Temat:
TRION
buldi napisał(a): potrafiący ożywić nawet zdechłego kota.
Bardzo mi się to określenie podoba :)
|
Temat:
TRION
WatchDog napisał(a):Dokładnie, kosmos. Strata -54 mln zł przy przychodach 20 mln zł. Odniesiona na kapitał własny, oprócz niej jeszcze -8 mln ze "zmiany zasad rachunkowości" (niewiele moim zdaniem) oraz -7 mln zł przerzucone na wynik nie podzielony. Jednocześnie skok zobowiązań z 52 mln do 125 mln zł.
a czy wiadomo, skąd taka strata?? 54 banie straty to co, spalili hale magazynowe z towarem i wycieli okoliczne wsie w pień? :P Sorry, trochę sobie jaja robię, nie mam tej spółki, ale zasadzałem się na nią od dawna. Nie jestem po rachunkowosci i finansach, co do zasady posiłkuję się AT ( i po raz kolejny dziękuję samemu sobie, ze nie kupiłem "bo kurs zdołowany, wiec bedzie pewnie drożeć i opchnę po 12 zeta kiedyś, bo taka fajna spóła"), ale lubię spółki fundamentalnie mocne. A tu, nawet dla mnie laika, to jakiś szok jest. Hmm..
|
Temat:
TRION
Dzień dobry, jestem tu nowy, więc przywitam się może :)
Nie znam się na analizie fundamentalnej, ale... Z-score jeszcze przedwczoraj był na poziomie chyba jakos 8, teraz to jakiś żart? Ta spółka wyglądała na jedną z ładniejszych spółek na gieldzie, teraz to jakoś trup, co? Uświadomcie mnie, bo spadek ratingu na D(!) z AA- chyba, to kosmos jak dla mnie. ROE i ROA, z dodatnich są na -kilkadziesiąt %, omg... O co tu chodzi, skąd taka strata.
|