40,49
|
|
Temat:
PGE
Jeżeli, skarb państwa nie będzie sprzedawał więcej akcji PGE w tym roku i UOKiK sprzeciwia się przejęciu Energi. Czy oznacza to dywidendę zaliczkową?
|
|
Temat:
GPW
a co bedzie, jak wejdzie nowy operator czy mozna zakladac wzrost?
|
|
Temat:
PGE
najbardziej pozytywne info dla akcjonariuszy to bylaby utrata pakiety wiekszosciowego przez skarb panstwa, a cos takiego moze zobaczymy w 2011
|
|
44,3
|
|
Temat:
GPW
Ja rezygnuję z debiutu GPW ze względu na zachowanie skarbu państwa w stosunku do inwestorów indywidualnych. Nie spodobała mi się formuła sprzedaży 10% akcji PGE za 4mld po 21,30.
|
|
Temat:
PGE
Ja wczoraj łapałem spadające noże i będę to robił po 18 października. Jest to trochę ryzykowne, bo nie wiadomo czy znowu minister Grad nie wypuści kolejnych 10%
Nasuwa się takie pytanie czy inwestorzy indywidualni traktowaniu są na równi z instytucjami? Czy indywidualni wiedzieli o budowie księgi popytu już pod koniec września jak pge rozjechało się z wigiem 20?
|
|
Temat:
TAURONPE
zyx123 napisał(a):Podobno Pekao ma umowę na stabilizowanie kursu. Czy ktoś wie coś o czymś takim? Stabilizacja się skończyła, Unikredit skupił w ramach stabilizacji blisko 3% akcji.
|
|
Temat:
TAURONPE
tak po za konkursem to 6,09. Liczę na suwerenną decyzję zakupu akcji przez kghm ;)
|
|
Temat:
PGE
Macie racje, że lewarowcy moga sie przejechac. Ale osoby wchodzace ze swoim kapitalem tez moga stracic. Wlasnie obliczylem ze abym wyszedl na zero (pieniadze nieoprecentowane przez pare dni) kurs musi wzrosnac o 5,05%, a czy tak będzie?
|
|