Temat:
GOBARTO
Dawno, dawno temu, za siedmioma górami, za siedmioma lasami: „Jedną akcję Duda S.A. wyceniamy na 1,89 zł i w związku z tym, że jest to o 21,1% więcej od bieżącej ceny rynkowej, wydajemy dla Spółki rekomendację Kupuj”
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
Temat:
GOBARTO
Raport już 25 sierpnia!
|
|
Temat:
GOBARTO
Japończycy mówią: Kupuj, gdy szyja wyłania się z białej szaty z czarnymi bucikami. Czarny bucik jest, biała szata jest. Czekam na szyję i potwierdzenie rynku byka na Dudzie. Wsparcie na poziomie 1,25. Jestem optymistą, jak kolego Montanes.
|
|
|
|
Dzisiaj udało mi się odkupić po 1,11, to co miałem sprzedane po 1,20. Wsparcie na 1,10 działa póki co bez zarzutu. Czekam na wzrosty.
|
|
Czy szanowny Kolega zdążył?
|
|
Sprzedałem po 0,93, ale już wróciłem średnio po 0,87.
|
|
Jak myślicie, korekta sięgnie luki na poziomie 0,76 - 0,78 pln?
|
|
Ale kurs wystrzelił! Pod co te wzrosty? Spekulacyjnie? Nieważne. Ja raczej niedługo będę wysiadał, chociaż nie wykluczam, że wrócę na korekcie.
|
|
Temat:
IDEON
sbyszek napisał(a):Patrzę , patrzę i nic mi się zamknąć nie chce. Ale dla mnie wybicie będzie dopiero po przekroczeniu 0,56 (szczyt z 20.01). No właśnie! Z tymże dla mnie będzie to poziom 0,57 pln (biorę pod uwagę knoty świeczek). Wtedy ukształtuje się cała formacja i kurs powędruje dalej w górę.
|
|
Temat:
IDEON
Coraz bliżej moment zamknięcia ramienia w formacji odwróconej głowy z ramionami.
|
|
Temat:
IDEON
A ja widzę to tak: Krótkoterminowy trend wzrostowy. Dołki 0,41 pln 4-go marca i 0,43 pln 11-go marca. Na dzień dzisiejszy kurs utrzymuje się powyżej linii trendu. Wsparcie 0,48 pln. Jak ten trend ma się utrzymać, a długoterminowy zmienić na wzrostowy, to w przyszłym tygodniu powinniśmy na dobre wyskoczyć na ponad 0,50 pln.
|
|
Temat:
IDEON
|
|
Temat:
IDEON
Cóż, pozostaje cierpliwie poczekać na rozwój sytuacji w przyszłym tygodniu.
|
|
Temat:
IDEON
Pytania i odpowiedzi z akcji Inwestor w PB: "2010-03-18 15.03 miało się odbyć spotkanie z władzami Komi.Jak został przyjęty zmodyfikowany projekt inwestycji,czy CWK otrzyma gwarancje Republiki Komi?
Zmodyfikowany projekt został przyjęty. Spotkanie z władzami Republiki Komi jest aktualne, ale nie 15 marca, ale kwietnia 2010 roku."
Inne pytanie i odpowiedź: "2010-03-17 Czy rozmowy z inwestorem (inwestorami)o pozyskanie kapitału na budowę w Komi są na etapie wstępnym, czy to są już jakieś rozmowy zaawansowane. Niedługo wiosna, a Centrozap potrzebuje pieniędzy na realizację projektu. Czy może ostatnie zwiększone obroty na giełdzie są zwiastunem wchodzenia inwestora do spółki?
Może....".
I co Wy na to?
|
|
Temat:
IDEON
krewa napisał(a):ok, jeżeli maj 2009 nie załapał się w Twój rozważany okres - można i w ten sposób. ale dlaczego ignorujesz szczyt z 2009 roku, który przypadł wcale nie na wrzesień? definicja, która Ty przytoczyłeś, pasuje również do mojej oceny - wtedy ciągniemy z knota świeczki z 15 maja przez 3-4 sierpnia i ta linia oprze się również na górnym knocie świeczki, którą Ty uznałeś za szczyt.
Wczytaj się dobrze w definicję, którą napisałem. Linia musi przebiegać od najwyższego szczytu do NAJNIŻSZEGO szczytu POPRZEDZAJĄCEGO NAJNIŻSZY dołek, tak aby linia NIE PRZECINAŁA wykresu cen pomiędzy dwoma szczytami. Szczyt z 15-go maja to była kulminacja średnioterminowego trendu wzrostowego, którego linię wyznaczyły dołki 5 lutego 2009 i 20 marca 2009. Ten trend załamał się w połowie sierpnia 2009 r. Zanim to nastąpiło można zauważyć dwa trendy: spadkowy i boczny. Były one krótsze od opisywanego wzrostowego. 20-go sierpnia kurs spadł poniżej linii trendu wzrostowego, a 21-go sierpnia poniżej linii trendu bocznego. Później kurs przez jakiś czas opierał się na poziomie 0,80 pln i od 20-go września zdecydowanie wszedł w trend spadkowy. Z powodów o których napisałem wyżej za szczyty trendu spadkowego uważam 0,93 pln z 8-go września 2009 i 0,59 pln z 21-go stycznia 2010. Trend się jeszcze nie odwrócił, ale póki co przełamana została zdecydowanie linia trendu spadkowego. Teraz pora na przetestowanie poziomu 0,59 pln. Jeżeli zostanie przebity, to można będzie mówić o zmianie trendu. Na to liczę chyba nie tylko ja.
|
|
Temat:
IDEON
krewa napisał(a):do zmiany trendu droga jak stąd do Republiki Komi - pociągnijcie linię od 15 maja ubiegłego roku i zobaczycie jak przebiega górne ograniczenie. Z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy, ale tak narysowana linia trendu spadkowego nie będzie prawidłowa. "Dla trendu spadającego w rozważanym okresie narysuj prostą od najwyższego szczytu do najniższego szczytu poprzedzającego najniższy dołek, tak aby linia nie przecinała wykresu cen pomiędzy dwoma szczytami. przeciągnij linię w dół poza najniższy szczyt." To cytat z książki Sperandeo "Trader Vic", strona 102. Więc póki co na dzień dzisiejszy przełamana została linia trendu spadkowego, szczyt 8 września 2009 0,93 pln, ostatni szczyt poprzedzający najniższy dołek to 21 stycznia 2010 0,59 pln. To co było przed wrześniem, to spadek od najwyższego szczytu, wybicie, podwójny szczyt i osuwanie kursu, nowy trend spadkowy. Taka jest moja ocena.
|
|
Temat:
IDEON
Po mojemu, to ta biała świeca jest bardzo optymistycznym sygnałem. Do tego duuuże obroty. Papier wyskoczył powyżej linii trendu spadkowego. Według mojej oceny wkrótce atakujemy ostatni szczyt 0,59 pln, mam nadzieję, że skutecznie. Czuję, że może być jeszcze jakieś info o umowie z Rosjanami (Ilim Timber Industry), a wtedy gra muzyka  (vide Petrolinvest i Francuzi).
|
|
Temat:
IDEON
|
|
Temat:
IDEON
daniel23651 napisał(a):A tak chciałem wskoczyć, bez jakiej kolwiek wiedzy o spółce w piątek sugerowałem się tam jakimś AT  , hmm gratuluje posiadaczom a w szczególności tym, co wchodzili w ubiegłym tygodniu możecie tutaj troszkę zyskać w tym tygodniu życzę wam tego i pozdrawiam PS. Mi też to wygląda jakby jakieś, info mieli podać oczywiście pozytywne na dniach. Pozdrawiam Coś jest na rzeczy. Swego czasu były informacje, że Centrozap prowadzi rozmowy z rosyjskim inwestorem, było o tym na portalu gazeta.pl. gospodarka.gazeta.pl/gospodark...Biorąc to pod uwagę, jak i ostatnie odpowiedzi w PB na pytania dotyczące "Projektu Komi" można chyba wyciągnąć wniosek, że może pojawić się info o zawarciu umowy z Rosjanami.
|
|
Temat:
IDEON
Odjazd!
|
|
Temat:
IDEON
markoczarko napisał(a):...możliwe że to sie zmieni bo teraz jakoś powinni zacząć pracować dla nich ludzie którzy odeszli z Kopexu... Ci z Kopeksu mają zacząć od 1-go kwietnia.
|
|
Temat:
IDEON
rafskr napisał(a):Ciekawa sytuacja technicznie. 100 % wzrostów z 2009 roku zniesione. Odbicie się od wsparcia przy bardzo dużych obrotach. Wczorajsza świeczka oraz wykreślone W na wykresie godzinnym sugerują przynajmniej kilkunasto % odbicie. A na wykresie tygodniowym pojawiła się wielce pozytywna w swej wymowie świeczka - młot.
|
|
Temat:
IDEON
|
|
Temat:
IDEON
iktorn napisał(a):sbyszek napisał(a): Dlaczego uważasz, że GEM wywala akcje.
A widziałeś gdzieś komunikat o przekroczeniu progu? A co jeśli ktoś kupuje akcje dla GEM? Na ten temat pojawiła się ciekawa teoria na Bankierze. www.bankier.pl/forum/temat_co-...
|
|
Temat:
IDEON
sbyszek napisał(a):iktorn napisał(a):aabbcc napisał(a):raport chyba bez rewelacji. Co sądzicie o tej spółeczce? Bedzie kiedys coś z tego? Czy tak jak na biotonie wieczne obiecanki? Jak dla mnie za dużo jest akcji w obrocie, póki co emisja za emisją, którą obejmują drobni inwestorzy (GEM, który je wywala w rynek), troche pokisiłem i wywaliłem, czekam aż na parkiecie wszystkim się znudzi to bedzie można kupić Dlaczego uważasz, że GEM wywala akcje. Gdyby tak było to jaki by mieli w tym cel by kupować po 1zł., a sprzedawać o połowę taniej? Ostatnio kurs po 1zł był notowany 8.07.2009r. a od tego czasu tylko niżej i w tym czasie jak dobrze policzyłem było 10 emisji nowych akcji po złociszu w subskrypcji kierowanej. Tak więc drobni nie mogli zobaczyć tych papierów na swoich kontach, ale uczestnikami rozwodnienia kapitału na pewno wszyscy (duzi i drobni) akcjonariusze się stali. Czy ktoś może śledził jaką wielkość wolnej kasy spółka dysponowała w ciągu ostatnich półrocza i na co ta kasa poszła. Kasa poszła z pewnością na słynny "Projekt Komi".
|
|
Temat:
IDEON
sbyszek napisał(a):Wildthing napisał(a):honza napisał(a):attyla napisał(a):a ruszy to kiedyś ...? Na pewno tylko w którą stronę W dół raczej sobie nie wyobrazam ( mówię tu o kilkunastoprocentowym spadku ). Spółka nie jest przeceż nad przepaścią, tylko ktos zabawia się kursem. A stosunkowo nie dawno kosztowała prawie 1zł. Myślę że cierpliwosć zostanie wynagrodzona. Ja kupiłem po 54 gr. i zamierzam sie pozbyć przynajmniej po 90rg. Kwestia czasu, mysle że niedługiego. Bez n  erwowych ruchów Zbyt dużo nowych akcji z kolejnych emisji (ostatnia serii S) ktoś przejmował po nominale 1zł i nie wydaje się by te akcje były teraz sprzedawane poniżej ceny kupna (no chyba, że się mylę, co też jest możliwe), a kurs mimo tego jest poniżej tej wartości. Ta impotencja wykresu jest znamienna, mimo dobrych perspektyw fundamentalnych. Wygląda jakby komuś zależało na zdołowaniu wartości spółki (ale chyba nie leszczom). Zastanawiam się też czy ten ktoś będzie mógł sprzedać kiedyś te akcje z zyskiem. I przychodzi mi do głowy tylko jedno rozwiązanie - split przykładowo 1:10 . No a wtedy skok kursu o 1gr to dopiero będzie przełożenie procentowe. Wykupienie wskazuje na chwilowe odbicie, ale to chyba jeszcze nie to dno. Dzieląc wartość księgową przez liczbę akcji wychodzi, że cena powinna być około 0,39 pln. To znaczy, że tam zmierzamy?
|
|
Temat:
IDEON
Od kilku dni zaczynam się poważnie zastanawiać, czy już dobierać. Cena robi się atrakcyjna i to bardzo.
|
|
Temat:
IDEON
Idziemy cichutko, krok po kroku. AT wygląda niczego sobie, utrzymaliśmy się powyżej linii trendu spadkowego. Będzie dobrze. Nareszcie.
|
|