PARTNER SERWISU
zuakpytc
torg1

torg1

Ostatnie 10 wpisów
według moich wyliczeń wsparcie dla immo jest w okolicach 14,4zł, miejmy nadzieję że niżej nie spadnie.jeśli spadnie to strach się bać gdzie się zatrzyma.
miłej zabawy.

immo opublikował wyniki tegoroczne, w sprawozdaniu chwalą się dużym przyrostem ,ale po stratach z lat ubiegłych nie może być inaczej, jednak zwróciłbym uwagę na spadek kwartał do kwartału w tym roku, może niepokoić fakt iż mimo poprawiającej się sytuacji w gospodarce makro immo generuje kłopoty?

wydaje mi się że to przychód generuje zysk ,a nie wartość księgowa.dobrze byłoby spojrzeć na koszty uzyskania przychodu,wówczas będzie łatwiej prognozować przyszłość firmy i jej ewentualny przyrost WK?

WatchDog napisał(a):
Raport trudno się czyta, bo Holendrzy chyba nie zorientowali się, że mieli dać kwartalny, a przedstawili wszystko narastająco od początku roku. Ja to sobie rozdzielam i widzę osobno III kwartał, ale w raporcie większośc jest posklejana w dziewięciomiesięczny okres i trudniej złapać trendy.

Dane i wskaźniki:
www.stockwatch.pl/gpw/ronson,w...

Jak pisałem wcześniej, spółka ma prostą zasadę, że prawdę pisze, więc analiza raportu nie jest stratą czasu. Dla osób śledzących rynek, jak AndyPaton czy Horyzont, jest dużo mięsiwa w postaci tabelek z liczbą sprzedanych mieszkań oraz pozostałych jeszcze do sprzedaży. Handel nie idzie za dobrze, dużo mieszkań jeszcze czeka na swoich nabywców. Mimo to spółka już uruchamia nowe projekty, choć ostrożnie, może czując nadchodzącą hossę? Póki co kwartał wyszedł przychodowo nieco gorzej niż rok wcześniej, po stronie zysku aż o połowę gorzej, co na moje oko jest zasługą obniżania cen mieszkań. Ceny to jest w ogóle wielkie tabu w raporcie - nie jest wprost podane po ile sprzedawali m2, ale może ktoś sobie zrobi dzielenie i mu wyjdzie zakres cenowy. Oddanie marży to oczywiście opłata za płynność - żeby było utrzymanie, trzeba handlować i mieć towar w ruchu, a za nim idzie gotówka. Pod tym względem III kwartał był niezły jak na kryzys.

wygląda mi to trochę jakby chcąc zwiększyć zysk ,manipulowali z kosztami, w tej kwestii mogą się wiele od naszych nauczyć, oczywiście oficjalnie zysk=strata

majster napisał(a):
no ale patrzac na zmiane % to jakiegos specjalnego szalu nie ma :) przyznam ze spodziewalem sie troche wyzszego kursu...

jak mówi stare powiedzenie "kupuj plotki sprzedaj fakty"3some

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 28 grudnia 2009 13:58:05
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,221 sek.

xpzxeelz
dpivslci
rzqptzhu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sidtzljy
rjcuzvoj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat