Witam
Ponieważ to forum daje możliwość dzieleni się doświadczeniami zachęcam do przeczytania tego wątku.
Jeżeli coś jest nie jasne piszcie chętnie odpowiem.
Postanowiłem podzielić się techniką prostą i stosunkowo skuteczną .Sam długo szukałem właściwej dla siebie i przetestowałem różne mniej lub bardziej skuteczne. ta którą opisuje ma to do siebie że jeżeli jest stosowana z żelazną konsekwencją przynosi dobre rezultaty.
Platforma an której gram CTrader- demo można ściągnąć
Potrzebny będzie wskaźnik-ichimoku cloud (można ściągnąć na platformie(Ctrader)Gram tylko na interwale 15 minutowym-
Pary na których gram EUR/USD, GBP/USD,AUD/USD,NZD/USD.USD/JPY,EUR/JPY
ZASADA: pozycje otwieram po przecięciu wykresem ceny- wskaźnika cloud . Później kontroluje pozycje . Co to znaczy ustawiam pozycje RR 2:1 lub RR 3:1. (RR czyli poziom ryzyka do zysku)Po otwarciu pozycji czekam na moment ,kiedy pozycja przesunie sie o minimum 10 pipsów i podciagam Sl o 10 pipsów i TP również o kolejne 10 pipsów :D :D :D _czasami nie zdarzę i pozycja zamyka się na plus lub na minus bo jest zdecydowany ruch ceny ,ale pisze o przykładzie idealnym.
Przykłady zagrań publikuje codziennie. Umieszczam tez zestawienie transakcji z dnia -widać które zyskowne i które stratne po zagraniach- tak żeby nikt nie miał wątpliwości- POLECAM NOWICJUSZOM! Prosta i stosunkowo skuteczna strategia :D
Jak miałby ktoś pytania to piszcie na moim blogu chętnie odpowiem:
http://sylwio.blogspot.com/