PARTNER SERWISU
itptgkfy
filutek

filutek

Ostatnie 10 wpisów
..czy Krezus rzeczywiscie zmniejszyl zaangazowanie w Midasa? Przeciez niedawno "kupili" od Grazyny weksle dluzne Midasa za 20 mln, potem sprzedali (nie na sesji - ciekawe po ile?) okolo 1.2 mln akcji, ktore bylyby warte przy obecnym kursie nie wiecej niz 6 mln zl.. czyli nie wykluczone, ze faktycznie na dzien dzisiejszy maja w Midasie jakies 14 mln zl WIECEJ niz przed miesiacem.. ciekawe..

a, ze Grazynka sprzedala 150 tys po ~5zl? - a co to jest 150 tys? - zreszta w tym info jest jedna niescislosc: jak sprzedajac 150tys akcji mogla zmniejszyc zaangazowanie o
~400 tys akcji?? (pewnie reszte sprzedala po 6.20.. ciekawe..) czegos tu brakuje..

Reasumujac: - moze Midas w rozliczeniu dlugu wzgledem Krezusa nie widzialby problemu, zeby ten np. objal czesc emisji za 20 mln (rownowartosc weksla), .. pani Grazynka rowniez ma teraz w torebce 20 mln wiecej ("sprzedala" Krezusowi weksle), .. do tego dochodzi co najmniej 6mln Krezusa ze sprzedazy starych akcji Midasa.. no i tym sposobem mielibysmy "w rodzinie" dodatkowe 46mln .. np. na zakupy nowej emisji Midasa :)

..zalozmy dalej, ze Krezus, Roman i Grazyna obejmuja wszystkie akcje nowej emisji z przyslugujacego im prawa poboru - to sa "groszowe" wydatki pewnie okolo 2mln, dodatkowo Midas tytulem rozliczenia dlugu sprzedaje im pakietowo po cenie notowan sesyjnych wszystkie swoje prawa poboru (jezeli kurs obecny sie utrzyma do notowan pp to pewnie pp
bedzie notowane po okolo 3.5zl - 3.5*5.8mln ~=20mln), dodatkowo skupuja pp z free float za pozostale 26 mln: 26 mln/3.5zl ~=7mln.. to w sumie dodatkowe 12 - 13 mln praw poboru, czyli dodatkowe ~50 mln akcji - czyli okolo 20% wiecej calkowitej liczby akcji Midasa po zakonczeniu emisji

..jezeli w tej chwili realizowany bylby ten scenariusz to moze sie okazac, ze za 4 miesiace Roman&Co. beda mieli 30-35% Midasa - ciekawe.. Think

v3nom napisał(a):
Rzuciłem dzisiaj okiem na poczciwego TEXa.

-> wykres wyszedł dołem wczoraj z przyspieszonego kanału wzrostowego,

-> MACD dał dzisiaj sygnał sprzedaży, wcześniejszy sygnał kupna wychwycił wzrosty praktycznie idealnie,

kliknij, aby powiększyć

Co o tym myślicie?

..faktycznie tak to wyglada - chociaz kluczowy moze sie okazac jutrzejszy dzien - moze dzis krzywe spotkaly sie jedynie 'w pocalunku' ? Angel

plynacyzrynkiem napisał(a):
jak dla mnie cienki ten wykres, szeroki rynek pruje, techmex stoi + negatywne dywergencje + daleko od wsparcia i srednie dlugoterminowej

..no wiesz, nie zebym staral sie cos tu wykazac, ale to, ze kurs stoi w czasie jednego czy dwoch dni 'rajdu' na szerokim rynku nie specjalnie musi miec wielkie znaczenie..

plynacyzrynkiem napisał(a):
matt - polecam biznesplan firmy call2action - byc moze czytales juz w dzisiejszym pb:

Cytat:
Jak wynika z prezentacji spółki, 2009 rok ma ona zakończyć z 0,22 mln zł przychodów i 0,24 mln zł straty netto. Na 2010 rok zaplanowano skokowy wzrost przychodów: do 3,89 mln zł i ograniczenie straty do 0,03 mln zł. W 2011 roku Call2Action ma być firmą cztery razy większą: z 12,17 mln zł przychodów i 2,9 mln zł czystego zysku.

www.parkiet.com/artykul/9,8353...
perelka normalnie :)

.. a czy pamietasz biznesplan 'skotanu' ?

shrek81 napisał(a):
Filutek po czym wnosisz??uzasadnij swoja wypowiedz Eh?

.. no wiesz, nie bede uzasadnial tego podpierajac sie zbytnio analiza techniczna - traktuje ja jako drugorzedna (chociaz formacje kreslone ostatnio na TEX uwazam za prognozujace dalszy wzrost), generalnie zazwyczaj nastawiam sie raczej na dluzsze okresy "wyczekiwania" - TEX wyglada dla mnie w dalszym ciagu na wyceniony stosunkowo nisko - oczywiscie slyszalem juz na tym forum pogloski na temat rzekomej niewyplacalnosci, 'zazalenia' podwykonawcow itd. , ale to jest zawsze trudne do zweryfikowania, poza tym nie wiadomo dlaczego tex zalega (jezeli zalega?) - moze chodzi o jakosc wykonanej pracy? ..spojrzcie jak pracuja i co robia podwykonawcy deweloperow na niektorych budowach - w wielu przypadkach ja tez bym nie wyplacil :) . mysle, ze drugi kwartal bedzie dodatni, a podniesienie udzialow w SCOR tez uwazam za dobry sygnal - ktos kiedys napisal na tym forum, ze w obrzarze GIS pojawia sie coraz wiecej konkurencji dlatego dzialalnosc TEX bedzie coraz mniej rentowna - ..ale to chyba nie jest zbyt dobry argument - gdzie dzis nie ma konkurencji?....no mozna by duzo pisac jeszcze takich historyjek, analizowac wykresy itd. ale wiadomo przeciez, ze w tej grze jest tez pewien element 'kontrolowanego hazardu' i do konca nigdy nic nie wiadomo, sa tez mniej i bardziej popularne spolki, ulubiency spekulantow, globalna koniunktura etc. - nie chce tutaj tego jakos specjalnie uzasadniac - powiedzmy, ze tak podpowiada mi brzuch:)

Pozdr.

.. a dla mnie to wyglada jak naciagnieta sprezyna..

pozdr.

vedor napisał(a):
a podchodzac czysto teoretycznie
jakby techmex mial jakies paskudne zajecie komorniczke na kilka baniek i blokade rachunkow
to po dotarciu takich info na rynek, jakby zachowal sie kurs?
spadek do 5zl?

.. jak narazie to, przynajmniej z oficjalnych zrodel, uslyszelismy ze tex raczej zainkasuje "kilka dodatkowych baniek".. -> run na 15?? pozdr.

mk napisał(a):
Mam sporo akcji Techmexu i dlatego może moje obserwacje są subiektywne. W czwartek i piatek wyraźnie zbierano z ukrytego na 9,1 i jak na mój gust poszło około 100.000 sztuk. W piątek była próba odbicia, zduszona na dogrywce. I tu pojawia sie pytanie: czy ktoś musiał wyrzucić sporo akcji i zdołował kurs nie patrząc za siebie, czy tez są to celowe działania mające na celu dalsze dokupienie akcji. Faktem jest, że po tej cenie było wielu kupujących i praktycznie nikt nie sprzedawał.

Tak więc wydaje mi się, że będziemy krążyć w okolicach 8,5-9,5 przez kilka dni a póżniej, jeżeli będzie sprzyjająca sytuacja na rynku pojdziemy w okolice ponad 10 PLN.

..tez mi sie wydaje, ze mogla to byc proba zduszenia - poszla chyba ponad 20.000 ..

czy ta informacja nie byla juz podawana? .. jakos mam wrazenie ze informacje na temat wychodzenia Templetona z TEX podawane sa troche zbyt ostentacyjnie ...

..chociaz z drugiej strony wiadomo, ze na gieldzie potrafia sie zdarzyc absurdalne rzeczy .. jak np KGHM po 20 zl... albo z drugiego konca niejaki CHEMOS po 16 zl..

.. jak narazie wlasnie dzisiaj TEX osiagnal co do wyceny wzgledny poziom swarzedza.. ktory wlasnie jest w upadlosci..

...no mimo wszystko nie porownywal bym jeszcze teraz TEX do ZNTKLAPY - oczywiscie nie wiadomo jak bedzie wygladala najblizsza przyszlosc - ale ZNTKLAPY jest JUZ bankrutem - chyba poki co nie ma co porownywac..

Think ... nie zebym chcial zapeszyc, ale ja oczekuje poziomu ok 15 zl.. w najblizszym czasie

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 7 listopada 2010 11:43:07
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,209 sek.

vwpdxqyl
pbjhbfuo
aiwxolkl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rwkayqxs
avelleca
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat