PARTNER SERWISU
ypnzodjw
lefonte

lefonte

Ostatnie 10 wpisów
Patrząc na wykres, zastanawiam się czy nie jesteśmy właśnie w jednym z tych dołków, po których następuje odbicie. Pewnie nie do poziomów z końca sierpnia :), ale jednak wyższych niż obecnie. Bo nawet jeżeli będzie to ciągle trend spadkowy, powinniśmy go kontynuować na wyższym poziomie.

Z drugiej strony jak widzę, że liczba dziennych transakcji nie przekracza dwudziestu... nie wiem czy jestem aż takim hardcorem żeby uskuteczniać takie manewry... :D
Oczywiście niską płynność można też interpretować odwrotnie. Bo wystarczy żeby liczba chętnych do zakupu wzrosła o 10-20 osób, a już może to znacząco wpłynąć na kurs akcji przy ich obecnej cenie i obrocie.

Rzeczywiście dane fundamentalne nie nastrajają optymistycznie, ale przecież idą święta, a w kryzysie zamiast gier za 200zł kupuje się te za 20...

Od początku traktowałem tę spółkę jako inwestycję długoterminową. Być może było w tym trochę "wishful thinking", może zwyczajny błąd w ocenie, a może nie :).

Wracając do Twojego pytania: jeżeli zdecyduję być konsekwentny i pozostać w tej inwestycji na dłużej, uśredniając teraz wcześniej wyjdę na swoje, a może nawet coś zarobię. To jasne. Natomiast jeżeli ponadto zdecyduję się na podjęcie większego ryzyka i dokupię większy ilościowo pakiet niż mam teraz, wystarczy niewielki skok w górę (a przecież zdarzały się już takie tej spółce) żeby móc wycofać się bez strat. Oczywsiście przy założeniu że trend spadkowy będzie się utrzymywał i zdecyduję się na zamknięcie tej pozycji. To tylko kwestia wyliczenia gdzie będzie poziom 'zero' przy obecnej cenie dla określonej ilości dokupionych akcji. Ryzyko jak cholera, ale kto wie...

Ja wszedlem przy takiej cenie, ze wstyd sie przyznac... :)
Zastanawiam sie czy to nie dobry moment by usrednic.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 20 lipca 2010 00:03:36
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,321 sek.

pvaadodk
nvqykgsy
vsevgrzf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bgrlqrzr
eqoqtnhj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat