakietówka prawdopodobnie kopexowa a moze rzeczywiscie Patek cos kupil??
|
|
Temat:
FASING
jeszcze prosze porownaj sobie zyski jakie ma Patentus, a jakie Fasing - same przychody za wiele nie daja - licza sie zyski. przy 70 mln przychodow w zeszlym roku Patentus mial ponad 7 mln zysku w tym roku ma juz 2,5 mln zysku po 1Q a Fasing z takimi przychodami chyba powinien wyniki miec troche lepsze. druga kwestia to spojrz sobie na ile rynek wycenia obie spolki. Jak na to wszytsko spojrzysz to zobaczysz ktora spolka jest lepsza i ... wieksza pozdrawiam
|
|
Temat:
FASING
polmoney napisał(a):Hmm ciekawe jak Patentus chce przejąć podmiot o przychodach 130mln, mając samemu 17mln przychodów kwartalnych i 4mln gotówki w kasie. widac za wiele nie wiesz o Patentusie. Przychody za zeszly rok mial ponad 70 mln, w 1Q 25 mln, ma sporo gotowki w kasie (widziales raport kwartalny?? lub roczny??), dobra plynnosc, pamietaj o emisji akcji w debiucie - kasa z niej ma tez isc na przejecia, dodatkowo nie bedzie problemu bo przeciez mozna kredyt wziac. tak czy owak ewentualne przejecie oznacza dla obu spolek rozwoj i wszystko co sie z tym wiaze. ps. moge nie byc obiektywny bo mam 100% portfela w Patentusie  :)
|
|
Temat:
PATENTUS
info: Producent maszyn górniczych jest w trakcie ustalania zasad współpracy z azjatyckim partnerem Prezes Józef Duda zapewnia, że rozmowy o zawiązaniu w Chinach spółki joint venture są w końcowym etapie. – Szansę na końcowy sukces oceniam na 90 proc. – mówi Duda. Utworzona spółka miałaby dzierżawić sześć hal produkcyjnych o łącznej powierzchni około 10 tys. m kw. Powstawałyby tam różne typy przenośników używanych w kopalniach. Urządzenia wytwarzane byłyby na polskiej licencji. – Mam nadzieję, że ruszymy z produkcją już na początku października tego roku – mówi prezes. Fabryka w Chinach znacznie zwiększy moce przerobowe śląskiej spółki i pozwoli jej obniżyć koszty produkcji. Zarząd liczy, że dzięki azjatyckim zakładom Patentus będzie mógł zaistnieć na rynkach wschodnich, głównie w Indiach i Rosji. Według prezesa Dudy spółka powinna wypracować w tym roku co najmniej kilka milionów przychodów więcej niż w ubiegły. Wtedy obroty Patentusa wyniosły 72,2 mln zł, a zysk netto 7 mln zł. w koncu sie zblizamy do podpisania umowy, czyzby jutro otwarcie z luka?? ja juz dokupilem i czekam na dzide
|
|
w polowie kwietnia prezes jedzie do Chin na dalsze negocjacje w sprawie zalozenia spolki joint venture, a dzis kupuje znowu akcje... ciekawe dlaczego?? osobiscie mysle ze dlatego ze wierzy w to ze dojdzie z chinczykami do porozumienia i wtedy kursu nikt nie utrzyma na wodzy i bedzie ostra dzida, pewnie dosc szybko bysmy doszli do 10pln, w koncu dostep z maszynami do okolo 100 kopaln oznacza ogromne przychody i zyski tu link do infa gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,...i tresc Skrócona nazwa emitenta PATENTUS S.A. Temat Nabycie papierów wartościowych spółki przez osobę zarządzającą Podstawa prawna Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych Treść raportu: Zgodnie z § 3 ust 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005 roku w sprawie przekazywania i udostępnienia informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi oraz zasad sporządzenia i prowadzenia listy osób posiadających dostęp do określonych informacji poufnych, Zarząd PATENTUS S.A. na podstawie otrzymanego zawiadomienia informuje, iż Pan Józef Duda – Prezes Zarządu – w dniu 25 marca 2010r. nabył 5.900 akcji na okaziciela PATENTUS S.A. w transakcjach na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. po średniej cenie z dnia w wysokości 3,51 złotych za jedna akcję. Łączna wartość transakcji przekroczyła równowartość w złotych polskich 5.000 euro.
|
|
marecki napisał(a):trochę niepewna branża jak na te czasy, casus Glinika, aczkolwiek wygląda ciekawie, zwłaszcza te usługi finansowe i obrót wierzytelnościami, co sądzicie? a zobacz sobie raport roczny - 7mln zysku netto, 26 groszy na akcje!! w tym roku z tego co widzialem maja juz zamowien na 30 mln przy ich marzy jakies 3mln zysku. Kopalnie po ostatniej zimie sporo inwestuja w sprzet i tu Patentus pokazuje sile. ff jest bardzo maly i jak tylko bedzie info o przejeciu to polecimy w kosmos. zanim nie bedzie 20 pln to ja tego nie sprzedaje. Zobacz sobie jakie maja plany i je realizuja. za 3 lata firma ma miec przychody 150-200 mln po akwizycjach. a jak uda sie zawiazac joint venture ze spolka z chin to skoczymy ostro w gore. W koncu w chinach wegiel to podstawa. mysle ze warto w te spolke zainwestowac. sam posiadam i poki co nie zaluje
|
|
Temat:
GOBARTO
gromryszard napisał(a):sebaseba9 napisał(a):Jestem z Wami od piątku. witamy i współczujemy hehe dobre...
|
|
Temat:
CHEMOS
tOfi napisał(a):849460 - tyle naliczyłem daje to 1,25% całości ja tez dorzuce swoje to bedzie kilka kilo wiecej ps. prosze tez o informacje czemu dokladnie ma sluzyc taka akcja
|
|
Temat:
GOBARTO
majama napisał(a):Jedna sprawa mnie jeszcze zastanawia: teraz mówi sie o finansowaniu działalności nowymi emisjami po jakieś 1,1zł. A w bankach leżą góry akcji do wykupienia po 1,3zł + procenty (wibor +10% rocznie) i co tak na oko licząc da cene za sztuke minimum 1,90 zł. Wiec albo cen aakcji do tego czasu przekroczy ten pułap albo nikt tych akcji nie wykupi i banki puszcza je na wyścigi na rynek co zakończy masakrą. Jeśli by cena miała pójśc w góre aby opłacało sie Dudzie wykupić akcje to te dzisiejsze emisje to czysta strata, bo za tanio sprzedawana emisja. Jedynym wytłumaczenie jest najwyraźniej wiara że spółka zdola w tym czasie tak zarobic że regularnie będzie wzrastac wartośc akcji minimum 20% rocznie. Pewnie po pól roku juz będzie wiadomo czy to realne. mnie sie cos wydawalo ze mialo byc wibor + 4% czy jakos tak a nie 10% skad masz to info?
|
|
Temat:
GOBARTO
na kazdym kroku Maciej mowi ze odkupi akcje od bankow... pytanie czy to sie spelni czy nie. mysle ze ogromnym plusem Dudy jest to ze maja mega obroty. wystarczy zwiekszyc marze o 1% i sie robi grubo ponad 10mln wiecej zysku, wiec przy dobrym zarzadzaniu to te 200mln akcji bankow wykupia przez te 3 lata bez problemu
|
|
Temat:
GOBARTO
rezun napisał(a):kurcze, ja teraz kupując uśredniam w górę, to tez jest problem hahahahaha dobre ps. przyznaje sie ze troszke gram a troszke inwestuje
|
|
Temat:
GOBARTO
Cash napisał(a):ja bym mimo wszystko poczekał do po świąt, dzisiejsze zamknięcie wyjaśni sporo...jak na razie wygląda ładnie, ale jak się zamknie niżej to może być kolejny rajd w dół..
ps. po co uśredniać? nie lepiej było zamknąć pozycje i odkupić się po niżej? albo przerzucić kase gdzie indziej? no tak wiadomo ze tak lepiej ale pytanie czy to jeszcze zjedzie w dol czy juz nie... ja kupilem i usrednilem do 1.3 wiec juz to tak zle nie wyglada. z 2 strony nie gram na dudzie tylko inwestuje wiec poczekam z wyplata kasy 1-2 lata.
|
|
Temat:
GOBARTO
limagraf napisał(a):Czy to juz czas na usrednianie, duzy wolumen i chyba powinno sie odbic???? mysle ze sporo inwestorow sprzedaje i generuje straty na Dudzie i od razu odkupuje. wiec chyba rzeczywiscie lepiej usrednic teraz
|
|
Temat:
GOBARTO
rezun napisał(a):no mamy kolejny opór 1.15/16 no i oby juz sie obronilo... wolumen po 40 min bardzo wysoki (pakiety lataja az milo) wiec moze dzis bedzie ten przelomowy dzien i w koncu wrocimy na wyzszy poziom
|
|
Temat:
GOBARTO
poki co to Duda to jest dla mnie duza wtopa inwestycyjna... wiec dzis dokupilem po 1,2 zeby choc troche srednia miec nizsza.  mam nadzieje ze juz za miesiac gora 2 okaze sie ze nie zrobilem zle, w koncu beda sie zblizaly wyniki za 4 kwartal a pod to na pewno ktos bedzie grac.
|
|
Temat:
GOBARTO
rezun napisał(a):myślę, ze w najbliższym czasie nie będzie takiego poziomu. na razie 1,35 jest wyraźnym oporem w jedną i druga stronę. krotki jest ten najblizszy czas... i co z ta duda mozna poczac?? chyba tylko dokupic, ile w koncu moze spadac... ps. czy z punktu widzenia AT wybilismy w dół??
|
|
Temat:
GOBARTO
szkieletor11111 napisał(a):wypowie sie ktos na temat opcji? temat opcji jest zamkniety. nikt juz ich nie ma a na pewno nie Duda.
|
|
Temat:
GOBARTO
gromryszard napisał(a):fakt, dzisiaj kurs lekko zwyżkuje; oby nie okazało się tak jak do tej pory, że przez większość dnia kurs rośnie a dzień kończymy pod kreską no i na koniec rzeczywiscie znowu opadlismy... tak czy owak wybicie do 1.6 jak nie bedzie korekty na rynku jest bardzo prawdopodobne ps. a tu drugie info rowniez tajne: PKM DUDA kupi na aukcji 30 GWh energiiswoja droga jest to chyba czesc planu restrukturyzujacego. wieksza ilosc => nizsza cena => wiekszy zysk => wyzsza cena akcji... a tak wogole to ciekawe czy duzo dadza rade na tym zaoszczedzic 30GWh to sporo. Z drugiej strony skoro PKM Duda ma tyle swoich wlasnych pol to by mogli troche zainwestowac i swoje wlasne wiatraki postawic... a wtedy info i dzida
|
|
Temat:
GOBARTO
ale ktos kurs dusi... i te ponad 400k wpierw na 1,41 potem jak ktos z tego skubnal to przerzucone grosz wyzej... nie ma co ja widze ze tu ktos chce zebrac i bedzie odpal
|
|
Temat:
GOBARTO
najgorsze ze macius chce nowe akcje sprzedac wiec kurs nei ma po co rosnac skoro pewnie akcje beda tansze niz cena rynkowa
|
|
Temat:
GOBARTO
ciekawe czy to info bedzie mialo wplyw na kurs...
|
|
Temat:
GOBARTO
krewa napisał(a):duszek napisał(a):
Oto jak tam własnie zmienia sie trend ( identyczna sytuacja jak na ERG) :
szkoda jedynie, że przebicie nastąpiło na mizernych jak na Dudę obrotach. ale dzis obroty juz ladne i wybicie jest, beda cos czuje dzis widly i jutro nie powinno byc zle wiec czuje ze 10 listopada bedzie zmiana kodu dwojka z przodu
|
|
Temat:
GOBARTO
rezun napisał(a):Przed publikacją danych kurs na pewno się mocno rozrusza. Pytanie w która stronę. Wg mnie to przed publikacja pojedziemy spekulacyjne ostro w góre. Po publikacji pewnie to trochę osłabnie. Przypominam, że Maciek zaklinał się że za IIQ będzie zysk i tak pewnie będzie. a co jezeli klamal?? ... lub sie pomylil... mam nadzieje ze nie i w koncu cos na dudzie zarobie...
|
|
Temat:
GOBARTO
dzisiaj to juz ta sytuacja sie nie powtorzy ... w gore na otwarciu i tak do konca
|
|
Temat:
GOBARTO
gromryszard napisał(a):niepojęte; cały dzień optymizm i na koniec jedna operacja no wlasnie caly dzien duda trzymala fason nawet jak indeks lecial a tu taka kicha na koniec... cos ciagle nie pozwala na wybicie kursy... moze ktos jeszcze zbiera papier i nie chce tego robic tanio
|
|
Temat:
GOBARTO
mam tylko nadzieje ze caly rynek sie nie sypnie bo wtedy nasza kochana Duda poleci razem ze wszystkimi... szkoda ze gotowki brak bo na tych poziomach to mozna spokojnie dobierac
|
|
Temat:
GOBARTO
ale dobrze ze choc troche cena wzrosla... z wyzszego poziomu bedziemy sie odbijac :)
|
|
Temat:
GOBARTO
rezun napisał(a):wystarczy popatrzeć jak kształtuje sie kurs. Otóż mamy "zrywy" powodowane przez nagły zakup 3 mln akcji , a później "sprowadzenie" kursu w dół przy zaledwie kilkuset tysiącach. Taka sytuacja ma miejsce co najmniej od 2 tygodni. Konsumpcji ulegają całe interwały choćby dzis od 1,54do 1,58 było jedne wielkie "chrum" a później kapanie po kilkadziesiąt tysięcy do poziomu wyjściowego. Coś się świeci tak samo było przy 0,80 groszach. PS. Nie cierpię naganiać czyli jak duzy juz sobie kupi ile mu potrzeba bedzie skok w gore.... no oby oby
|
|
Temat:
GOBARTO
gromryszard napisał(a):ktoś lub coś nie pozwala tej spółce na odbicie; co jakiś czas następuje krótki zryw a potem powrót do punktu wyjścia no wlasnie... ostatnio taki scenariusz to standard. w sumie mialem nadzieje ze po wejsciu dudy do wig40 pojdzie ostro w gore a tu nic ....
|
|
Temat:
GOBARTO
adamz napisał(a):tomaszgryciuk napisał(a):BEDZIE DOBRZE ZOBACZYCIE ZE MACIUSIA NIE BEDZIE STAC ODKUPIC TYCH AKCJI OD BANKOW BO BEDA ZA DROGIE BANKI ZAROBIA PODWOJNIE MOZE NAWET WIECEJ A JAK NIE WYJDZIE TO NASTAPI PRZEJECIE SPOLKI PRZEZ KONKURENCJE NP Z AMERYKI POLUDNIOWEJ NP BRAZYLIJSKA SPOLKA KTORA MA DUZE INTERESY W ROSJII WIEM ZE TAKIE OPCJE WCHODZA W GRE CO WY NA TO?? KNF napisał(a):Do najważniejszych postanowień podpisanych umów należą: - powołanie Rady Nadzorczej w składzie zaakceptowanym przez Banki, a także dokonanie zmian w Statucie Spółki; - zobowiązanie osób z rodziny Duda do objęcia akcji Spółki o wartości 20 mln zł, przy cenie emisyjnej 1,1 zł, serii H lub innej emisji w przypadku, gdyby emisja akcji serii H nie doszła do skutku; - prawo Spółki, w okresie do końca 2012 roku, do odkupu akcji wyemitowanych dla Banków celem ich umorzenia ("Opcja buy-back"), po cenie skalkulowanej w oparciu o cenę emisyjną tych akcji powiększoną o koszt pieniądza (WIBOR 3M + 7% w skali roku) w przypadku odkupienia wszystkich akcji wyemitowanych dla banków na podstawie Układu i po wcześniejszej spłacie w całości Konsorcjalnego Kredytu Konsolidacyjnego oraz Kredytu Podporządkowanego; Wedle powyższej informacji to akcje przeznaczone za wykup zobowiązań będą żyłą złota dla Maćka (o ile nie postanowi ich umorzyć). Cena + WIBOR + 7% wygląda mi na złoty interes, bo chyba mało kto wątpi, że w 2012r. będą one kosztowały dużo więcej. Osobiście myślę, że może to być nawet kilka razy więcej niż obecnie. tak jak wyzej napisane odkupic macius moze akcje bankow ale tylko celem umorzenia a nie w jakims innym celu wiec tak bardzo zloty interes dla niego to nie musi byc, wszystko zalezy od tego jaka bedzie w 2012 roku cena akcji. pytanie czy bedzie chcial tracic kase w celu umorzenia swoich akcji
|
|
Temat:
GOBARTO
siekoo napisał(a):ktos wlasnie chapnal 600k  no wlasnie tak po prostu 1mln pln dal... nie ma co to jakies fundusze zbieraja papierek i beda zbieraly ps. tak jak wykrakalem sa widly :)
|
|
Temat:
GOBARTO
2 raz próbowali wziac prosiaka na widly ... teraz bylo blizej ale i tak sie nie udalo... moze na koniec dnia bedzie jeszcze 1 atak ale poki co i tak jest dobrze
|
|
Temat:
GOBARTO
owner napisał(a):gromryszard cierpliwości  kurs wsparł się na szczycie z lutego i poza tym zniosł już 1/3 a w tej chwili pewnie wywalają niedobitki których nie spełniły się marzenia o 2zł a ja za to sie nie martwie o tych co sprzedaja ale bardziej o to ze nikt nie kupuje a w koncu bez kupujacych nie bedzie wzrostow, myśle natomiast ze kurs idzie za calym rynkiem wiec dlatego tak siedzi na du... i nie chce wstac a juz dawno powinien odrobic straty i wrocic na 1.8
|
|
Temat:
GOBARTO
tak czy owak widac ze na gieldzie bedziemy mieli jeszcze jakis czas swinska gorka hehe
|
|
Temat:
GOBARTO
gromryszard napisał(a):jak sądzicie, czy dud przełamie dziś drugie widły? oj niestety juz nie... byki stracily sily, ale jak w USA nie bedzie dzis przecen to moze jutro Duda sie poprawi o kolejne 10%
|
|
Temat:
GOBARTO
klakson napisał(a):jcieszyn napisał(a):Ja bym się nie nastawiał na jakieś świetne wyniki za 2Q, w wywiadzie po zakończeniu postępowania naprawczego Duda dał do zrozumienia, że fakt iż ono trwało odbił się na spółce. Aczkolwiek zachęcam wszystkich do windowania kursu :) kurs poszedł z ok 0,50 na 1,80 a wam mało i mało  :)) gdybys kupowal za 1,8 to bys tak nie mowil... a ja wlasnie za tyle dalem sie troche ubrac i pomimo ze srednia jest nizsza to milo by bylo gdyby kursik mial postac odwroconego wodospadu... i panowie cos czuje ze dzis jest ten dzien ze sie zacznie
|
|
Temat:
GOBARTO
a ja czekam na taki odpal jak na chemosie do dzis... bo tam to akurat sie zwalilo ale z 1,6 na 18 pln w dokladnie 3 tyg to jest cos
|
|
Temat:
GOBARTO
tez przez mbank robie transakcje i tez mialem kilka razy niezrealizowane i zamkniete... nie wiem czemu... ale ja ustawialem kupno na 1,50 i 1,52, a tak swoja droga to jak nie wzrosnie w poniedzialek to jestem duzo w plecy ... zona bedzie zla ...
|
|
Temat:
GOBARTO
a tak swoja droga strona Dudy ma przeciazenie ... wszyscy klikaja  ... ciekawe jak teraz info podadza
|
|
Temat:
GOBARTO
ja tez bacznie sledze to forum od kiedy zaczalem inwestowac w Dude czyli od okolo tygodnia. do dzisiaj bylo calkiem dobrze ale zakupilem wczoraj dosc wysoko od 1,8 do 1,84 i tez licze ze w poniedzialek troche sobie odbije i ciekawe tylko jak gleboka bedzie korekta na DUdzie, mam nadzieje ze dzisiejsza sesja to byla wlasnie ona a od nowego tygodnia idziemy w gore
|
|
Temat:
KGHM
z tego co wiem to pomniejszany jest z automatu ale nie jestem pewien kiedy dokladnie to nastapi..
|
|