Temat:
CIGAMES
Patrząc na wykres, zastanawiam się czy nie jesteśmy właśnie w jednym z tych dołków, po których następuje odbicie. Pewnie nie do poziomów z końca sierpnia :), ale jednak wyższych niż obecnie. Bo nawet jeżeli będzie to ciągle trend spadkowy, powinniśmy go kontynuować na wyższym poziomie.
Z drugiej strony jak widzę, że liczba dziennych transakcji nie przekracza dwudziestu... nie wiem czy jestem aż takim hardcorem żeby uskuteczniać takie manewry... :D Oczywiście niską płynność można też interpretować odwrotnie. Bo wystarczy żeby liczba chętnych do zakupu wzrosła o 10-20 osób, a już może to znacząco wpłynąć na kurs akcji przy ich obecnej cenie i obrocie.
Rzeczywiście dane fundamentalne nie nastrajają optymistycznie, ale przecież idą święta, a w kryzysie zamiast gier za 200zł kupuje się te za 20...
|
Temat:
CIGAMES
Od początku traktowałem tę spółkę jako inwestycję długoterminową. Być może było w tym trochę "wishful thinking", może zwyczajny błąd w ocenie, a może nie :).
Wracając do Twojego pytania: jeżeli zdecyduję być konsekwentny i pozostać w tej inwestycji na dłużej, uśredniając teraz wcześniej wyjdę na swoje, a może nawet coś zarobię. To jasne. Natomiast jeżeli ponadto zdecyduję się na podjęcie większego ryzyka i dokupię większy ilościowo pakiet niż mam teraz, wystarczy niewielki skok w górę (a przecież zdarzały się już takie tej spółce) żeby móc wycofać się bez strat. Oczywsiście przy założeniu że trend spadkowy będzie się utrzymywał i zdecyduję się na zamknięcie tej pozycji. To tylko kwestia wyliczenia gdzie będzie poziom 'zero' przy obecnej cenie dla określonej ilości dokupionych akcji. Ryzyko jak cholera, ale kto wie...
|
Temat:
CIGAMES
Ja wszedlem przy takiej cenie, ze wstyd sie przyznac... :) Zastanawiam sie czy to nie dobry moment by usrednic.
|